A nőket gyerekvállalás után már semmi más nem
érdekli?
Figyelt kérdés
A húgomnak van egy 2 éves gyereke és amióta megszületett, semmi másról nem tud beszélni, csak a gyerekről. A szoptatásról, pelenkázásról, a kiütésekről a seggén stb, én elhiszem, hogy neki ő a világ közepe, de miért nem lehet semmi másról beszélgetni..? Én félek attól, hogy ha nekem is lesz gyerekem, ilyen leszek🤣Szerintem senkit nem érdekel, hogy hány liter tejet fejek és mitől vannak kiütések a gyerek seggén. Minden nő átmegy ilyenbe szülés után, vagy azért megőrizheti az ember az érdeklődését más témák iránt is?
Nem mindenki ilyen :D és továbbra is tudok bármiről beszélgetni. Sőt, igénylem is, hogy ne mindig a gyerek legyen a téma.
2022. jan. 4. 09:28
2/21 anonim válasza:
Ha éri más inger, akkor megmaradhat az ép esze. Sajnos az itthoni társadalmi felfogás szerint évekig a gyerek árnyékában kell élni, és mindenről IS le kell mondani, úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy vannak anyák, akik elveszítik önmagukat és nem marad más témájuk.
Saját példa: öt hónapig én is nonstop a gyereknek éltem, nekem sem volt más témám, csak hogy forog-e, mit eszik, mikor kakilt, stb. Szerencsére utána értek más ingerek is, és pár hét után már kompatibilis voltam a nemkisbabás személyekkel is.
2022. jan. 4. 09:29
3/21 anonim válasza:
Ha nem nagyon jár sehova és nem éri más inger, akkor mégis miről beszéljen?
Ha csinál mást is, akkor történik vele olyan is, ami nem a gyerekkel kapcsolatos.
Az anyák ilyenkor sok esetben el vannak szigetelve, alig találkoznak kortársakkal, nem érik benyomások, csak a baba. Ezzel társadalmi szinten kellene kezdeni valamit szerintem.
2022. jan. 4. 09:45
6/21 anonim válasza:
Szerintem beszélgetne ő a legújabb filmről, könyvről, de nem biztos hogy eljutott oda hogy megnézze, elolvassa.
Mi lenne ha a szülinapjára vennél neki egy jó könyvet, és meghívnád moziba? Utána beszélgethettek ezekről is.
Vagy hozz fel te egy témát, és ha váltana, kanyarodj vissza.
2022. jan. 4. 09:49
7/21 anonim válasza:
Vigyàztàl mar a gyerekère, hogy màs inger is èrje, mint a pelusok?
Biztos unalmas a tèma a környezetènek, de ha nincs lehetősège kimozdulni, miről beszèljen?
2022. jan. 4. 09:52
8/21 anonim válasza:
Na én pont ezért kerülöm a babás ismerőseimet sokszor 🙈
Baráti körben sokunknál lett kb egyszerre gyerek. Ha találkoztunk, főleg többen, ott is csak ez ment. Ki milyen pelust használ, ki hogy öltöztet, folyamatos méregetések, hogy kié mit tud... én erre nem voltam kívancsi. Elég nekem otthon 0-24ben ezt csinálnom, nem kikapcsolódás címszóval is még ezt hallgatnom.
Én kerek perec kijelentettem barátnőimnek, hogy szeretem, imádom őket, a gyerekeket is. De én így nem megyek el a találkákra, mert nekem ez nem kikapcs. Megértették, így ha erről akarnak pletykálni, akkor engem kihagynak 🙏.
2022. jan. 4. 09:57
9/21 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy egy pár hónapos gyerekkel csak otthon vagy és akkor tényleg róla szól minden, na de egy 2 évessel már lehet menni mindenfele (és kéne is, mert a gyereknek sem jó egész nap otthon gubbasztani). Meg ilyenkorra már csak elkezdenek érdekelni más dolgok is, mint előtte🤨Hát azért megnyugtató, hogy nem mindenki ilyen, én magamat lövöm majd le, ha állandóan ezzel fogok mindenkit fárasztani🤣
2022. jan. 4. 10:23
10/21 anonim válasza:
Akkor én vmi csodabogár vagyok, mert én szinte attól a perctől kezdve, hogy megszületett az első gyermekem, tudok és szeretek is másról beszélni. Már a kórházban a szobatársammal beszélgettünk erről-arról, nem csak a gyermekvállalásról. Persze vágytam arra is, hogy más anyukákkal eszmecserét folytassak, különösen kezdő anyukaként, szerencsére lett is egy ilyen jó barátnőm, és talán azért is lettünk jóban, mert vele is lehet beszélni másról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!