Fiatal nők, mennyibe befolyásolja a gyerekvállalási
kedveteket az ha a barátodnak van saját lakása?
Figyelt kérdés
Ha olyan barátod van aki jó anyagi helyzetben van akkor előbb is vállalnál gyereket mint a tervezett? Tehát Te csak 30 körül akartál, de minden feltétel meg van hozzá akkor vállalnál 23-24 évesen is akár?
Én szültem 23 évesen a barátom lakásába,de, azért azt megemlíteném, hogy én vettem meg bentre szinte mindent több millió Ft értékben, mert új építésű ház volt. Azóta a férjem és már 5 éve élünk együtt boldogan.
2021. dec. 28. 20:20
12/20 anonim válasza:
11, hat en nem vettem volna tobb milka ertekben mas hazaba. A butorok stb elkopnak. Akkor inkabb menne takarekba sajat vagy kozos lakashoz.
2021. dec. 28. 21:58
13/20 anonim válasza:
A tervezettnél előbb nem vállalnék emiatt, de ha hiányzik a saját lakás mint olyan, akkor a tervezettnél későbbre csúszhatna. Magyarán nem hozza előbbre, ha van, de későbbre tolja ha nincs mint a tervezett.
2021. dec. 28. 23:13
14/20 anonim válasza:
Igen! Ha lett volna lakásunk biztos hamarabb vállaltam volna a gyerekeket. Így arra vártunk hogy legyen lakásunk. Ez eltartott 30 éves korunkig.
2021. dec. 29. 07:46
15/20 anonim válasza:
14es itt a kérdés nem közösen vett lakásról hanem a pasi lakásáról szólt. Amihez a nőnek itt semmi köze
2021. dec. 29. 07:48
16/20 anonim válasza:
Nem motiválna, sőt... Ha belegondolok a 23-24 éves kori énembe, amikor még egy koliban éltem és konkrétan semmim nem volt, hát nem tudom motivált volna-e gyerekvállalásra bármi is.
Én egyszerűen azt gondolom, hogy erre a feladatra meg kell érni szellemileg és anyagi értelemben is. Ha szellemileg kész is vagyok rá, de az anyagiakban én semmit nem tudok mögé rakni, az részemről nem működik. Nem vagyok bizalmatlan, csak realista. Bármi történhet a párommal/férjemmel, ami miatt én ott maradok 1-2 gyerekkel egyedül. Nincs keresetem ennyi idősen valószínűleg (egyetemista voltam akkor még), se semmilyen bevételem és még az ingatlanhoz sincs közöm, amiben élünk. Mi a fenét csináljak egyedül?
Amíg részemről nem jött össze az a szitu, hogy mindketten külön-külön is biztos háttérrel feltudnánk nevelni, addig nem vállaltunk.
2021. dec. 29. 09:32
17/20 anonim válasza:
15 akkor pontositok : en akkor is vállaltam volna ha csak a férjem tulajdonába lett volna. Később vehettünk volna közösen is.
2021. dec. 29. 10:19
18/20 anonim válasza:
17es és mit csináltál volna ha a pasid kirak a saját lakásából a terhesség vége felé? Mész anyádék nyakára?
2021. dec. 29. 12:41
19/20 anonim válasza:
Igen, azt. Mégis most szerinted mit csinalnek? Szerinted fent tudnám tartani ezt a házat úgy hogy van két gyerekem? Nagyon nem. Szóval el kellene adni, feleznenk stb... Ha nem vettünk volna házat akkor meg lenne megtakaritasom mert nem arra gyűjtöttünk volna 6 évig albérlet mellett!
De autóba se úgy ülök hogy mi lesz ha ma belemjon egy szabálytalanul elozo!
Az élet nem életbiztosítás.
2021. dec. 29. 15:28
20/20 anonim válasza:
19es ha a férjed a házasság előtt vette volna a lakást nem lenne mit felezni, meg te se maradhatnál benne. Az más ha közösen gyűjtöttetek és vettetek de ebbe na kérdésben nem ez szerepel. Itt a nőnek semmi köze a lakáshoz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!