Jönnek a szüleim nemsokára, mit tegyek, hogy ne legyen kínos csend?
6 éve nem találkoztunk. Nekem azóta született 3 gyerekem, az öcsém felnőtt, apám és anyám újraösszejött. Anyám rámírt egy hete, bocsánatot kért, stb. Mondta, hogy szeretnék megismerni a három unokát. Az öcsémmel se beszéltem már 5 éve.
Amikor telefonon beszéltünk anyámmal meg az öcsémmel, sok volt a kínos csend, nem volt téma.
Már most görcsben van a gyomrom, fél-1 óra és megérkeznek. Nem akarom, hogy kínos csend legyen. A szüleimről és a tesómról van szó, nem kellene szoronganom, de a 6 év az csak 6 év. Olyan, mintha idegenek lennének.
Telefonon mi is mindig hallgatunk, de élőben nincs gond.
Ott vannak a gyerekek, az ételek, a karácsonyfa, az ajándékok, a díszítés, a karácsonyi műsorok stb rengeteg mindenről lehet beszélgetni. Akár nosztalgiázhattok is, ha volt régen szép Karácsonyotok.
Javaslom tegyetek be karácsonyi dalokat, akkor akkor sem lesz kínos csend, ha épp nem beszélgettek.
6 éve nem találkoztatok, lesz miről beszélni szerintem.
A telefonos beszélgetés megint más helyzet, ott természetes, hogy sok a csönd.
Még mindig itt vannak, holnap délután mennek haza.
A feszültség nem oldódik. Anyám valamelyik unokáját nyomorgatja állandóan, apámmal egy fokkal könnyebb, a párommal ő egy órát el tudott beszélgetni.
Cseppet se könnyíti meg a helyzetet, hogy vannak olyan beszólások, hogy "Látod, milyen hülyeséget csináltál, hogy eltiltottad tőlünk az unokákat...", stb.
Huh, látom, itt nagyon sokat nem értik ezt a kínos csend dolgot.
Az én családom is ilyen, nem beszélünk egymással meg nem osztjuk meg egymással nagyon az élményeinket, inkább muszáj dolog.
Igazából ha ilyen helyzetben lennék tennék be valamit háttérzajnak, zene vagy tévé, és mondjuk beszélnék a gyerekeimről meg hogy mi van velem mostanában, milyen a környéken élni. Lehet sokat beszélni felszínes dolgokról is. Ami talán még működik, hogy beszéltesd, kérdezgess tőle sok mindent, biztos beszélni fog. Alkoholt is ihattok, hogy felengedjetek.
Mondjuk koncintsatok arra, hogy végre találkoztok ennyi idő után.
Ezek jutottak eszembe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!