Nagy dilemma? Mit tennétek?
Sziasztok!
Tegyük fel 28-30 hetes terhesek vagytok. Idáig minden rendben lett volna, de az orvos észre veszi hogy valami nem jó a szívével, ezért elkuld külön magzati szív ultrahangra. Majd aztán ott megerősítik hogy a baba fel szive nem nőtt, azaz HLHS-e van. A bal szíve raadasul ami az ember "motorja". Születése utan rögtön műteni kell, aztan még minimum 2-3 műtét es egyszer kell szívtranszplantáció is, ami kitudja hányszor kell az életében. (jobb esetben kb 15-20 évente "kell" cserélni)
A kezedbe adnának egy papírt hogy szüld meg a 2 ünnep között, es ezzel "vége" de persze van pár nap gondolkodási idő. Mit tennétek?
Első baba, ha "megtartjuk" akkor csakis Császárral szülhetsz. Amúgy gyönyörű nagy baba, megvan mindene, kisfiú, szépen fejlődik.
Én adnék neki egy esélyt. A Ninja Warriorban volt egy olyen versenyző aki szívbeteg, nem sok esélyt adtak neki az orvosok, de a sporttól végképp eltiltották. Ennek ellenére aktív sportoló lett belőle, és kb a Ninja Warrior feléig eljutott.
Sajnos azt tapasztalom, hogy manapság túl könnyen lemondanak az emberekről az orvosok..
Barátnőmnek szerintem ugyanez volt, bár a nevét nem tudom a rendellenességnek. Ott az egyik szívkamra nem fejlődött ki. Azt nem tudom hogy neki volt e választása, de 27 hetesen császárral megszülte. Két napot élt. Senkinek nem kívánom, amin ők akkor ott keresztülmentek. Épp hónap elején, 3 évre rá szüketett egészséges kislányuk.
Azt gondolom, hogy nálatok is nagy eséllyel nem maradna életben, később se. Rettentően sajnálom.
Nem tartanám meg. 15 évente felvágatni a bordákat, szívet cserélni? Micsoda fájdalom az! Ráadásul nem is biztos, hogy mindig találnak szivet!
Biztos, hogy nem tartanám meg.
Én viszont megtartanám.Én nem tudnék a tudattal élni, hogy nem tettem meg minden tőlem telhetőt.És az orvostudomány fejlődik,simán lehet 2-3-5-10 év múlva kitalálnak valami műtéti eljárást.
Meg most utána is olvastam kicsit,mert én úgy tudtam,hogy szülésindukciót csak a 24. hétig csinálnak.Itt a babák halva születnek(90%ban).
De itt már ez sima szülés, és amíg él életben tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!