Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sérült férfinak gyereket...

Sérült férfinak gyereket szülni? Mit tegyek, ha félek? Vetessem el anélkül, hogy tudná?

Figyelt kérdés

Nehéz családi körülmények között nőtt fel a párom, ezeket nagyon nem részletezném. De az anyja anno a terhességével akarta megfogni a párom apját, ami nem jött össze, így teljesen depressziós és alkoholista lett. Majd mikor a párom 5 éves lett, rájött, hogy neki az anyaság mégsem való és a gyereket "visszavitte" az apjához, akit addig sosem látott, nem ismert. Otthagyta egy táskányi ruhával és ennyi, évekig nem is érdeklődött utána. Az apja nem rossz ember, csak tipikus agglegény... 56 éves, a mai napig 20-22 éves barátnői vannak. Régen is ez volt, mesélt dolgokat a párom, amiktől csak a szemem kerekedett.

Ez az egész kihatott rá nagyon, előttem nem volt komoly kapcsolata és én is sokat küzdöttem azért, hogy ez az egész közöttünk működjön és ne azt érezze, hogy menekülnie kell az érzelmek elől. Az első félévünk pokol volt, a barátaink attól tartottak, hogy nagyon rossz vége lesz a dolognak. Most, hogy másfél éve együtt élünk, nincs gond. Nem érzem én sem, hogy tojáshéjon lépkednék, vagy hogy ötször kéne valamit átgondoljak, mielőtt felhoznám.

Viszont teherbe estem... Nem terveztük, igazából az én egészségügyi problémáim miatt erre segítség nélkül, természetes úton elég kevés esély is volt. 2 tesztem lett pozitív reggel, és 1 most délután.

Félek nagyon. A reakciójától is, hogy esetleg újra előjön az az időszak, mikor naponta akár kétszer is veszekedtünk, vagy hogy megint úgy kezeli a problémákat, vitákat, hogy nem vesz rólam tudomást, sem a hívásaimról, üzeneteimről. Vagy hogy simán közli, hogy akkor neki ez így ennyi volt, kezdjek a helyzettel, amit akarok.

2 éve együtt vagyunk és tudom, hogy mind a ketten rengeteget teszünk ezért a kapcsolatért a mai napig. Nem tudom, mit tegyek.

Vetessem el a tudta nélkül, hogy esélyt se adjak a konfliktusra, vitára? Ez az opció azért rémisztő számomra, mert én alapvetően szeretnék gyereket... Nem feltétlenül most, de szeretnék. Ezért is viselt meg a betegségem és az, hogy talán nagyon nehezen jöhetne össze saját baba.

Félek, hogyha elmondom neki, akkor újra előjön a kezdeti nehéz időszak... Ahogyan a reakciójától is tartok, mert ő a családi élete miatt mindig azt mondja, hogy nem akar gyereket, szerinte abban semmi jó nincsen és hogy nézzem meg az anyját, hogy az ő élete hogyan alakult azután, hogy ő megszületett.

2021. dec. 23. 18:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%
Ilyen kapcsolatba jobb ha nem születik baba. Szerinted jó a kapcsolatotok, de el akarod vetetni a babát a háta mögött, mert félsz attól, hogy mit reagál arra, hogy babát vársz, úgy, hogy pont annyira volt jelen az aktusnál, mint te. Miről beszélünk?
2021. dec. 23. 20:56
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem érzed annyira stabilnak a kapcsolatot, hogy elmondhasd a párodnak, mi a helyzet, akkor nem kell egy gyermeket ilyen bizonytalanságnak és folytonos kételyeknek kitenni. Ha te így viszonyulsz a témához, annak nyoma lesz sokmindenen.

Bár a legegyenesebb az lenne, ha szembesítenéd a ténnyel és esetleg segítségét kérnéd a döntésben, mivel mindkettőtöket érint.

(mondjuk személy szerint én nem vállalnám egy ilyen emberrel akkor sem, ha ő akarná, mert magamat is tönkretenném, ha ilyen mértékű szeszélyességnek tenném ki magam egy életen át)

2021. dec. 23. 21:16
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az első félévünk pokol volt, a barátaink attól tartottak, hogy nagyon rossz vége lesz a dolognak. Most, hogy másfél éve együtt élünk, nincs gond. Nem érzem én sem, hogy tojáshéjon lépkednék, vagy hogy ötször kéne valamit átgondoljak, mielőtt felhoznám."

"Félek nagyon. A reakciójától is, hogy esetleg újra előjön az az időszak, mikor naponta akár kétszer is veszekedtünk, vagy hogy megint úgy kezeli a problémákat, vitákat, hogy nem vesz rólam tudomást, sem a hívásaimról, üzeneteimről. Vagy hogy simán közli, hogy akkor neki ez így ennyi volt, kezdjek a helyzettel, amit akarok."

K.rva jó kapcsolat lehet tényleg! Szerintem gyerekvállalás előtt próbálj meg felnőni, mert az egy dolog, hogy mazochista vagy és azt élvezed ha valaki bánt, mert azt gondolod te majd megváltoztatod. De itt egy gyerekről is szó van és lehet, hogy egy normális apát szeretne és egy normális anyát, aki igyekszik felnőttként viselkedni és partnert találni, aki nem alázza úton-útfélen.

Egyáltalán mit kell azon érteni, hogy a barátaitok valami nagyon rossztól féltek? Megöl? Tényleg úgy gondolod jó apa lenne?

2021. dec. 23. 21:45
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"mindig azt mondja, hogy nem akar gyereket, szerinte abban semmi jó nincsen és hogy nézzem meg az anyját, hogy az ő élete hogyan alakult azután, hogy ő megszületett."

Nem akar gyereket, te viszont igen. Innentől ez a kapcsolat halálra van ítélve, nincs mit filózni rajta sajnos.

2021. dec. 23. 21:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknevelés közben azok a sémák jönnek elő, amiket a szüleitől kapott. A gyerekek nagyon sok piros gombunkat tudják nyomkodni. Ezt csak tudatos jelenléttel lehet felülírni és rengeteg önismerettel. Érezhetően a párod nincs még ezen a szinten. Persze nem azt jelenti hogy ne tehetne érte... De wgy ilyen ember gyerekének lenni ugyanolyan nehéz, mint neki volt a szülei gyerekének.

Én egyébként azt gondolom hogy joga van tudni és beleszólni a döntésbe (felelősségteljesen, nem gyerekesen).

2021. dec. 23. 21:47
 16/21 anonim ***** válasza:
10%
Ne vetesd el, mert később lehet h nem jönne össze a baba, kérdezgess tőle olyasmit h mit szólna babához vagy mondd h azt álmodtad h babátok született és nézd meg a reakcióját de nehogy túlzásba ess és ráeröltesd ezt a témát, és ha tetszik neki az ötlet mármint a baba téma akk mondd el, de ha szeret es te is őt akk minden rendben lesz...
2021. dec. 23. 22:14
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

Tudod ami régen volt, az újra lehet. Az ember jelleme adott dolog, ami sosem képes gyökeresen megváltozni. A felszín lehet, hogy számodra most jónak érződik, de a mély az már más lap. Negatív helyzetben újra kiéleződik majd. Én szóltam, te meg majd megtapasztalod.

Egy kapcsolat viszont sosem nevezhető jónak, ha nem mersz, nem tudsz beszélni vele a fennálló problémákról, mert tartasz a reakciójától. Ami 99%, hogy nem lesz pozitív az előzmények alapján. Ez minden csak nem jó kapcsolat.

Így gyereket vállalni egyenes út neked az egyedülálló anyasághoz. Nem olyan jó buli ám.....

2021. dec. 24. 08:49
 18/21 anonim ***** válasza:
82%
Ne vállald. A szülőség meg annak is megterhelő mentálisan aki egészséges!!
2021. dec. 24. 10:11
 19/21 anonim ***** válasza:
62%
Nagyon, nagyon szomorú, hogy hiszed ez egy jó kapcsolat.Nagyon nem az.Gondolom jó példa előtted sem volt.Gyereknek caak rossz lenne !intát látni.
2021. dec. 24. 11:59
 20/21 anonim ***** válasza:
81%

Abortusz, azt se tudod mennyi ideje vagytok együtt, ő meg alkalmatlan egy ilyen családra.

Tanuljatok meg védekezni... Kicsi az esély...

2021. dec. 24. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!