Másoknak is nehéz elfogadni/felfogni, hogy két gyerekük lesz?
EGy gyereknél az anya túlterhelt, folyton másoktól kér tanácsot.
Kettőnél már tapasztalt, és ügyesen menedzseli a családot.
Három (vagy több) gyereknél már ő segít tapasztalatlanabb fiatalabb egy-gyerekes anyukáknak.
:)))
Nekünk nem becsúszott a baba. Nekünk is akkor "jött", amikor terveztük, alapból 2-2,5 évet akartunk a két gyerek között.
Látom ezt a nagy "segítséget".
Mi nem is terveztük a másodikat, mégis örültünk neki.
Pont az első gyerek nagyobb változás a fiatal pár életében, úgyhogy nem értem, mit nem lehet ezen elfogadni.
Nekem 3 tervezett van, 3-3 év korkülönbséggel.
ne aggódj. Hamar átfogsz állni, mert már van rutinod.
Nálam 2 és fél év van köztük. 3 honapos most a kicsi.
En sem tudtam elképzelni, hogy is lesz. Hogy fogok kettőt szeretni.
A naggyal már olyan jó rutinunk volt, olyan könnyü volt minden, most kezdhetek előről mindent megtervezni.
Folyamat ilyenek jartak a fejemben.
Aztán meglett a kicsi. Egyszerűen elláttam, de nem tudtam ugy szeretni, kötődni, mint a nagyhoz. Iszonyú sokat sírtam emiatt. 2 hét kellett, hogy belerázodjak ebbe a 2 gyerekes létbe.
Azota rájöttem, nem sokkal nehezebb a 2 gyerek, sőt. A kicsivel nem kell újratanulnom a dolgokat, kevesebbet aggódok, stb.
Ami viszont a mai napig nehéz, a naggyal keztesben minősegi időt töltenem. A kicsi ugye sokszor eszik, altatni kell, mellette ott a háztartás, főzés, amit senki nem csinál meg helyettem.
Nekem egyedül ez a kihívás benne.
Nálunk három és fél éven belül született az első három, és utána 3 évvel a negyedik. Tettem a dolgom, nem volt időm azon rágódni, hogy jajjmilesz....
Te is felnősz a feladathoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!