Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire éri meg gyermeknevelé...

Mennyire éri meg gyermeknevelési könyveket olvasni?

Figyelt kérdés
Nem akarom bő lére ereszteni,a lényeg az,hogy alig van szabadidőm,kvázi szinte semmi, de nagyon szeretek,szeretnék olvasni. Mióta megszületett a lányom,azóta nem igazán volt normális konyv a kezemben. Sok sok gyereknevelés könyvet halmoztam fel,és az elmúlt közel két év alatt nem igazán haladtam velük. Egy 2-300 oldalas könyv idő és energia híján sajna ket-harom hónap (amíg nem járt addig jobban tudtam). Mostanában úgy érzem,hogy bar sok okosat tanultam könyvekből,gyakorlati hasznuk nincs ido-ertek arányban. Szerintem két A4-es lapon össze tudnám foglalni mi az ami tényleg szemfelnyito volt. Nem tudom érdemes e még szenvedtem magam velük,vagy hagyjam a csudaba,és ha épp nem ajulok el öt perc alatt az ágyban,inkább olvassák nekem tetsző könyveket? Ki hogy áll a gyereknevelős könyvekkel?
ma 18:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Én soha nem olvastam ilyeneket. Amikor időm, kedvem és energiám van akkor olyan könyveket olvasok amikben örömömet lelem.
ma 18:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ismeros erzes, ott all a polcon vagy 5-6 gyereknevelessel kapcsolatos konyv, ezek kozul egyiket se fejeztem be. :D

Inkabb olvasok olyat, ami szamomra szorakoztato, altalaban.

Kiveve most a beszelj ugy konyv, nehezen ertek szot a 2 evesemmel, ugyhogy hatha ettol megvilagosodom, ezt most tenyleg megprobalom elolvasni, de egyebkent le is kot. A tobbi konyvvel az volt a problema, hogy egyszeruen nem erdekelt, nem fogott meg.

ma 18:50
 3/11 A kérdező kommentje:
A kék beszélj úgy valóban jó,de ha őszinte akarok lenni nekem az a legnagyobb bajom,hogy az ébren töltött oraim zöme kötelességek körül forog (gyerek,munka,gyerek,mosás,főzés,gyerek,bevásárlás,gyerek,takarítás,ja és említettem már a gyereket?) és baromira nehezemre esik hogy mikor végre agyilag finghatnék egyet,akkor is ilyenekkel foglalkozom. Ugyanez lehet az analógia,hogy gyerek előtt imádtam nyelveket tanulni,két felsőfokúm is van,gondoltam a harmadik is meglesz majd. És nem,nem bírom rávenni magam,minden sejtem tiltakozik minden plusz elköteleződés ellen.
ma 19:10
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Semennyire szerintem.

A gyereknevelési könyv olyan,mint a borotváló automata. (Ami ugye nem működhet,mert a férfiak feje nem egyforma...)

ma 19:33
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ezek a könyvek csak arra jók, hogy stresszeljék az embert, hogy mit csinál "rosszul" és bűntudatot keltsenek, ha nem sikerül úgy csinálni, ahogy valaki azt megírta.

Meddőségi kezelések alatt "túl edukáltam" magam táplálkozásból. Konkrétan minden ételről, mindenről tudok valami negatívat mondani, az egyik rákkeltő, a másiktól a pajzsmirigyem lobbant be, a harmadik az ösztrogén szintemet teszi tönkre, a negyedik az inzulint/vércukor szintet vágja haza... És ez nem múlt el azzal, hogy lett gyerekem.

Gyereknevelésből nem akartam ezt. Lehet egészségesebb felnőtt lesz belőle, ha az ösztöneimre és a saját mintáimra hagyatkozok, mint akkor ha állandóan azon stresszelnék, hogy mit "rontok el" a könyvek szerint.

ma 19:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy vettem egyet-egyet hogy felkeltette az érdeklődésemet, de addig nem vettem másikat amíg ki nem olvastam. Olyat eleve nem tudnék olvasni ami nem érdekel. Na meg engem amúgy is érdekel az ilyen.
ma 19:47
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Nem érdemes. Minden gyerek másképp működik, nem lehet könyv szerint nevelni gyereket. Ráadásul a gyermeknevelési trendek is változnak, mást gondoltak 20 éve, mint most.

Szerintem egyáltalán nem kéne ilyeneket olvasni, hiszen a természetes anyai ösztöneinkre kéne hallgatni, de ezeket elnyomjuk, mert azt olvastuk, hogy úgy kell, hogy.

Én a Suttogót olvastam, azt kaptam valakitől ajándékba. Hát, én nem tudom, kinek milyen gyereke volt, de nekem a kettő közül egyik sem így működött.

Én aztán próbáltam napirendet kialakítani, de nem igazán én voltam a főnök. A gyerek akkor evett, amikor éhes volt, és akkor aludt, amikor álmos volt, nem amikor én akartam. Talán a fürdés és séta terén tudtam valami kicsit módosítani a napirenden, de alapvetően a gyerek diktálta a tempót, és nem én.

ma 19:52
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én több könyvet is elolvastam, de engem mindegyik érdekelt, plusz ha engem valami érdekel, akkor simán elolvasok 50-100 oldalt 1-2 óra alatt, így egy jobb könyvet 1 lazább hét alatt befejezek. De max 2. Tavaly olvastam egy izgisebb regénysorozatot, összesen durván 2000 oldal volt, szerintem egy hónap se volt, annyira tetszett.

Ha nem kötne le valami, én se olvasnám, annyi időm nincs. Ha nem vagy biztos valamiben, kölcsönözd ki vásárlás helyett.

ma 19:53
 9/11 A kérdező kommentje:

#8 pontosan ezért haladok ilyen lassan,nyogve nyelosen vele. Nekem is van olyan könyv,ami beszippant,mondjuk sajnos annyi időm nincs,hogy több erze oldalt olvassák ki pár hét alatt. Ezért nagyon izgis könyvekbe se merek belevágni,mert azt nem tudnám letenni,ha meg azt a kb hat órát se alszom éjjel, még vallalhatatlanabb vagyok. De ezekkel még nem haladok,mert haj ,már megint vagy még mindig ugyanez a könyv. Csak közbe meg szaranyának érzem magam,hogy nem edukálodom,pedig hát látom,mennyit segítenek vagy inkább nem segítenek ezek a könyvek.

#7 jaj a suttogó... borzalom egy valami.

ma 20:07
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

“ a természetes anyai ösztöneinkre kéne hallgatni”

Amit ösztönöknek hívunk - azon kívül hogy tápláljuk és életben tartjuk az újszülöttet -, azok nem mások mint a hozott mintáink. Így ha azok rosszak voltak, akkor mi is azt visszük tovább. Megtörni ezt a ciklikusságot csak úgy lehet, ha az ember foglalkozott annyit magával (önismeretben), hogy tudja mi volt rossz amit a szüleitől kapott, és legyenek eszközei tudatosan felülírni ezeket.

Minden rózsaszín várta cukor felhő ellenére, nincs ösztönünk a dacoló 2 éves, a szemtelen 6 éves, a szárnyait bontogató 10 éves, a mindent jobban tudó 15 éves kezelésére. A válaszreakcióink leginkább abból építkeznek, ahogy velünk bántak, másodsorban abból amit a környezetünkben látunk/láttunk, és harmadrészt a tudatosan tanult eszközökből. Ezek épülnek be a legnehezebben, mert nem belülről jönnek, hanem tudatosság kell hozzájuk. Viszont ez utóbbiak tudnak a leghasznosabbak lenni, ha az előbbiek rosszak voltak.

ma 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!