Amikor terhesek lettetek milyen könyveket olvastatok ami segített felkészülni a gyermekvállalásra, a csecsemőgondozásra stb?
Semmit.
Neten olvastam pár cikket, de mivel mindegyik mást ír, így ezeket már csak átfutom, mert pont megőrülsz, hogy akkor most hogy csináld mert mindenki mást mond, mást ír.
Semmilyet.
Megkérdeztem tapasztaltakat, és átlagoltam. Esetleg neten is utánaolvastam.
De minden terhesség más, és minden baba más.
Én nagyon tudom ajánlani az alábbi két könyvet, nekem ezek vannak meg:
Babaváráshoz: Kismamák kézikönyve (Alexandra) Sok hasznos dolog van benne, én legjobban a hétről-hétre részt szeretem. Külön jó benne 4 hetente a kicsi valós méretét, kinézetét ábrázoló rajz, mindig nagyon várom, hogy eljussunk a következőhöz, hogy pontosan megnézhessem, milyen lehet a babám. :)
Csecsemőgondozáshoz: A babápolás ABC-je (Waterston, szintén Alexandrás) ezzel még csak most ismerkedem, karácsonyra kértem ezt, millió kép van benne, érthető leírásokkal, sok ismerettel, jó vaskos könyv, úgy tűnik, eléggé komplex.
Amim még van:
- Pocakosnapló Simkó Tímeától, no, ezt utólag feleslegesnek érzem. Nem vezetem a naplót, önmagában a hétről-hétre UH képet miatt, és a pár soros leírás miatt nem érdemes megvenni, csak ha valaki tényleg vezetni akarja. Szerintem ezt később el is fogom adni.
- Ranschburg Jenő: Szülők könyve - ezt is karácsonyra kértem, még csak belelapoztam, jónak tűnik
- Deákné Bancsó Katalin: Anya, taníts engem - ezt karácsonyra kaptam anyósomtól, fejlesztő játékokat mutat be pár hetes kortól az iskoláskorig, biztosan fogok belőle kipróbálni ezt-azt
21+0 hkm
Az Az a 9 hónapot és a Bába válaszolt tartom így visszagondolva a leghasznosabbnak.
Plusz a Larousse-nak van egy nagyon jó babaápolásos könyve, de nem jut eszembe a címe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!