Milyen gyermekneveléssel kapcsolatos könyveket olvastatok, olvastok, akartok elolvasni? Mi a véleményetek ezekről?
Figyelt kérdés
2009. jún. 19. 07:45
1/5 anonim válasza:
Én mindent olvastam amit értem, nem jó, ha csak egy féle nézőpontot ill. módszert ismer az ember. (Spock, Mérei, Ranschburg - bár ő lassan már a múlt, Suttogó - vele csak óvatosan az amerikai gondolkodásmód miatt stb.) Internetről inkább a szakemberek tanácsait próbáltam jegyezni.
2/5 anonim válasza:
Suttogó, most olvasom a II. részét. Nekem nagyon tetszik, sok mindenre rávilágít, ötleteket ad különféle helyzetek, szokások kialakításához, vagy ha már kialakult, de gond van vele (pl. altatás) megoldásokat javasol, megtörtént családi helyzetekben leírva.
3/5 anonim válasza:
Penelope Leach: Picik és kicsik, Szülők kézikönyve
4/5 anonim válasza:
Spock nálam is ott van a polcon. Ezen kívül, nem tudom lehet-e még kapni, de Dr. Miriam Stoppard Babakönyv c. műve nagyon szuper, minden teljesen részletesen és tényszerűen le van benne írva, bár kicsit régebbi, de abszolút alkalmazható, maximum a pelenkázásról szóló részek idejét múltak kicsit az eldobható pelusok korában, meg ahol bemutatja a szükséges kellékeket (babakocsik, cumisüvegek, etetőszékek), hát természetesen kissé más már a dizájn, és nagyobb a választék, de a többi része nagyon is praktikus, használható. Kezdő szülőknek is ajánlanám, hiszen amit ír, az nem elavult. Szemléletes rajzokkal és szövegekkel írja le, hogyan kell fürdetni, megtisztogatni a babát, milyen időjárás esetén milyen ruházat célszerű, hogyan lehet kezelni a testvérféltékenységet és hogy miről ismerjük fel a különböző gyermekbetegségeket. És még nagyon sok mindent. Szóval én ezt nagyon imádom.
5/5 anonim válasza:
"Anya taníts engem" nagyon jó, és dicsérik sokan mások is, a védőnőm is.
A "Babamóka" nem kimondottan nevelési könyv, hanem a mozgás fejlődését segíti leginkább. Tök jó játékos foglalkozásokat lehet belőle csinálni. Én egyelőre ezeket vettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!