Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire éri meg gyermeknevelé...

Mennyire éri meg gyermeknevelési könyveket olvasni?

Figyelt kérdés
Nem akarom bő lére ereszteni,a lényeg az,hogy alig van szabadidőm,kvázi szinte semmi, de nagyon szeretek,szeretnék olvasni. Mióta megszületett a lányom,azóta nem igazán volt normális konyv a kezemben. Sok sok gyereknevelés könyvet halmoztam fel,és az elmúlt közel két év alatt nem igazán haladtam velük. Egy 2-300 oldalas könyv idő és energia híján sajna ket-harom hónap (amíg nem járt addig jobban tudtam). Mostanában úgy érzem,hogy bar sok okosat tanultam könyvekből,gyakorlati hasznuk nincs ido-ertek arányban. Szerintem két A4-es lapon össze tudnám foglalni mi az ami tényleg szemfelnyito volt. Nem tudom érdemes e még szenvedtem magam velük,vagy hagyjam a csudaba,és ha épp nem ajulok el öt perc alatt az ágyban,inkább olvassák nekem tetsző könyveket? Ki hogy áll a gyereknevelős könyvekkel?
tegnap 18:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
#10 van sok igazság abban amit mondasz,de ehhez drága és hosszadalmas pszichológusi munka kell,pár könyv max néhány aha erzeshez segít hozzá.
tegnap 21:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert pontosan tudom, hogy kéne, csak k.nehéz. Amikor azt a könyvet írták, akkor az írója valószínűleg nem volt zombi a kialvatlanságtól és nem üvöltött senki a fülébe napi 24órában, hogy a saját gondolatait se hallja. Teljesen más úgy, hogy nem tudsz már józanul gondolkodni.

Amúgy olvastam, amikor még nem volt gyerekem. Már akkor is hülyére röhögtem magam rajta. Mindegyik állította, hogy sokgyerekes családanya, de nekem inkább tűntek gyermektelen, unatkozó háziasszonyoknak, annyira életszerűtlenek voltak az ötletei. Persze, simán kivitelezhető az összes, ha az ember alapból 4 órával korábban kel és kelti a családot a szükségesnél, arra az esetre, ha némelyik gyereknek épp aznap támadna kedve hisztizni ovi előtt, szép nyugodtan rendezhessék🤣

tegnap 22:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Eddig 2 könyvet olvastam ki, plusz egyet jelenleg is olvasok.

Nekem segítenek és nem csak magában a gyermeknevelésben, hanem saját magam megértésében is. Sok olyan szituáció-reakció által értettem meg még a saját magam cselekedeteit is.

Mondjuk engem érdekel is.

Na meg ott van az a fontos dolog is hogy nem mindegy kitől milyen könyvet olvas az ember.

tegnap 22:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a testvérek féltékenység nélkül könyvet olvastam ki viszonylag hamar, mert megoldást akartam a problémára sos. Mondanom sem kell, hogy semmi nem vált be belőle. Megvettem a kék beszélj úgy könyvet is, azt is kiolvastam, hát nálunk az sem hatásos, úgy hogy, nem tudom, mit csinálok rosszul, de biztos nagyon szar anya vagyok ezek szerint. Több gyereknevelési könyvet nem is olvasok el már.
tegnap 22:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Párat kaptam kölcsönbe vagy kivettem a könyvtárból. Van, amire azt mondom, hogy volt értelme elolvasni, mert ha nem is tettem minden mondatát magamévá, de adott pár ötletet. Néhány még működött is... néha... egy darabig. Ezek nagyrészt olyan könyvek voltak, ahol a szerző nem abból indult ki, hogy tudja mindenre a tuti megoldást. Sőt, egyes esetekben nem is kifejezetten gyereknevelős könyv volt. Pl. Így jár a kisgyermek agya, Hogyan NE legyünk tökéletes anyák, Egyszerűbb gyermekkor, Nem harap a spenót stb.
tegnap 23:25
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén, szerintem csak akkor éri meg, ha az ember szívesen olvas róla. Nekem a gyerek kb 1 éves koráig mindig volt kedvem ilyenekhez, de utána visszatértem a thrillerek olvasásához :D addig se a gyerek körül forog minden.
tegnap 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!