Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről: "ha...

Mit gondoltok erről: "ha valaki gyereket vállalt, akkor vállalnia kell az unokákat is"?

Figyelt kérdés
Hogyha valaki gyereket vállal és felneveli őket, akkor nevelni kell az unokákat is? El kell dobni mindent, mert a lányának/fiának gyereke született és munka után vigyázni rá?
2021. dec. 22. 17:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Utolsónál a pont. Sajnos nálunk is így van.
2021. dec. 23. 09:26
 12/19 anonim ***** válasza:
29%

10!

Ugyan olvasgass már egy kicsit gyermekvallalas, nagyszülő témában itt. Azok az elvárások, amik manapság vannak a nagyszülők felé... Nem csodálom, ha ezek bizony max egy órát akarnak a gyerekkel lenni

2021. dec. 23. 09:38
 13/19 anonim ***** válasza:

Milyen elvárások, 12-es? De komolyan?

Mert én csak olyat látok, hogy valaki esetleg megkérdezi, máshol szoktak-e vigyázni az unokára vagy nagy kérés-e, hogy havonta egyszer két órára vállalják be őket, ha olyan elintéznivaló van, ami macerás kisgyerekkel, erre mindig mindenki kisarkítja a témát, mintha állandó vigyázást várnának el a szülők.

Én komolyan sehol nem találkoztam még olyannal, hogy valaki állandó felügyeletet kért volna, csak itt van mindig szó erről. De itt is többször leírtuk, hogy nem kell rá mindig vigyázni, csak fura, ha egy nagyszülő semennyire nem akar az unokával lenni, erre tessék, már elkezded te is kiforgatni.

2021. dec. 23. 09:57
 14/19 A kérdező kommentje:

Én vagyok a hibás: nem fejtettem ki normálisan.

Ez egy olyan cikk alatti kommentekben volt, aminek az volt a tartalma, hogy a még "dolgozó-korú" nagymamáktól, nagypapáktól elvárják, hogy úgy vigyázzanak az unokákra, mint annak idején, amikor a gyerek szinte alig látta a szüleit nyári szünetbe, egész nyarat a nagyinál töltötte, kertészkedtek, főztek-sütöttek, stb.

És akkor ott voltak a bezzeganyák bezzeganyái, a bezzegnagymamák, akik 2x4 órát utaznak az unokájukhoz, csakhogy 3 órát az unokákra vigyázzanak, mert hogyha gyereket vállaltak, akkor vállalták az unokákat is, és szégyellje magát az, aki munka után nem hajlandó az unokával foglalkozni, stb.

2021. dec. 23. 11:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Aha, tehát te pont a másik végletre gondoltál. Nem, ilyen szinten nem várható el. Nekem a szüleim és apósom aktív dolgozó még, anyós nyugdíj mellett félállásban dolgozik, alap, hogy megkérdezem, hogy alkalmas-e egyáltalán, nem probléma-e, és így is csak 1-1x kérem őket hétköznap, ha éppen nagyon jól jönne a segítség. Nem alapnak veszem, hogy cibálhatom őket kedvemre meló után, mert nincs kedvem a gyerekekhez délután. Ha pedig nem alkalmas, akkor tudomásul veszem és megoldom, ahogy tudom.
2021. dec. 23. 11:55
 16/19 anonim ***** válasza:

"úgy vigyázzanak az unokákra, mint annak idején, amikor a gyerek szinte alig látta a szüleit nyári szünetbe, egész nyarat a nagyinál töltötte, kertészkedtek, főztek-sütöttek, stb."

Hát nézd, én nem azt mondom, hogy egy dolgozó nagyszülő napi szinten vigyàzzon az unokára, nem is tudna, hiszen dolgozik, de azért aki anno a saját gyerekét rendszeresen leadta, az igen, kicsit erőltesse meg magát. Igen, vegyen ki szabit akár nyáron és vigye el magához egy hétre az unokákat.

Ismétlem, nem neki kell nevelni az unokákat, de ne is húzza ki magát a dologból. Mert a mai 50+-is generáció pont az, akiknek a szülők még fizették a lagzit, még beszálltak az építkezésbe, meg az unokák nevelésébe, ők meg ezekből már semmit nem akarnak visszaadni a saját gyerekeiknek, mert "régen más volt".

Na, ez szerintem gáz.

2021. dec. 23. 12:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát én még nem vagyok 50+-os, 48 éves vagyok, de az én generációmban max gazdagéknál fizették a lagzit, meg szálltak be az építkezésbe.

Van egy 25 éves lányom, akinek van már egy gyereke. Nekem van még 2 gyerekem, akik nálam laknak, az egyik 18, a másik 16.

Ez a "visszaadni a saját gyerekeiknek" gáz. Az én anyósom minden alól kihúzta magát, apósom úgyszint, a szüleim meg korán meghaltak. Nekem mégis mit kellene "visszaadnom" a gyerekeimnek?

Dolgozok 8 órában, egy fizetésből élünk hárman, férjem halála óta egyedül nevelem őket. Én kérek elnézést, hogy van pofám heti 60 óra után két napot otthon mereszteni a p.csámat. Tényleg, szégyellem is magam miatta.

Akik meg lepasszolták a gyereket egész nyárra, azoknál a nagymama nem dolgozott, otthon főzött-mosott-takarított, semmi gondja nem volt. Én nem veszek ki nyáron egy hetet, hogy az unokámmal lehessek. Ha kiveszek szabadságot, akkor azt pihenésre szánom. Az unokámat látogatom redszeresen, és havonta 1-2 alkalommal akár vigyázok is rá, de az, hogy minden héten vigyázzak rá, azt nem.

2021. dec. 23. 12:48
 18/19 anonim ***** válasza:

17-es, ki mondta, hogy tedd azt?

A leírásod alapján nem rólad szólt a fent kifejtett dolog, akkor minek veszed magadra?

2021. dec. 23. 13:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem csak ez a két véglet létezik, hogy vagy túl sokat, vagy túl keveset vigyáznak a gyerekre a nagyszülők (hogy kinek mennyi a sok vagy kevés, az egyéni nézőpont kérdése, ezért nem kell bántani a másikat).

Meg kell találni az arany középutat, ami mind a gyereknek, mind a szülőknek és a nagyszülőknek is megfelel.

Ezt nagyon szépen ki lehet találni az egymás tiszteletén alapuló kommunikáció segítségével.

2021. dec. 23. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!