Rezidensként érdemes gyereket vállalni?
Mit gondoltok arról, hogy akinek még van 3 év a rezidens képzéséből, az gyereket vállal erre az időszakra?
Tegyük fel, hogy az apa megy gyesre.
Hogyhogy az apa megy gyesre? Most mire gondolsz, mikortól van otthon az apa? GYES 2 éves kor utàn van, nem szoktak rá otthon maradni.
Amúgy én szakvizsga utánra gondoltam a babát, mert arra gondoltam, bármi törtènhet a párommal neadjisten, és egy általanos orvos és egy szakorvos lehetőségei nagyon különböznek.
Más kérdés, hogy mire a ház, a párkapcsolat, minden úgy állt, eltelt még egy kis idő, és végül 2 évvel szakvizsga után szültem. Nekem amúgy ez a szakmailag egyik legértékesebb időszak volt, szakorvosként egy kis rutin, örülök, hogy így alakult.
Azért sem szívesen szültem volna szakkèpzés alatt, mert elég lelkes voltam minden gyaxin, plusz másod-harmadállásaim is voltak, főleg kalandvágyból.
Ezek olyan évek, amik nagyon kellenek a szakmában.
Semmiképp nem hagynám ott a gyerekeket az apjukra, a mi szakmánkban az bírhatatlan. Se jó orvos, se jó anya nem lettem volna.
Anyakènt a 8 órás munka is nehéz lesz (mármint hogy lehet ebben a szakmában csak napi 8 órát dolgozni? És akkor meg oktatás, kutatás, önkèpzés, pofilèpítés...), így is aggódom, mi lesz, ha jövőre visszamegyek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!