Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről: "ha...

Mit gondoltok erről: "ha valaki gyereket vállalt, akkor vállalnia kell az unokákat is"?

Figyelt kérdés
Hogyha valaki gyereket vállal és felneveli őket, akkor nevelni kell az unokákat is? El kell dobni mindent, mert a lányának/fiának gyereke született és munka után vigyázni rá?
2021. dec. 22. 17:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Mindenki a saját gyerekéért felelős.
2021. dec. 22. 17:18
 2/19 anonim ***** válasza:
90%

Nem gondolom, hogy egy nagyszülőnek minden el kell dobnia, de ha valakinek nincs igénye a gyerekei gyerekeire, azt szerintem gáz.

Nekem még csak gyerekeim vannak, de természetesnek tartom, hogy ha lesznek unokáim, igyekszem majd segíteni a gyerekeimnek velük, akár anyagilag, akár vigyázással.

Nem mindent eldodva, de jó szívvel. Hiszen a gyerekeim, szeretem őket és jót akarok nekik.

2021. dec. 22. 17:29
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Hát ha én még ép ésszel megérem az unokáimat (és ez nem egy 15 éves kamasz felelőtlensége okán következik be), akkor nagyon boldog leszek. :D Szívesen fogok segíteni is. Nem azért, mert elvárható, csak én szeretem a családom, nekem ez nem teher vagy ilyesmi.
2021. dec. 22. 17:41
 4/19 anonim ***** válasza:
64%
Amit én látok a környezetemben, az önmaguk teljes feladása. Nincs életük az unokákon kívül, pedig jó néhány közülük még aktív dolgozó. Dróton rángatják őket, egy füttyszóra ész nélkül rohannak.
2021. dec. 22. 17:47
 5/19 anonim ***** válasza:
80%
Nem. Én gyereket vállaltam, nem unokat. A gyerekekért vagyok felelős, amíg gyerek. Onnantól, hogy felnőtt, ő felelős magáért és a saját gyerekeiért, ha vállal.
2021. dec. 22. 17:48
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne nevelni és munka után vigyázni rá? Arra ott vannak a szülei
2021. dec. 22. 18:41
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nyilván 1-1 alkalommal vigyázok rá, ha nincs más, de ennyi.
2021. dec. 22. 20:36
 8/19 anonim ***** válasza:
61%
Nem "kell", de nekem elég furcsa az olyan család, ahol ennyire nincs igény egymásra. Nem a besegítés miatt, hanem a nagyszülők részéről úgy eleve arra, hogy együtt töltsenek időt az unokákkal.
2021. dec. 22. 20:46
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"ahol ennyire nincs igény egymásra"

??? Wtf?

A kérdés eleve egy túlzó felvetés. Miért is kellene ugyanolyan erőbedobással nevelni az unokákat, mint annó a saját gyereküket? Akkor konkrétan mi marad a szülőknek?

A nagyszülők szerepe a kényeztetés, nem a nevelés.

2021. dec. 22. 21:53
 10/19 anonim ***** válasza:
87%

A kérdés feltevéséből én arra asszociáltam, hogy vannak az unokázni nem akaró nagyszülők, és ez vajon mennyire jogos. De lehet tévesen, pont nemrég olvastam egy cikket erről, talán amiatt.

Nem írtam, hogy ugyanolyan erőbedobással kell nevelni az unokákat. Sőt, szerintem se nevelje, nem az a dolga. De nekem az is ugyanilyen véglet, ami manapság sok helyen megy, hogy a szülő kb érezze magát megtisztelve, ha a nagyi hajlandó havonta 1 órát unokázni, mert neki ez nem dolga. Nem dolga, csak normáliséknál feltételezhető, hogy igényli azért néha. Aki nagyszülőként ennyire elutasító, azzal kapcsolatban bennem felmerül, hogy a gyerekeit vajon mennyire szerethette. Olyan, mintha alig várta volna, hogy a saját kölkei felnőjenek és békénhagyják végre.

2021. dec. 22. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!