Mit gondoltok erről: "ha valaki gyereket vállalt, akkor vállalnia kell az unokákat is"?
Nem gondolom, hogy egy nagyszülőnek minden el kell dobnia, de ha valakinek nincs igénye a gyerekei gyerekeire, azt szerintem gáz.
Nekem még csak gyerekeim vannak, de természetesnek tartom, hogy ha lesznek unokáim, igyekszem majd segíteni a gyerekeimnek velük, akár anyagilag, akár vigyázással.
Nem mindent eldodva, de jó szívvel. Hiszen a gyerekeim, szeretem őket és jót akarok nekik.
"ahol ennyire nincs igény egymásra"
??? Wtf?
A kérdés eleve egy túlzó felvetés. Miért is kellene ugyanolyan erőbedobással nevelni az unokákat, mint annó a saját gyereküket? Akkor konkrétan mi marad a szülőknek?
A nagyszülők szerepe a kényeztetés, nem a nevelés.
A kérdés feltevéséből én arra asszociáltam, hogy vannak az unokázni nem akaró nagyszülők, és ez vajon mennyire jogos. De lehet tévesen, pont nemrég olvastam egy cikket erről, talán amiatt.
Nem írtam, hogy ugyanolyan erőbedobással kell nevelni az unokákat. Sőt, szerintem se nevelje, nem az a dolga. De nekem az is ugyanilyen véglet, ami manapság sok helyen megy, hogy a szülő kb érezze magát megtisztelve, ha a nagyi hajlandó havonta 1 órát unokázni, mert neki ez nem dolga. Nem dolga, csak normáliséknál feltételezhető, hogy igényli azért néha. Aki nagyszülőként ennyire elutasító, azzal kapcsolatban bennem felmerül, hogy a gyerekeit vajon mennyire szerethette. Olyan, mintha alig várta volna, hogy a saját kölkei felnőjenek és békénhagyják végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!