Miért zavar ez ilyen sok embert?
Ha egy kismama többes számban beszél a terhességéről, vagy a babájáról?
A környezetemben sok édesanya így beszél, és senkit nem zavar, ha valaki azt mondja, hogy pl 20 hetesek vagyunk, hiszen egyértelmű, hogy nem szószerint kell értelmezni.
Ennek ellenére itt úgy nekiugranak az ilyennek, mintha minimum bűnt követett volna el.
Miért van itt ennyi idegbeteg, akit ilyen apróságok ennyire zavarnak?
Most googliztam rá először.
Bár ncl-s cikk, belinkelem, mert szerintem szépen leírja:
Ez, és még amit ti is írtatok, hogy dedósnak tartjátok, és hogy nincs értelme.
Megkaptam a választ :)
Nem csak a baba 20 hetes. Én is 20 hetes vagyok, csak 20 hetes terhes. (Tudom, hogy a magzat valójában nem egyidős a számított terhességi korral, ne akadjunk fent ezen is, könyörgöm.) Szóval ez szerintem sem akkora tragédia, csak hát tényleg sok a frusztrált nő. Ők tudnák csak megmondani, hogy mitől ilyen idegbajosak 🤷♀️
Jó, haza beszélek, mert néha lehet, hogy én is mondtam a várandósság alatt, hogy x. hétben vagyunk (igen, jujj, a babával együtt 😱), de érdekes módon mióta megszületett nem beszélek róla úgy, mintha még mindig egy testben élnénk.
Én sem igazán értem, hogy miért jó többes számban beszélni a gyerekről. A 20 hetesek vagyunk az még hagyján, de amikor azt mondja/írja, hogy kakiltunk, szorulásosak vagyunk, szopiztunk...stb az borzasztó.
Sőtt én még attól is kivagyok, ha felnőtt emberek társalognak és pl a megyünk ennit úgy mondja valaki, hogy megyünk hammázni. Még gyerekemnek sem mondom ilyen idiótán nem hogy egy felnőttnek.
Attól, hogy gyerekem született nem szűntem meg független, érett felnőttként létezni.
26. vagyok. Végülis jó hogy említed.
Kérdésem:
Aki szerint a többes számban beszélés oké, azok szerint a linkelt kérdés szerint beszélni is oké? Ha nem, miért nem? 😁
Én meg azt nem értem, attól mert valaki terhes, miért kell átmenni agyalágyultba?
3 gyermekem van. Még sem beszéltem többesszámba mint egy idióta, sem a terhesség alatt sem szülés után.
Én speciel falra mászok az ilyentől, na meg a gügyőgéstől..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!