Miért zavar ez ilyen sok embert?
Ha egy kismama többes számban beszél a terhességéről, vagy a babájáról?
A környezetemben sok édesanya így beszél, és senkit nem zavar, ha valaki azt mondja, hogy pl 20 hetesek vagyunk, hiszen egyértelmű, hogy nem szószerint kell értelmezni.
Ennek ellenére itt úgy nekiugranak az ilyennek, mintha minimum bűnt követett volna el.
Miért van itt ennyi idegbeteg, akit ilyen apróságok ennyire zavarnak?
"még nem következik, hogy normális is a dolog."
Ugyanezt gondolom arról, akit egy ilyen hibás, ám ártatlan szóhasználat feldühít, és egyből rátámad arra, aki mondta. Ilyen alacsony ingerküszöb abszolút nem normális.
Akkor általában a "We are expecting" kifejezést használják :)
12!
Mindkettőt lehet használni, ugyanaz a jelentésük
14
Mert már 10 és 12 évesek :)
Addig beszélt így, amíg picik voltak.
Én ugyan nem ugrok neki senkinek, aki így beszél, de szerintem infantilis. A gyerek egy külön személy, nem az anyja része.
Egy kolléganőm még az iskolás gyerekeiről is sokszor úgy beszélt, hogy "kaptunk matekból egy hármast". Talán ketten kapták? Dedós.
És akkor 10 meg 12 évesen már nem ugyanúgy az élete részei? Vagy mi változott? Nem szereti már úgy őket? Egy 50 éveshez képest még most is picik. Lehetne most is gagyogni meg királyi többesben beszélni...
Vagy ha most "nincs értelme", akkor meg korábban sem volt...
18
Szerintem te nagyon fekete-fehéren gondolkodsz. Egy babával nyilván másképp viselkedik egy ember mint egy nagyobb gyerekkel.
17
Nem zavar, csak az okára voltam kíváncsi. Többen megválaszoltátok a kérdést, dedósnak tartjátok. Ez teljesen rendben van, elfogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!