Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vannak ennyire ellene...

Miért vannak ennyire ellene sokan annak, hogy egy gyereket a szüleiről vagy valamelyik felmenőjéről nevezzenek el?

Figyelt kérdés
2021. dec. 18. 17:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Nekem tetszett 2-3 név is, ami a családban már van, de szerettem volna, ha a gyereknek saját neve van, nem másra asszociálok róla se én, és más, akkor se, ha szeretem a családom.
2021. dec. 18. 22:38
 12/16 anonim ***** válasza:
42%
Én tojok arra kinek mi a véleménye, nem tehetek róla, hogy ez az egyetlen fiú név ami nekem tetszik, azért nem keresek más nevet, mert a papa és apa is ezt viseli.
2021. dec. 18. 23:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen nevem van és szeretem (szerencsére nem régies), de nálunk nem minden nő kapja a családban első névnek. Anyumnak pl csak a második neve. Ha lányom lesz én sem akarnám, hogy ugyan úgy hívják mint engem, ezért tuti nem is kapná a nevem, max második névnek.
2021. dec. 19. 09:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szűk (vagy nem annyira szűk) családi körben csak nekem van saját nevem.

Édesanyámat, nővéremet és unokahúgomat Tündének hívják, Tündi-Tündike-KisTündinek becézve.

Apám és öcsém László, Laci, Lacó becézéssel.

Nővérem apósát és férjét Ferencnek hívják, Feri és Fecó becézéssel, nővérem fiát pedig Ferkónak szólítják.

Nővérem anyósa Zsuzsa, lánya Zsuzsi, az ő kislánya Zsuzsika vagy Zsuzska.

Soha nem okozott gondot a megkülönböztetés, de szerintem jobb, ha mindenkinek külön neve van. Én szeretem, hogyha kiabálnak nekem, hogy Bianka, gyere ide, akkor nem kell visszakérdezni, hogy "Melyik?".

2021. dec. 19. 14:42
 15/16 anonim ***** válasza:
18%
Hát mert az tradicionális, és a mostani szülőknek az a legrosszabb dolog amit elkövethetnek, véletlen se szabad felvenni a férj nevét, vagy a gyereknek adni, mert akkor mindenki tudni fogja hogy ők nem olyan menő modernek mint a Kiss-Kovács Zétényke szülei 😂
2021. dec. 24. 14:29
 16/16 anonim ***** válasza:
43%
(Akiket úgy hívnak hogy Kiss-Kovács Anna és Kiss-Kovács Gergő)
2021. dec. 24. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!