Miért hiszik sokan, hogy a gyereknevelés egyenrangú egy állat nevelésével?
Miért gondolják azt páran, hogy azért nem vállalnak gyereket, mert az állattal sem bírtak?
Megértem, hogy egy állat legtöbbször jobb egy embernél, de ne hasonlítsuk össze a neveléssel kapcsolatos dolgokat is.
Egy kutya pl sosek fog tudni olyan szinten kommunikálni. Miért gondolják, hogy a kettő egy és ugyanaz?
Szerintem a kérdező arra gondol, hogy sokan egyenértékűnek tartják a háziállatukat egy gyerekkel, és az állatot mutogatják, mint a "gyereküket" (az első mondatot meg csak valahogy belebénázta a kérdésébe..)
Ez azért van, mert sokan jobban szeretik az állatokat a gyereknél. Ezzel semmi gond nincs, én is szívesebben cicáznék, minthogy egy gyerek alól kaparjam a szart. Sokkal aranyosabbnak találom az állatokat, mint a gyerekeket (sőt, bennük semmi cukit nem látok egyáltalán). Igen, jobban szeretem őket az embereknél, és még rengetegen vagyunk így ezzel.
Kit érdekel, hogy nem úgy kommunikál mint egy gyerek? Te csak azért szültél hogy beszélgessen veled?
Nekem ér annyit a háziállatom, mint neked a gyereked, ebből a szempontból valóban egyenrangú az állattartás a gyerekneveléssel.
Viszont nyilván a gyakorlati része az állattartásnak sokkal könnyebb, amitől az állattartás nem lesz értéktelenebb mintha egy gyereket nevelnél.
Ő pont nem, mert nem szereti az állatokat, meg sem fogja őket, ellenben a gyerekekért rajong. Én pont az ellenkezője vagyok, na bumm.
De nem ez volt a kérdés. Én már válaszoltam rá, te is írj valami hasznosat.
Mert kb ugyanaz. Önellátásra képtelen kis lény, akiről neked kell godnoskodni. Akkor is, ha épp nincs kedved, akkor is, ha xar az idő, akkor is, ha épp haldokolsz, olyan xarul vagy. Nevelned is kell, tanítanod. Amúgy meg az állatok is kommunikálnak, csak épp beszelni nem tudnak.
Az meg bizony hogy felelősségteljes gondolkodás, ha valaki azt mondja, nem bír a kutyával sem, azért nem vállal gyereket.
Írtam, hogy "nem olyan szinten" kommunikálnak, nem pedig azt, hogy egyáltalán nem.
Érdekes amit írtok, mert megszületett majdnem 1 éve a kishúgom és amíg a kutyánkkal nem szerettem csinálni a kötelező dolgokat, addig vele abszolút nem esik nehezemre. Persze nem én vagyok az anya, de a kutyánknak sem én vagyok a fő gazdi. De akkor lehet csak én gondolom ezt másként.
"mert az állattal sem bírtak"
Egy okosabb kutya 1,5-2 éves gyerek szintjén van. De tényleg. És ahogy a bölcsek szokták mondani, "kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond". Aki egy kutyát nem tud pl. normálisan megnevelni, az mit fog kezdeni egy kamasszal szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!