Mennyire szólhat bele egy mostohaanya/mostohaapa a gyereknevelésbe? Mi az, amit megengedtek egy mostohaszülőnek és mi az, amit nem?
Szerintem ez a szülőkön, vagyis a mostohán és amelyik szülővel együtt van, megbeszélésén mulik.
Ismerek olyan családot, ahol kb semennyire nem szol bele a mostoha a nevelésbe, mert anyuka nem engedi. Igy elnek évek ota, jó így nekik.
Nekem nevelőapám viszont teljes mértekben beleszólt. Sőt ha anya valamit megengedett, volt olyan, hogy ő nem, igy nem csinálhattam.
Szerintem a két felnőtt megbeszélésén alapul!
Azt még nagyon fontosnak tartom, hogyha egyet nem értés van valamilyen gyermeknevelési dologban, akkor azt semmiképpen se a gyerek előtt vitassák meg, bármennyi idős is.
Én egy mostohaanya vagyok. Leírom, hogy nálunk hogy van.
A gyerek 2 hétig itt, 2 hétig az édesanyjánál van.
Természetesen én is rászólok, tőlem is kapja a fejmosást, ha valami olyat csinál, de a döntés az anyja és az apja kezében van mindig. Ha én nemet mondok valamire, de az anyja vagy az apja igent mond, akkor én lenyelem a békát, ami olykor nagyon nehéz. Ilyenkor persze néha esz az ideg, elmondom a páromnak, hogyha nem értek valamivel egyet, érveket hozok fel, de ennyi.
Például:
11 évesen 80 000 forintos telefont akart kérni. Én már vennék egy ilyen idős gyereknek telefont, de nem 80 000 Ft-ért, mert csak vagánykodni akarna vele, és úgyse tudja kihasználni, nem beszélve arról, hogy leejti, elhagyja, stb. Jobban járna egy laptoppal, már csak az online oktatás miatt is. Az anyja meg az apja megveszi neki, oké. Nem tudok ezzel mit csinálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!