Mit tegyek, hogyha egyik gyerekemet jobban szeretem?
Az első két terhességem nagyon rossz volt. Hatodik hónapig rosszul voltam, hánytam, be is kellett feküdnöm utolsó hónapokra a kórházba. Nagyon rossz volt, két éves koruk előtt nem tudták átaludni az éjszakát, sokat sírtak, alig lehetett őket letenni, mert megvörösödtek a sírástól. Az oviba való beszoktatás is nehéz volt, pelenka levételt meg inkább nem is említem. Semmi nem ment könnyen velük, a nagy jövő szeptembertől már iskolás lesz, előre félek, hogy mi lesz.
Sokáig ezek miatt nem akartam harmadik gyereket, aztán amikor a kisebbik gyerekem 2 és fél éves lett, éreztük a férjemmel, hogy vágynánk egy harmadikra.
Végül belevágtunk. Nagyon féltem, de a terhesség nagyon könnyű volt, az első kettőhöz képest meg aztán álom volt. Amikor megszületett, akkor első perctől "eszik-alszik baba" volt, nagyon jól fejlődött. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kislány.
A napokban rájöttem, hogy talán őt jobban szeretem, mint a fiaimat.
Azóta bűntudatom van, de nem tudok az érzéseim ellen tenni. Nem hanyagolom el a fiaimat, nagyon szeretem őket, de a lányomat mindenben olyan tökéletesnek látom. Vele szívesebben megyek el boltba, mint a srácokkal.
#12 nem kívánom, hogy szülessen egy olyan gyereked, akivel kapcsolatosan (mégha csak közvetve is) számos traumán kell keresztül menned, vagy éppen csak simán annyira ellentétes veled a személyisége, hogy nem igazán találjátok a közös hangot, vagy egész egyszerűen olyan emberré válik picit nagyobb korában, aki sok bosszúságot okoz neked, így eltávolodsz tőle.
Millió meg egy oka lehet annak, hogy valaki igenis, jobban szereti az egyik gyerekét, csak sajnos kevesen vallják ezt be maguknak!
Sose tudhatod, neked mikor születik pont egy olyan gyermeked, aki iránt többet, nagyobb szeretet érzel, vagy esetleg éppen kevesebbet, mást érzel, mint az idősebb iránt.
Ne ítélkezz, ne kárörvendj, mert MIND ANYÁK vagyunk, akárhogyan is próbálsz ismeretlenül másokat a földbe döngölni, alázni! Te ezzel a rosszindulatú hozzáállásoddal, mások taposásával hidd el, sokkal, de sokkal kevésbé vagy szimpatikus, normális ember, mint egy olyan szülő, aki őszintén kér tanácsot azért, mert furcsa érzései vannak, nem egyformán szereti a gyermekeit.
Én is másképp szeretem a fiaimat. De én be tudom annak, hogy az egyik már nem baba, nem enged úgy közel magához, a kicsi viszont teljes odaadással felém fordul. Idővel lehet változik majd, de most ezt érzem.
Van egy csoport, mélylevegő projekt. Nálunk láttam egyszer:
“Jogod van azt érezni amit”
És igen. Ha te érzel valamit azt miért kellene megmásítani? Miért kellene meghazudtolni, elmásítani?
A fontos hogy mindegyik gyereked szeretve legyen és ne érezzenek hiányt vagy megkülönböztetést. Ennyi. Ettől függetlenül még érezhetsz úgy, hogy egyikőjükhöz közelebb állsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!