Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha egyik...

Mit tegyek, hogyha egyik gyerekemet jobban szeretem, mint a másikat?

Figyelt kérdés

Szörnyű anyának érzem magam emiatt. Eleinte még magam előtt is tagadtam, de úgy érzem, hogy jobban szeretem az egyiket, szívesebben töltöm vele az időmet.

Az okát is tudom: valószínűleg azért, mert az egyikkel 2 és fél éves koráig keltem hozzá többször is, a másik 4 hónapos korától átaludta az éjszakát. Míg az egyik gyerekemet beszédindításra kellett vinnem, addig a másik már másfél évesen több szavas mondatokban beszélt. Folyamatosan fejlesztőre kell járnunk (autista gyanús), mert mindennel le van maradva, lassú felfogású, hisztis, sírós, a másik gyerekem pedig nyugodt, higgadt.

2021. szept. 13. 17:35
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Semmit. Minden ember más, akkor is, ha gyerek. Nem lesz soha 2 emberrel egyforma viszonyod. Nem tehetsz ez ellen semmit. A bűntudatoddal kell küzdened, mert normális, amit érzel. Csak a ki nem mondott elvárások miatt úgy hiszed, ez nem természetes, pedig az.
2021. szept. 13. 17:38
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Biztos le leszek pontozva..

Sajnos én így így vagyok ezzel. A nagyobbik lányom nehéz eset. Nagyon hosszú lenne leírni miért, de nem is ez a lényeg. Talán annyi, hogy nagyon önző, de annyira nagyon, hogy semmi sem érdekeli csak az, hogy neki minden jó legyen, és nem érdekli, hogyan éri ezt el.. ( 8 éves )

A kicsi egy tündér amióta megszületett. Annyira kedves segítőkész bujos aranyos, egyszerűen imádnivaló. Konkrétan az oviban is azt mondtak hogy imádják annyira cuki ( 5 éves )

A kicsit jobban szeretem igen.. nyilván ezt kb csak akkor lehetne teljesen megérteni, hogy hosszú hosszú sorokban leírnam melyik gyerek milyen stb.

Borzasztóan érzem magam én is, hogy ezt érzem, de nem tudok tenni ellene. Szeretem mind a kettőt, az életem adnám értük. De akkor is jobban szeretem a kicsit.

Most várom a 3.babat. Ő kisfiú lesz, előre felek hogy milyen erzelmeim lesznek.. :/

2021. szept. 13. 18:08
 3/10 Metionin ***** válasza:
82%
A lényeg az, hogy ne vegyék észre a gyerekek.
2021. szept. 13. 18:11
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
3-as: ez lehetetlen, érzik és tudják, akkor is, ha anya nem akarja éreztetni velük, hogy ez a helyzet. Nem egymáshoz képest kell szeretni őket és azt hinni, hogy ha mindegyiknek egyforma méretű csokit és ugyanannyi puszit adsz, akkor ők nem veszik észre, ki a kedvenc. Mindegyikkel törekedni kell arra, hogy a legtöbbet kihozd a kapcsolatotokból, amennyire lehet, de csodák nincsenek. Önámítás azt hinni, hogy el tudod titkolni a valódi érzéseidet. Nem napi 1 órára látnak, veled nőnek fel. Tudják azt is, amit ki sem mondasz.
2021. szept. 13. 18:15
 5/10 Metionin ***** válasza:
98%
4. De könnyebb elfogadni, ha látja a gyerek hogy a szülő törekszik arra, hogy ők ezt ne vegyék észre. Most ez másabb de egyik barátomnak nevelőapja van, 4 éves volt amikor elvette az anyját. Van egy sokkal fiatalabb öccse is. A srác mesélte, hogy a nevelőapja mindig törekedett arra, hogy vele is ugyanannyit foglalkozzon mint az öcsivel, nehogy a nagyobb gyerek azt érezze, hogy ő nem fontos. És bár a srác észrevette ezt, nem haragudott, hanem épphogy respektálta mert simán megtehette volna a fickó azt is, hogy őt leszarja. Rengeteg családban leszarják azt aki nem a kiskedvenc, hiába édestesók a gyerekek.
2021. szept. 13. 18:20
 6/10 anonim ***** válasza:
92%

Nem teljesen értek egyet ezzel. Mi négyen vagyunk testvérek, és én vagyok a legkevésbé szeretett gyerek. Szimplán azért, mert egyedül én ütöttem teljes egészében édesapámra, a többi testvérem anyukámra hasonlít. Tudom, hogy midnig törekedett arra, hogy ne vegyem észre, sose hanyagolt el, és minden tőle telhetőt megtett értem, de az ilyesmi nem igazán kárpótolt, hiszen az érzelmeknek nem lehet parancsolni és pontosan tudtam, hogy engem nem szeret annyira, mint a többit. Rányomta ez a bélyeget ez az egész gyerekkoromra, önbizalmamra, másokhoz való viszonyomra. Jó sok év munkája és a családomtól való kitartó távolságtartás kellett ahhoz, hogy helyre tegyem ezt magamban és szerethetőnek lássam magam. Jelenleg sem felhőtlen a viszonyunk, szeretem őket, de a saját érdekemben igyekszem csak a minimumra szorítkozni a kapcoslattartást illetően.

Viccesen alakultak amúgy a dolgok, ugyanis anyám évekig majd meghalt egy unokáért, de egyedül csak én házasodtam meg a négy gyereke közül és én vállaltam gyereket. Érzem rajta, hogy feszélyezi, hogy pont tőlem van unokája (a gyerekemben is van apámból :)), de mivel unoka, és vágyott rá már jóideje, elnézi neki..

2021. szept. 13. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem az őszinteség mindenekfelett fontos. Őszintén nem hiszem, hogy egy gyereknek kell és jólesik a színjáték. Az a fontos, hogy amit mondok neki, az igaz legyen, amit kimutatok felé, az igaz legyen. Nem mondom, hogy nem kell törekedni, hogy ez a kapcsolat mindenképp javuljon, menni utána, próbálkozni. De megjátszani, hogy semmi probléma, és úgy csinálni, hogy kívülről egyforma minden, belül meg hát hazugság...na, ezt nem.
2021. szept. 13. 19:03
 8/10 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem engedd el a lelkiismeret furdalást. Az egyik gyerekednek nehezebb az anyukájának lenni, mint a másiknak. Ha csak a "nehezebb" gyereked lenne, akkor sem szeretnéd őt másként, csak akkor nem tudnád, milyen a másikkal, nem lenne összehasonlítási alapod.

Mivel mindent megteszel mindkettőért, ezért fogalmazzunk úgy, hogy másképp szereted őket.

2021. szept. 13. 20:54
 9/10 anonim ***** válasza:
94%

Tényleg azon múlik, hogy melyik gyerekedet szereted jobban, hogy melyikkel könnyebb??

Én tudatosan nem vállaltam másodikat, mert tökre látom a környezetemben, hogy a testvérek közül az egyiket mindenki jobban szereti. Nem gondoltam magam olyan különlegesnek, hogy én ez alól kivétel lettem volna, ezért nem is vállaltam.

A 8as szerintem nagyon szépen leírta az utolsó mondatban

2021. szept. 13. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyám a tesómat szereti jobban, pont azért, mert vele nehezebb, ezért több időt szentelt rá, több figyelmet, illetve sajnálja is, meg mivel kevés jó tulajdonsága van, folyton "felvág" azzal a pár jó dologgal, amit tesz. Ők így sokkal közelebb vannak egymáshoz..

Szóval van ilyen is.

Egy gyerekem van, szeretem, mert a gyerekem, szeretem, mert hasonlít rám, de úúú, ha vadidegen lenne, a közelébe nem mennék, ő is önző, nehéz, hisztis, hangos, durva..máskor meg nagyon tapad és megfojt a szeretetével és lelkiismeretfurdalásom van, ha egyedüllétet akarok és nem őt ölelgetni. Nem kifejezetten kedvelem azt, amilyen ember, de igyekszem neveléssel terelgetni, formálni az alaptulajdonságait, meg koncentrálni a jókra(szerencsére abból is kijutott neki bőven), és próbálom nem negatívan látni, hanem úgy, hogy önérvényesítő, van benne kurázsi, kitapossa magának a dolgokat, küzd, kitartó, nem szorong, hanem bátor, nyitott, fecsegő, megvédi magát, kiáll magáért, ravasz, meg ilyenek.

Azt hiszem ha második gyerekem is lenne, akivel könnyű, akivel jobban kijövünk, nem lenne ideális az életünk.. lehet én is jobban szeretném azt, akivel minden megy, mint a karikacsapás, de lehet pont azt csinálnám, hogy a nagyobbhoz ragaszkodok, akivel rengeteg a közös élmény, emlék, összecsiszolódtunk, sokat voltunk kettesben. Sőt, lehet ezek váltanák is egymást. Nem tudom.

Szerintem is nehéz lehet 2 gyerekkel, 3+nál meg már nem rágódik ezen az ember, ideje sincs rá, csak csinálja a dolgokat és felváltva szereti őket, de talán az érzést sem tudja elkülöníteni..

Nem tudom, ne rágódj ezen szerintem, ez a méricskélés fontosabb neked, mint nekik. Csak legyél ott, ha kellesz, koncentrálj a jó részükre és ennyivel le is van tudva az egész:) Én legalábbis így próbálom egy gyerekkel, gyekszem nem analizálgatni, mit is érzek, csak csinálom

2021. szept. 13. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!