Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha egyik...

Mit tegyek, hogyha egyik gyerekemet jobban szeretem?

Figyelt kérdés

Az első két terhességem nagyon rossz volt. Hatodik hónapig rosszul voltam, hánytam, be is kellett feküdnöm utolsó hónapokra a kórházba. Nagyon rossz volt, két éves koruk előtt nem tudták átaludni az éjszakát, sokat sírtak, alig lehetett őket letenni, mert megvörösödtek a sírástól. Az oviba való beszoktatás is nehéz volt, pelenka levételt meg inkább nem is említem. Semmi nem ment könnyen velük, a nagy jövő szeptembertől már iskolás lesz, előre félek, hogy mi lesz.

Sokáig ezek miatt nem akartam harmadik gyereket, aztán amikor a kisebbik gyerekem 2 és fél éves lett, éreztük a férjemmel, hogy vágynánk egy harmadikra.

Végül belevágtunk. Nagyon féltem, de a terhesség nagyon könnyű volt, az első kettőhöz képest meg aztán álom volt. Amikor megszületett, akkor első perctől "eszik-alszik baba" volt, nagyon jól fejlődött. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott kislány.

A napokban rájöttem, hogy talán őt jobban szeretem, mint a fiaimat.

Azóta bűntudatom van, de nem tudok az érzéseim ellen tenni. Nem hanyagolom el a fiaimat, nagyon szeretem őket, de a lányomat mindenben olyan tökéletesnek látom. Vele szívesebben megyek el boltba, mint a srácokkal.

2021. dec. 16. 15:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%
Senki nem szereti egyformán a gyerekeit. Aki azt mondja, még saját magának is hazudik. Nem kell magad rosszul érezned egy természetes érzés miatt. Csak arra figyelj nagyon, hogy ne mutasd ki, ne kivételezz.
2021. dec. 16. 15:45
 2/14 anonim ***** válasza:
65%

Sajnálom, hogy ezt mondom, de itt a te fejedbe van gond.

Az első terhességem aránylag egyszerű volt, könnyű, gyors szülés és semmi komplikáció. A lányom az első naptól kezdve esténként 7 órát aludt. Könnyű volt vele bárhova menni.

A fiammal nehezebb volt a terhesség 31 órát vajúdtam, mire megszületett, és nagyon rossz alvó volt. Hasfájós, sűrű izomtónus a nyakba…stb.

De soha nem éreztem ilyesmit. Olyat igen, hogy fáradtabb vagyok, szívesen kivennék pár nap szabit, vagy kell egy kis szünet, de hogy egyiket jobban szeressem és körül rajongjam mint a másikat soha.

Két külön személyiség, akiket máshogy lehet szeretni, de imádom őket.

A fiaidnak csak a hibáit nézed, pedig nem hiszem, hogy csak ennyiből állna a személyiségük és a viselkedésük. Plusz hidd el érzik ők, hogy a legkisebbet jobban szereted.

2021. dec. 16. 15:47
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Igyekezz azon, hogy ezt ök ne vegyék észre!!!!!!!!!
2021. dec. 16. 15:59
 4/14 anonim ***** válasza:
46%
Természetes, amit érzel, nem tehetsz ellene. Nem vagy hibás. De tudd, hogy lesz következménye. Kihat minden gyerek személyiségére és a köztük lévő kapcsolatra is. Nem vagy hibás, de ezt azért tudd. Attól, hogy nem a te hibád, következmény még van.
2021. dec. 16. 16:01
 5/14 anonim ***** válasza:
30%

Fiammal álomterhességem volt. Észre sem vettem, hogy várandós vagyok kb. A szülés... első gyerekhez képest maga volt a csoda. Eszik alszik gyerek volt, most sincs rá panaszom.

Lányommal a terhesség a pokol volt. 9 hónap netto szenvedés. Gyülöltem minden percét, ha gáz ha nem.

A szülés, hát mint valami mészárlásos horrorfilm. Az alfelem hazavágta teljesen. És hogy jobb legyen a dolog, az első pillanattól hasfájós volt. 3hónap non stop ordítás. Majd fogzás, majd szepa szorongás... mindig volt ok az ordításra.

Mégsem tudok a szeretetemben különbséget tenni köztük.

Ha tudnék, felköpnék és aláállnék...

Mind a kettő a gyerekem, ugyan ugy rajongok értük, imádom őket. 1 hajszállal sem jobban az egyiket mint a másikat.

2021. dec. 16. 16:19
 6/14 anonim ***** válasza:
61%

Én is a másodikat sokkal jobban szeretem, csak ezt nem szabad kimondani, mert ez mások számára elképzelhetetlen és minimum karóba húzást érdemlünk

Én már nagyon a végemet jártam a gyerekkel, mostanában próbálok erőt venni magamon, hátha visszább vesz az iszonyatosan elviselhetetlen stílusából (nálam ez az ami mármár az utálatot váltja ki belőlem), de egyelőre semmi nem változott.

A szeretet meg nem döntés kérdése, így nem tudunk mit tenni.

2021. dec. 16. 16:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit csinálj? Az érzéseidet nem tudod megválogatni. Azt hogy hogy van ez a gyerekekkel azt igen. Legyen mindenben egyforma a bánásmód és kész.
2021. dec. 16. 16:56
 8/14 anonim ***** válasza:
27%

"Mégsem tudok a szeretetemben különbséget tenni köztük. Ha tudnék, felkopnék és aláállnék."

Fuuu de gyűlölöm a hozzád hasonló tájékozatlan, ám ítélkezésben profi ősanyákat, akik habzó szájjal szedik szét Édesanya társukat csak azért, mer vállalni merik, hogy valamilyen oknál fogva nem ugyanúgy szeretik a gyerekeiket. Talán nem vagyunk egyformák, az is lehet, hogy valamilyen trauma következménye, de hogy jössz te ahhoz, hogy mást -ha burkoltan is- elítélj,amikor segítséget jött kérni?

Kérdező, én ugyanilyen kérdést írtam ki 2 nappal ezelőtt, szintén a lányom javára (1 fiam és egy lányom van, a lány a kisbaba, Őt szeretem jobban, ezt nyíltan ki is írtam). Én is szégyellem ezt a fajta érzést, mégis van, és baromira de nem tudok ellene se tiltakozni, se érdemit tenni. Csak várni türelmesen, esetleg több időt tölteni a kisfiammal (nekem legalábbis mindenki ezt tanácsolta eddig).

Nálam, ami nagy valószínűséggel kialakította ezt a kötődési hiányt a fiam irányában, az az volt, hogy Őt se szoptatni nem tudtam 2 hónapon keresztül való erőn felüli próbálkozások ellenére sem, se nevelni egy fél évig családi okok, illetve betegség miatt. Téged a terhességen kívül nem ért valami más trauma valamelyik.fiaddal/akár mindkettővel kapcsolatosan?

Ha segíteni nem is tudok nagyon, én együttérzek veled.

2021. dec. 16. 17:00
 9/14 anonim ***** válasza:
37%
5 én is utálom a hozzád hasonlókat. Van olyan, hogy valaki jobban szereti a gyerekei közül az egyiket nagy kaland. Gyakran megesik. És a te heves reakciod is felveti a kérdést, hogy vajon nem kompenzál az e valamit? 🤨 tudod az kiabál leghangosabban, akinek ég a hàza.
2021. dec. 16. 17:08
 10/14 anonim ***** válasza:
26%

9-es igazad van! Pont a kisebbségi komplexusos emberek szedik szét ekkora előszeretettel és ilyen habzó szájjal a bajban lévőt, aki már amúgy is a padlón van!

A leggyengébb, legszánalmasabb emberek csinálnak csak ilyet!

2021. dec. 16. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!