Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen háztartásbelinek lenni?

Milyen háztartásbelinek lenni?

Figyelt kérdés
Aki nem dolgozik hanem a gyerekekkel/gyerekkel van otthon
2021. dec. 12. 22:03
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
44%

Eleinte furcsa volt nyolc év munka után itthon maradni.

Az orvos már az első hullám idején kiírt akkor voltam 8 hetes terhes. Azóta itthon vagyok.

Emlékszem, hogy eleinte folyamatosan takarítottam, hogy lefoglaljam magam valamivel. Amikor az iskolásom itthon maradt tavaly márciusban a járvány miatt már nem volt olyan rossz.

Most meg abszolút van aki lefoglaljon.

Reggel elvisszük a nagyot iskolába, főzök, takarítok stb.

De néha már felüdülés, ha a boltig elmehetek egyedül.

2021. dec. 13. 12:13
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
20as. Értem amit irsz, de itt mi most arra gondolunk, h az anyukák körében manapság egyre jobban elterjedt, h a hobbijukból csináljanak vállalkozást. Abban egyetértünk, hogy teljesen más otthon egyénivállalkozóként kézműves szappant gyártani, babasapit horgolni vagy kutyaruhát varrni, kvázi apropénzért hobbi szinten. Itt én elsősorban erre a típusra, az ilyen vállalkozókra gondoltam. Persze a könyvelő, fogorvos stb is lehet egyéni de az más tészta.
2021. dec. 13. 13:22
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
A másik vitára is reagálnék. Igen elvileg aki kap valamilyen juttatast Gyes, gyet stb. az nem számít háztartásbelinek. De gyakorlatilag mivel ennek 25 e ft az összege igy én simán ebbe a kategoriába teszem. Mivel ennyi pénzből nem lehet semmit csinálni. Tehát elvileg a gyesen lévő nem háztatasbeli de gyakorlatilag igen.
2021. dec. 13. 13:31
 24/32 anonim ***** válasza:
37%

23!

Ennyi erővel az egyetemista is htb, hiszen neki max ösztöndíj jár, a munkanélküli is, mert neki csak a munkanélküli járadék, meg a minimalnyugdijas is, hiszen neki is pont annyi a nyugdíja, mint a gyes.

2021. dec. 13. 13:34
 25/32 anonim ***** válasza:
29%
22: jóóó, hát azért ez nem a dolgozó anyuka kategória, valljuk be :D Rendszerint értelmes bevétele sincs belőle, csak valami zsebpénz, szerintem ez simán htb-nek számít. Tulképp csak hobbizik, aztán ha már úgyis lesz belőle termék, eladogatja. De egyébként ezek elég ritkán vállalkozók, mert még a KATA költségeit is alig-alig termelik ki - vagy leginkább azt sem.
2021. dec. 13. 13:47
 26/32 anonim ***** válasza:
Igen pont a Katasokra gondoltam én is vagy adószámos magánszemély.
2021. dec. 13. 13:49
 27/32 anonim ***** válasza:
0%
25 kieg.: őket ugyanúgy a férjük tartja el, csak jó esetben lesz egy kis költőpénzük.
2021. dec. 13. 13:49
 28/32 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ez a horgolgatja a babasapit a gyerek mellett 90%-ban feketén megy, mert nem tud annyit megcsinálni, hogy megérje, ha még adózni is kell. Ugyanígy a cuki babacuccokat varrogatunk, szappant főzünk (ehhez amúgy mindenféle engedély is kell, már csak azért se szokott tisztán menni). Akiket én ismerek és tényleg legálisan mennek (akár katával), azok fordítanak, szöveget írnak, grafikusok, weboldalakat raknak össze, körmösök, fodrászok, kozmetikusok. Na de ők tényleg dolgoznak, nem csak csinálnak valamit, amikor ráérnek, aztán eladják, hogy pár tízezerre azt mondhassák, hogy hát ők nem htb-k :D
2021. dec. 13. 13:52
 29/32 anonim ***** válasza:
0%
25. Igen pont ezért irtam h elvileg ők nem htb-k, hanem gyesen vannak. Jogilag, státuszilag stb. igen, így van. De ÉN személy szerint mivel a kérdés is itt a gyereknevelés kategoriában van, arrafelé hajlok, h a 25 e ft-tal otthon lévő anyukák is ide tartoznak. De nyugodtan gondolhatod te másként, én ezen nem veszekszem, csak leírtam a vélemenyemet.
2021. dec. 13. 13:54
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
28as, igen pont erre gondoltam :)
2021. dec. 13. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!