Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen háztartásbelinek lenni?

Milyen háztartásbelinek lenni?

Figyelt kérdés
Aki nem dolgozik hanem a gyerekekkel/gyerekkel van otthon
2021. dec. 12. 22:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
94%
A háztartásbeli az a nő vagy férfi, aki a partnerével közösen úgy döntött, nem vállal munkát. Nem kell, hogy gyerekeik legyenek, nem kell, hogy a HTB házimunkát végezzen
2021. dec. 13. 06:46
 12/32 anonim ***** válasza:
33%

Én imádnám! Most a legkisebbel vagyok itthon gyeden,abszolút nem vágyok vissza dolgozni a stresszbe.

Abszolút nem unatkoznék, hanem még extra dolgokat is csinálnék amire most így nincs idő (pl.bio veteményest, és megtanulnék kötni, horgolni...)

De ilyen feltételekkel mint a mostaniak erre semmi esély.Ha normális bért kapna érte az ember és nem 25 ezret akkor igen. De azt hiszem terveznek is erre vmit kitalálni a demográfiai problémák miatt.

2021. dec. 13. 07:34
 13/32 anonim ***** válasza:
88%

12!

A HTB nem kap semmiféle bért. A partnere jövedelemből élnek, rendszerint jóval az átlag eletszínvonal felett.

2021. dec. 13. 07:41
 14/32 anonim ***** válasza:
60%
Kedves 13as. Azt írtam, HA !
2021. dec. 13. 09:08
 15/32 anonim ***** válasza:
83%

"Már senki nem akar "normális" munkát.Már mindenki vállalkozik.Petsze hogy kényelmesebb,jobb a saját magad urának lenni."

Ez milyen aranyos... Te mit gondolsz, a vállalkozó miért kapja a pénzt, a két szép szeméért? A vállalkozó is dolgozik, akár többet is, mint egy alkalmazott 8 órában, főleg eleinte, mikor még fel kell futtatni a vállalkozást. És bármilyen meglepő, utána se végzi el magát a munka. Ha nem dolgozik, nincs pénze. Sőt, tovább megyek, ha nem lennének vállalkozók, akkor neked se lenne "normális" munkád. Azt hinné az ember, hogy felnőtt emberek ezt felfogják 🤦‍♀️

2021. dec. 13. 10:06
 16/32 anonim ***** válasza:
36%
Habár nem én vagyok a 8as válaszoló szeretném megvédeni. Ő arra gondolt, hogy megnőtt a vállalkozások száma és itt a kicsi, egyszemélyes anyuka vállalkozókra gondolok. Mert ha a családi kassza megengedi igenis könnyebb, mint hagyományos munkahelyen, főnökkel, munkaidővel, utazással dolgozni.
2021. dec. 13. 10:21
 17/32 anonim ***** válasza:

Kedves 14!

Valóban, azt írtad HA. De még mindig nem jött át a lenyeg: ha bármiféle jövedelmed van, neked szemelyszerint, ami munkához, vagy te jogviszonyhoz köthető, akkor nem vagy HTB. Tehát ha gyest kapsz, gyedet, gyodot, nyugdíjat, akármit, akkor te gyesen lévő anyuka, nyugdíjas, vagy főállású anya vagy. Nem HTB

2021. dec. 13. 11:35
 18/32 anonim ***** válasza:
32%

Istenem utolsó komolyan hagyjuk már. Most gyeden vagyok igen,de szívesen lennék htb, HA...ezt írtam! hadd ne magyarázzam már mit írtam, el kell olvasni és értelmezni. Az itt látom nem megy,csak a lepontozás.Részemről leírtam a véleményem,aki képes felfogni oké,aki nem,azt meg hagyjuk,nincs időm itt körbeirogatni.

Na jó tudod mit,körbeírom!

Most gyeden vagyok. Ha ovis lesz a kicsi, megyek vissza dolgozni, mert anyagilag se a gyet,se a htb nem éri meg,az meg hogy a férjem tartson el,és ha valami történne,ott maradjak pucér popóval,azt nem vállalnám.

De ha az àllam valahogy finanszírozná ( mondjuk minimálbér szinten + jogviszonynak számítana) szerintem sokan átgondolnák. Én is! Mert jobb szeretek itthon és a gyerekeimmel lenni. Más meg imád pörögni a munkahelyen. Én ezt elfogadom. Tök jó lenne ha kötekedés nélkul mindenki elfogadná a másik véleményét, függetlenül,hogy egyetért e vele.

Remélem így már átment

2021. dec. 13. 11:48
 19/32 anonim ***** válasza:
48%

19!

Akkor jó, megegyezés a kedvedért, mint nem épp értelmes emberke kedvéért leirom: a HTB otthonletet a PARTNERE FINANSZIROZZA. Az államnak köze nincs hozzá.

Remélem így már átmenet.

2021. dec. 13. 11:53
 20/32 anonim ***** válasza:
62%
16: értem, hogy mire gondolt, de ettől még igaz, amit írtam. Az egyszemélyes anyuka vállalkozók is végeznek érdemi munkát, hiszen nyilvánvalóan nem kapnak pénzt pusztán azért, mert fenntartanak egy vállalkozást. Ha ebből normális pénzt akarnak, nem csak alibizni, akkor bizony oda kell magukat tenni. Tudom, én is e.v. vagyok, gyerekek mellett. A kívülállók szerint de jó nekem, mert nem kell kínlódnom, hogy oldjam meg a szüneteket, betegségeket stb. De amikor egyhuzamban sokadik éjjel ülök 2-kor még a gép előtt egy vödör kávéval, mert másnap határidő, a gyerek meg 1 hete otthon betegen, és kelek másnap reggel 7-kor ugyanúgy, akkor valamiért nem irigyel senki. Vagy amikor mindezt úgy csinálom, hogy én is elkaptam tőle a betegséget, és alig látok ki a fejemből. Táppénz felejtős, mert éhenhalni se elég. Nem, én nem állítanám, hogy annyira könnyű lenne, csak mások a nehézségek, meg még ott van annak a felelőssége is, hogy ha nem termelsz eleget, pénz se lesz.
2021. dec. 13. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!