Ki hogyan jelezte a párjának, hogy gyermeket szeretne és jó lenne próbálkozni?
Friss hazasok vagyunk. Már nagyjából beszéltünk róla hogy két éven belül akarunk gyereket.
Én másfél év körül szeretnék próbálkozni de amikor jeleztem neki, ő kicsit kiakadt hogy 2 évről volt szó.
Én 29 vagyok ő 32.
Nem akarok sokáig várni főleg mivel néha tovább tart a dolog mint ahogy azt tervezzük.
Ki hogyan jelezte ezt a párjának hogy ideje neki kezdeni?
Tudod hogy néz ez ki normáliséknál?
Megbeszélik, hogy akarnak-e gyereket, megvárják, míg _mind a ketten_ őszintén akarják, tudatosan próbálkoznak és megszületik egy szerető közegbe, ahova várták.
Nem úgy, hogy elveteti magát a nő, aztán addig szekálja a pasit, mire végre felcsinálja, de persze végig mondogatja, hogy még nincs felkészülve, majd ott lesz a gyerek, aki egy kőkemény próbája a párkapcsolatnak még optimális esetben is, aztán meg ottmarad anyuci egyedül, mert a pasi még mindig nem volt felkészülve és megtalálja a módját, hogy lelépjen.
Én az esküvő után mondtam a férjemnek, hogy szuper lenne abbahagyni a védekezést, de lehűtött, hogy előbb talán fejezzem be az egyetemet és dolgozzak - teljesen igaza volt, belőlem a hormonok beszéltek inkább :D Aztán végül két évvel később hagytuk abba a védekezést, közös megegyezéssel (nyilván), mert addigra már volt annyi egzisztenciánk, hogy abba belefért egy gyerek. De az végig megvolt, hogy mindketten szeretnénk, és akkor is meg utólag is jogosnak találom, hogy nem akkor az esküvő után rögtön csaptunk bele.
Nálatok kérdező szerintem nem ilyen egyértelmű sajnos...
Hát nálunk így nézett ki:
“Szívem, emlékszel, amikor azt mondtam, hogy soha nem akarok gyereket, de te ennek ellenére szeretsz, és feleségül vettél? Na most 6 hónapnyi házasság után meggondoltam magam. Ha szeretnél gyereket én benne vagyok. “
Na így lett 3 gyerekünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!