Nagy vezeték név mellé a Jácint keresztnév mennyire lenne jó választás?
Egy ismerősöm apukája Bársony Farkas volt.
Illik a vezetéknévhez, jól is hangzik.
Egy tanárom volt Jácint, akkor tudtam meg, hogy az férfi név, de ezzel nincs gond, hiszen még így is rengeteget név van, amivel nem találkoztam.
Szekállásról meg annyi, hogy akibe bele akarnak kötni, abba bele is fognak, max nem lesz túl szellemes, mert a nevét kezdik ki. (Kata név is célpont volt nálunk általánosban, de szerencsére nem az az igazi, durva szekálás volt, csak kis csúfolódás)
*" női névnek hittem" bocsi
13-as voltam
Miért tenné nevetségessé a neve?
Ha valaki férfias, akkor szerintem mindegy a neve…
Ha meg nyápic, akkor hívhatják Logannek is, attól sem lesz férfiasabb.
Lengyelországban a Jacek elég elterjedt és ott nem gondolják női névnek, pedig ugyanúgy virágot jelent…
Meg az eredeti görög változat, a Hyacinthus is szerintem tök jó, de nekem a magyar is tetszik.
És amúgy a virágot nevezték el a mitológia alakról, nem fordítva.
Én ismerek Gyopár nevű nőt, meg Alpár nevű férfit, szerintem ezek sokkal rosszabb nevek, de nem bántotta Őket ezért senki…
Nyugodtan add ezt a nevet, ezen az oldalon minden névbe belekötnek :)
Neked, és a párodnak kell hogy megfeleljen, és ez egy teljesen normális, vállalható név.
én adnék mellé még egy keményebb hangzású vezetéknevet pluszban, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy fiú, de amúgy jó.
PL
Miklós
Zsolt
Patrik
Endre
Károly
Máté
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!