Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagy vezeték név mellé a...

Nagy vezeték név mellé a Jácint keresztnév mennyire lenne jó választás?

Figyelt kérdés

2021. dec. 5. 17:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%

Egy ismerősöm apukája Bársony Farkas volt.

Illik a vezetéknévhez, jól is hangzik.

Egy tanárom volt Jácint, akkor tudtam meg, hogy az férfi név, de ezzel nincs gond, hiszen még így is rengeteget név van, amivel nem találkoztam.

Szekállásról meg annyi, hogy akibe bele akarnak kötni, abba bele is fognak, max nem lesz túl szellemes, mert a nevét kezdik ki. (Kata név is célpont volt nálunk általánosban, de szerencsére nem az az igazi, durva szekálás volt, csak kis csúfolódás)

2021. dec. 5. 20:09
 12/22 anonim ***** válasza:
19%
Semmihez sem jó.
2021. dec. 5. 20:48
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
14 éves koromig én is férfinévnek hittem. Akkor ismertem meg egy srácot aki Jácint volt. Őt is szekálták,mert azon kívül minden virágnév női,így kb.tényleg annak hiszik legtöbben. Igazából virágnevet én sem adnék fiúnak,lánynak jobban illik,bár az se mindegy melyik.
2021. dec. 5. 21:03
 14/22 anonim ***** válasza:
91%

*" női névnek hittem" bocsi

13-as voltam

2021. dec. 5. 21:04
 15/22 anonim ***** válasza:
79%
Egyrészt azért nem jó, mert nem világos azonnal, hogy férfi vagy női név-e, másrészt a hangzása nagyon nőies. Képzelj egy egy birkózó fiút vagy eleve egy stramm férfit ezzel a névvel. Nem kéne nevetségessé tenni.
2021. dec. 5. 21:54
 16/22 A kérdező kommentje:

Miért tenné nevetségessé a neve?

Ha valaki férfias, akkor szerintem mindegy a neve…

Ha meg nyápic, akkor hívhatják Logannek is, attól sem lesz férfiasabb.

Lengyelországban a Jacek elég elterjedt és ott nem gondolják női névnek, pedig ugyanúgy virágot jelent…

Meg az eredeti görög változat, a Hyacinthus is szerintem tök jó, de nekem a magyar is tetszik.

És amúgy a virágot nevezték el a mitológia alakról, nem fordítva.

Én ismerek Gyopár nevű nőt, meg Alpár nevű férfit, szerintem ezek sokkal rosszabb nevek, de nem bántotta Őket ezért senki…

2021. dec. 5. 22:01
 17/22 anonim ***** válasza:
87%
En is ismerek Gyopit, sosem szekalnam, elfogadtuk h ez a neve. Juhasz Jacint pedig kifejezetten ferfias volt pl. Nagy melle erdemes is vmi extrat adni, szerintem teljesen oke, fuggetlenul attol h en nem adnam.
2021. dec. 5. 23:44
 18/22 anonim ***** válasza:
87%
De most komolyan minek teszel fel ilyen kerdest,ha aztan nem fogadod el, hogy másnak kulonbozik a velemenye a tiedtol? Hiaba ervelsz, hogy de mas nev ilyen meg olyan, ez nem fogja megvaltoztatni, hogy mit gondolunk a nevrol.
2021. dec. 6. 01:13
 19/22 anonim ***** válasza:
56%

Nyugodtan add ezt a nevet, ezen az oldalon minden névbe belekötnek :)

Neked, és a párodnak kell hogy megfeleljen, és ez egy teljesen normális, vállalható név.

2021. dec. 6. 02:40
 20/22 anonim ***** válasza:

én adnék mellé még egy keményebb hangzású vezetéknevet pluszban, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy fiú, de amúgy jó.

PL

Miklós

Zsolt

Patrik

Endre

Károly

Máté

2021. dec. 7. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!