Megszokott vezetéknévhez ezek közül valamelyik keresztnév?
Elég gyakori vezetéknévvel rendelkezünk (Németh), ehhez szeretnénk egy nem túl mindennapi, ezzel együtt kellemes, használható fiúnevet keresni. Csak egyet, a kettőt feleslegesnek tartjuk. Ennek fényében az eddig felmerült nevek:
- hosszabb keresztnevek, amik szerintem tök jól kiegészítik a családnevet: Ábrahám, Boldizsár, Sebestyén (erre mondták többen, hogy a Németh-tel együtt túl mekegős), Jonatán, Kadosa, Amadeusz (ez lehet a legmeglepőbb, nekem megtetszett, a férjem szerint kérdőjeles)
- rövidebb, mégis talán különlegesebb nevek: Karád, Kolos, Amir, Jakab, Mirkó (aktuális kedvencem), Samu, Zádor
Ezek közül nektek melyik tetszik? Szerintetek inkább hosszabb, vagy rövidebb név passzolna? Esetleg milyen neveket tudtok ajánlani még?
A zsidót, az Amadeuszt meg a muzulmánt kizárnám és abból válogatnánk ami marad ergo vállalható.
Boldizsár nekem nem jön be.
Sebestyénről a Balázs jut eszembe, utálom a fazont.
Kadosa nem tetszik.
Kolos ronda.
Mirkó oké egy gyereknek, de egy férfinek fura..
Karád és Zádor marad, Zádort választanám.
Igen, valóban elég vegyes eredetű nevek szerepelnek eddig a listán, nem ez alapján válogattunk elsősorban, persze nem mondom, hogy teljesen lényegtelen :) Egyébként nem muzulmán, hanem arab eredetű, máshogy hangzik a dolog. Héber eredetű pedig kismillió van a magyarban, akkor senki se legyen Dániel, Dávid, Gábor sem?
A Zádor nálunk is előkelő helyen áll eddig.
Köszönöm a válaszodat!
Nahát, nem gondoltam volna hogy ennyi negatív véleményt kapok :D egy-két név egyre közelebb áll hozzám.
Köszi mindenkinek! A kérdésben amúgy ott van, hogy ajánlhattok ti is neveket. A lényeg, hogy nem szeretnék Danit, Tomit, Bencét, Levit, Zalánt, Noelt, hasonlókat. Szép nevek vannak a felkapottabbak között is, azonban ennyire gyakran előforduló vezetéknév mellé pláne nem ilyet keresünk. Meg amúgy sem.
Szóval várom az egyéb javaslatokat is!
Ábrahám:nem tetszik
Boldizsár: embergyereknek nem tudnám elképzelni
Sebestyén: Egész kellemes, a becézése is aranyos
Jonatán:nekem gyümölcsnév
Kadosa:csak egyszerűen nem tetszik
Amadeusz: piszkálások céltáblája lenne ezzel a névvel, főleg ha botfülű lesz
Karád, Kolos Amir, Jakab: egyszerűen nem tetszenek
Mirkó: nem rossz
Samu:szintén tetszik
Zádor: felemás érzéseim vannak ezzel a névvel kapcsolatban.
Én a Sebestyén, Mirkó és Samu nevekből választanék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!