Megszokott vezetéknévhez ezek közül valamelyik keresztnév?
Elég gyakori vezetéknévvel rendelkezünk (Németh), ehhez szeretnénk egy nem túl mindennapi, ezzel együtt kellemes, használható fiúnevet keresni. Csak egyet, a kettőt feleslegesnek tartjuk. Ennek fényében az eddig felmerült nevek:
- hosszabb keresztnevek, amik szerintem tök jól kiegészítik a családnevet: Ábrahám, Boldizsár, Sebestyén (erre mondták többen, hogy a Németh-tel együtt túl mekegős), Jonatán, Kadosa, Amadeusz (ez lehet a legmeglepőbb, nekem megtetszett, a férjem szerint kérdőjeles)
- rövidebb, mégis talán különlegesebb nevek: Karád, Kolos, Amir, Jakab, Mirkó (aktuális kedvencem), Samu, Zádor
Ezek közül nektek melyik tetszik? Szerintetek inkább hosszabb, vagy rövidebb név passzolna? Esetleg milyen neveket tudtok ajánlani még?
Szerintem meg egész jókat talàltál:-)
Kedvencem a Jonatán, de tekszik a Kadosa, Ágoston, Samu is.
Ami nagyon nem jön be, az Amadeusz és az Amir, de nem az eretedet miatt.
Zador tetszik.
Esetleg Zerind, Lorinc, Rego, Vencel, Bercel, Abris.
Szerintem a mirko vagány név lenne! Felüdülés látni, hogy valaki nem a Dani,Levi noel, Bence vonalon mozog! Még a Kolos is tetszik.
Ajánlani mondjuk a bekőt ajánlom.
Írtam egy hosszabb választ, ami eltűnt...
Szóval akkor rövidebben.
Ami tetszik és adnám: Sebestyen, Boldizsar, Kadosa, Kolos, Samu(Sámuel), Zádor.
Ami tetszik, de nem adnám: Mirko, Jonatán.
Nem adnam, és nem is tetszik: Jakab, Amir, Amadeusz.
Kisfiam Keve, tesoja Zente lesz, szoba jött meg a Damos, Domán, Zerind, Sámuel, Zolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!