Név választás, szerintetek mi lenne a jó döntés?
Figyelt kérdés
Kisfiúnk lesz és nagy dilemmában vagyunk. A páromnak két kereszt neve van, az egyiken szólítja a családja, munkatársai de Ő a másikat jobban szereti. Az a név amit jobban szeret ugyanaz mint a bátyám neve aki meghalt néhány éve. A párom ragaszkodik hozzá hogy utána a jobban kedvelt keresztnevén nevezzük el a fiúnkat. Viszont én nem szeretném, a bátyám miatt sem, illetve a fiúnk második nevének szánjuk azt amit a bátyám szeretett volna adni a kisfiának. A férjem nem érti meg hogy számomra ez a név a bátyámat jelenti. Szeretném ha a kisfiúnk kapna egy olyan nevet amit nem az apja vagy akárki után kap. Szerintetek engednem kéne a páromnak?2018. jan. 27. 16:15
1/13 anonim válasza:
Mi az a keresztnév, ha kérdezhetem? Nincs valami, ami hasonlít rá, vagy másik alakja? Mint például Bence-Benedek vagy ilyesmi?
2/13 A kérdező kommentje:
Balázs a név
2018. jan. 27. 16:40
3/13 anonim válasza:
Én Veled értek egyet. Nem adnám azt a nevet, amit a tragikusan elhunyt testvérem (vagy más közeli hozzátartozóm) viselt. Annyi név van naptárban, szebbnél szebbek, keressetek olyat, amihez egyik szülőnek sem kapcsolódnak negatív emlékei.
4/13 anonim válasza:
Én is Neked adok igazat. Csak olyan nevet válasszatok, ami mindkettőtöknek megfelel!
5/13 anonim válasza:
Nagyon szép név a Balázs, az egyik kedvenc férfinevem. De megértem a helyzetedet, hogy nem akarod a bátyád miatt ezt adni.
6/13 anonim válasza:
Szép név a Balázs, ám a családi tragédia miatt biztosan nem adnám a gyerekemnek. DE mivel így az apa névre vonatkozó kérése nem teljesül, így nem erőltetném rá azt a nevet sem, amit "a bátyám szeretett volna adni a kisfiának". Már bocsánat, de ezt a nevet is a bátyád után kapná a gyermek...
SZóval kompromisszum kellene. Nem engedni a párodnak, de nem is csak a te akaratodat érvényesíteni (lehet, hogy neki meg másért nagyon fontos a Balázs név)
7/13 anonim válasza:
Szerintem is kössetek kompromisszumot és válasszatok egy olyan nevet, ami mindkettőtöknek tetszik.
8/13 A kérdező kommentje:
Abban már megegyeztünk hogy az lesz a második neve amit a bátyám szeretett volna kisfiának. Neki is tetszik az a név.
2018. jan. 29. 14:02
9/13 anonim válasza:
Ebben az esetben megelégednék 1 névvel.
10/13 anonim válasza:
Boldizsár, vagy Bálint, vagy Barnabás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!