Ti választanátok olyan nevet, ami hasonlít valamelyik szülőére?
Nyilván azokat kérdezem, akik amúgy nem a saját nevüket akarják tovább hagyományozni, mert nyilván őket nem zavarja a hasonlóság.
Olyanra gondolok, hogy pl.: Zoltán - Zoé
János - Janka
András - Andrea
Bernát - Bernadett
Erik - Erika
Péter - Petra
Főleg ellenkező nemű szülő-gyerek pár esetén jellemzőbb ez gondolom (habár ott a Dóra - Nóra, Anna - Hanna, Lilla - Milla stb.)
Szóval szerintetek nagyon zavaró lesz később, hogy félrehallható esetleg a becézésük nagyon hasonló?
Előre is köszönöm a választ.
Férjem Péter, lányunk Petra.
(Egyébként nem a hasonló hangzás miatt adtuk, a fiú nevünk egészen más lett volna.)
Köszi a választ. :)
Mi sem azért választanánk, sőt. A 3 kedvenc lánynevünk közül mindegyikkel van valami, ami miatt nem tudunk határozottan rábólintani. A kedvenccel például ez a bajom, hogy picit félek, hogy zavaró lenne a későbbiekben.
4-es!
Ez ötletes nagyon. :)
Párom Péter. Én felvetettem a Petrát, de neki nem tetszett. Egyébként ismerek még Péter-Petra apa-lánya párost :)
Olyat nem adnék, aminek a becézése is ugyanaz (Gabriella-Gábor, Dominik-Dominika) De pl egy Zoltán-Zoé nekem elég különböző, mégis elég hasonló.
A ferjem Norbert, es viccelodtunk, h a kisfiunk Róbert legyen. 😊
De aztan egesz mas nevet kapott. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!