Mennyi idő berendezni egy teljesen üres házat úgy, hogy jöhessen bele a baba?
Június végére vagyok kiírva, most vettünk új házat, ami tavasszal lesz költözhető, de május végéig a mostani albérletben maradunk, mert nekem ez van közel a munkához és amúgy is május végéig szól a szerződés. Az új házban nincs semmilyen felszerelés, bútor, még konyhabútor sem. Eddig albérletben laktunk, úgyhogy innen sem hozunk semmit. Kicsit aggódom, hogy nem fogjuk tudni időben berendezni lakhatóra a házat és a baba cuccokat megvenni, főleg ha addigra már nagy lesz a hasam. Valaki költözött közvetlenül szülés előtt? Van valami tanácsotok? Vagy hogy mennyi idő a babakelengyét megvenni, ha mondjuk előre kinézem, hogy miket szeretnék?
Bármilyen tippnek, ötletnek örülnék, mert eléggé aggódom emiatt.
Ó, és még annyi, hogy azért nem veszem meg előre a babakelengyét, mert az albérletben abszolút nincs neki semmi hely sajnos. Köszönöm a segítséget!
3-as vagyok, nem különleges ágyat rendeltünk, csak egy sima leesésgátlós ágyikót. Szerencsére még elfér a kiságyában, de remélem nem húzzák sokáig. A matrac volt raktáron, azt rögtön ki is szállították. A konyhabútort mi július elején rendeltük meg és szeptember közepén rakták be, de még akkor is pár hetet várnunk kellett egy teljesen átlagos fogantyúra, mondjuk anélkül lehet élni. :D
Ahogy látom többnyire a fa cuccokra kell várni.
Hát igen, fa hiány van. Lehet, hogy akkor érdemes lenne azt is lassan tervezni, rendelni.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, igazán rendesek vagytok, sikerült megnyugodnom picit. ❤️
Igen, én is csak megerősíteni tudom, hogy sajnos nagyon hosszú idő a bútorrendelés.
Kombi kiságyat rendeltünk, semmi extra, csak így helytakarékosabb a kisebb babaszobában. kb 3-4 hetet ígértek, azt hiszem 6 hétre jött végül (nem a kereskedő hibája volt, aznap kapta meg a gyártótól azt a rendelést, és egyből hozta), de már akkor 37 hetes voltam és eléggé ideges. Na meg még össze is rakni mindent....
A konyhabútorra is nagyon igaz, ha nem készen vesztek hanem csináltattok, csak rohannak a hetek... a többi bútor, főleg ha ilyen készleten van Jyskből, IKEÁból, vagy más bútorboltból hamar meglehet. De ilyenkor meg nem elhanyagolható az összeszerelési idő. Ehhez mindenképp érdemes rokonokat hívni segítségül (és hozzanak csavarhúzót, csavarozó fúrót meg ilyeneket :)).
Mi egy közepes lakást berendeztünk kb 1 hónap alatt munka mellett, és akkor még terhes se voltam, de emlékszem nagyon elfáradtunk mire azt a millió dolgot összeraktuk. Nemrég meg a gyerekszobába vettünk dolgokat meg magunknak 1-2 új bútort, de az elég fárasztó volt már, én nem tudtam úgy mozogni és sokat segíteni, férjem is elfáradt egyedül pár óra után.
A gyerekdolgok közül a babakocsi még ami ilyen nagyobb utánajárást szokott igényelni, érdemes párat kipróbálni, megnézni. A többi dolog általában elintézhető pár online rendeléssel, persze árérzékenységtől is nagyban függ.
Oszinten szolva eleg egy szoba festve futve es egy konyha ahol tudsz fozni magatokra.
Mi ugy koltoztunk a hazunkba, hogy elotte heten jottek a parkettasok, egy db ajtokeret nem volt sehol mert kesett a butorasztalos megrendelese,muanyag kerti butorok voltak a konyhaban,volt egy franciaagyunk es a babanak egy racsos. Aztan lett minden szepen fel ev alatt. Egy csecsemo jo 4honapig el van 2nm-en mert nem valtoztat helyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!