Mennyi idő berendezni egy teljesen üres házat úgy, hogy jöhessen bele a baba?
Június végére vagyok kiírva, most vettünk új házat, ami tavasszal lesz költözhető, de május végéig a mostani albérletben maradunk, mert nekem ez van közel a munkához és amúgy is május végéig szól a szerződés. Az új házban nincs semmilyen felszerelés, bútor, még konyhabútor sem. Eddig albérletben laktunk, úgyhogy innen sem hozunk semmit. Kicsit aggódom, hogy nem fogjuk tudni időben berendezni lakhatóra a házat és a baba cuccokat megvenni, főleg ha addigra már nagy lesz a hasam. Valaki költözött közvetlenül szülés előtt? Van valami tanácsotok? Vagy hogy mennyi idő a babakelengyét megvenni, ha mondjuk előre kinézem, hogy miket szeretnék?
Bármilyen tippnek, ötletnek örülnék, mert eléggé aggódom emiatt.
Ó, és még annyi, hogy azért nem veszem meg előre a babakelengyét, mert az albérletben abszolút nincs neki semmi hely sajnos. Köszönöm a segítséget!
Attól függ, mennyire fontosak az anyagiak. Nekem anno nem volt annyira, ezért a lakásfelújítás nekünk 2 hónap volt (minden helyiség) és a gyerekcuccok berendelése 2 online rendelés volt, kb. 2 hét.
3 hónap alatt meg volt minden.
Ha mindenből használt, jó állapotú, de olcsóbbat keresek, ha a felújítást saját kezüleg csináltuk volna, akkor én is aggódnék. Ebben az esetben a babaszobával kezdenék, majd ezt követné a fürdő-wc, és utána a konyha, végül minden más.
Pénz igazából van félretéve erre, nem a legolcsóbb, nem a legdrágább dolgokra, de mondjuk egy inkább felfelé húzó közép kategóriára. Ami jobban érdekel, hogy ne úgy vegyem a dolgokat, hogy mindenből az elsőt kosárba tenni, csak hogy legyen ez is.
A házba már minden alapanyag megvan, mostmár csak burkolják meg a szanitereket teszik be.
#1 Megkérdezhetem, hogy melyik 2 bolt futott be ennyire?
#3 Ti valami különlegesebb ágyat rendeltetek, amit rendelésre készítenek vagy ez mondható egy standard időnek? Jó tudni, hogy ilyen is van, ez eszembe sem jutott.
A bútorokat tényleg időben érdemes megrendelni. Mi két hónapja rendeltünk a Möbelix-ben szekrényt, de még sehol sincs. Erre 4-5 hét szállítás volt beígérve.
Ha a konyhabútort csináltatod, arra is időben kell időpontot kérni, mert a szakemberek mindig be vannak táblázva. De baba cuccokat apránként be lehet szerezni pl babakocsi, kiságy, ezeket nem kell még összerakni, de már előrébb leszel vele. Persze, ha addig tudod hova rakni.
Köszönöm szépen mindenkinek a tapasztalatát, nagyon örülök, hogy feltettem ezt a kérdést. Azt hittem, hogy összeválogatni a sok idő a cuccokat, nem gondoltam bele, hogy a szállítás is ilyen sok. Márciustól már mienk a ház, igazából tudunk oda rendelni cuccokat, de akkor úgy tűnik, hogy fogunk is, mert annyira nem fogunk úszkálni az időben. Főleg, hogy nem csak babaágy kell, hanem felnőtt ágy is. :) A konyhabútor, sütő, hűtő, elszívó szett beszerzésétől félek a legjobban, de ha azt mondjátok, hogy az is ilyen sok idő, akkor elkezdek nézelődni.
A környezetemben mindenki csak a terhesség végén kezdett vásárolgatni, és nem akartam túlbuzgó lenni, de akkor inkább leszek az, mint hogy ne legyen hol aludnia a babónak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!