2022-es adóvisszatérítés? Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Nyáron mentem vissza dolgozni, februárban lesz 3 éves a lányom.
A mostani bruttóm kevesebb, mint mielőtt szülni mentem…
Visszakapok valamennyit? Számít az, hogy csak fél évet dolgoztam? 210e bruttóra? 378e?
2021. dec. 4. 07:42
11/18 anonim válasza:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! :)
Hálás vagyok nagyon, szép napot! :)
12/18 anonim válasza:
A pénzszórást az állam részéről értettem. Most megy az osztogatás, aztán ha megválasztjátok őket, jönnek majd a megszorítások.
13/18 anonim válasza:
Aminek megszűnt a munkahelye szülés után, de kapja a csedet, gyedet, az is kap vissza?
14/18 anonim válasza:
Nem feltétele, hogy legyen munkahelyed. Ha 2021-ben fizettél be szja-t (csedből, gyedből fizettél), azt visszakapod.
16/18 anonim válasza:
Itt ügyfélkapu regisztrációval a szolgáltatások/járulékadat-kivonat menüpontban le lehet kérdezni a 2021 adóév befizetett SZJA-t és egyéb járulékokat. Havonta igénybe vett családi adókedvezmény is fel van tüntetve, így könnyen ki lehet számolni, mennyi jár pontosan vissza.
17/18 anonim válasza:
16-os! Lekérdeztem, de ilyet, hogy SZJA, nem látok rajta, csak levont adóelőleg részt és nyugdíjjárulék részt.
Az adóelőleg lenne?
18/18 anonim válasza:
Igen, az adóelőleg az szja. Év közben előlegnek nevezik, az adóbevallásnál válik véglegessé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!