Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki erti ezt az adóvisszatérít...

Aki erti ezt az adóvisszatérítést, segítene?

Figyelt kérdés

Ezt most apa is ÉS anya is megkapja, vagy csak az egyik fél?

Nálunk én (anya) kapom a családit, áprilisig kaptam gyedet, onnan gyesen vagyok, most szeptembertől pedig gyes+csed. Ev közben nem vettem igenybe családi kedvezményt.

Férjem januárban főállású KATA-s volt, februártól maradt a KATA mellékállásban, főállásban elment egy céghez munkavállalónak. Most októberben leszámolt ott, ismét főállású KATA-s. Ő sem érvényesített semmit.

Mivel én kapom a családit, így elvileg nekem autómatice utal a nav.

De férjem nevében, az adóbevallásában szerettük volna érvényesíteni visszamenőleg a kedvezményt. Ilyenkor mi van?

Meg emellett jár az első házasok kedvezménye, azt is ilyenkor hogy igényeljük?!

2021. nov. 4. 08:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten kaptok. Férjednek igényelnie kell majd nyomtatványon. Kata miatt pláne.
2021. nov. 4. 08:44
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Ja igen első házas meg családi adókedvezmény az nem ezen felül lesz. Vagy ilyen vagy olyan jogcímen van visszatérítés. Ha ezeket most igénylitek akkor a februári SZJA visszatérítés ennyivel kevesebb lesz. Ha utólag akarjátok adóbevallásban kérni akkor nem tudjátok mert már nem lesz miből.
2021. nov. 4. 08:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Értem.

Akkor már csak kérdés. Férjemnek akkor 2x le kell adni?

1x mint magán személy, és 1x mint kata-s?

Köszönöm a választ 😊

2021. nov. 4. 09:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt elég jól le van írva minden szerintem.

A lényeg, hogy mindazon jövedelmek után, amik fel vannak sorolva és fizetve lett szja, mindkét szülő fejenként visszaigényelheti a pénzt, max 809 ezer Ftig. Tehát ha férjednek a mindenféle leadózott jövedelme után marad 809 e Ft befizetett szja-ja a nav szerint, akkor azt visszaigényelheti, plusz te is, csak neked automatikusan utalnak a csp miatt.

2021. nov. 4. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!