Aki erti ezt az adóvisszatérítést, segítene?
Ezt most apa is ÉS anya is megkapja, vagy csak az egyik fél?
Nálunk én (anya) kapom a családit, áprilisig kaptam gyedet, onnan gyesen vagyok, most szeptembertől pedig gyes+csed. Ev közben nem vettem igenybe családi kedvezményt.
Férjem januárban főállású KATA-s volt, februártól maradt a KATA mellékállásban, főállásban elment egy céghez munkavállalónak. Most októberben leszámolt ott, ismét főállású KATA-s. Ő sem érvényesített semmit.
Mivel én kapom a családit, így elvileg nekem autómatice utal a nav.
De férjem nevében, az adóbevallásában szerettük volna érvényesíteni visszamenőleg a kedvezményt. Ilyenkor mi van?
Meg emellett jár az első házasok kedvezménye, azt is ilyenkor hogy igényeljük?!
Értem.
Akkor már csak kérdés. Férjemnek akkor 2x le kell adni?
1x mint magán személy, és 1x mint kata-s?
Köszönöm a választ 😊
Itt elég jól le van írva minden szerintem.
A lényeg, hogy mindazon jövedelmek után, amik fel vannak sorolva és fizetve lett szja, mindkét szülő fejenként visszaigényelheti a pénzt, max 809 ezer Ftig. Tehát ha férjednek a mindenféle leadózott jövedelme után marad 809 e Ft befizetett szja-ja a nav szerint, akkor azt visszaigényelheti, plusz te is, csak neked automatikusan utalnak a csp miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!