Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2022-es adóvisszatérítés?...

2022-es adóvisszatérítés? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Nyáron mentem vissza dolgozni, februárban lesz 3 éves a lányom.

A mostani bruttóm kevesebb, mint mielőtt szülni mentem…

Visszakapok valamennyit? Számít az, hogy csak fél évet dolgoztam? 210e bruttóra? 378e?

2021. dec. 4. 07:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen ,amennyi szja-t begizettél 2021-ben annyit visszakapsz.Ha te kapod a családit,nem is kell igényelned.
2021. dec. 4. 07:56
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak fél évet dolgoztál, akkor csak 6 havi SZJA jár vissza, mivel annyit fizettél be. Ha a családi adókedvezményt te vetted igénybe, akkor még azzal is csökkentik az összeget. A GYEDet ha te kaptad januárban és februárban annak is van SZJA tartalma, az is visszajár.
2021. dec. 4. 08:58
 3/18 anonim ***** válasza:
22%
Megy a pénzszórás, utána meg majd jön a böjtölés meglátjátok.
2021. dec. 4. 09:08
 4/18 anonim ***** válasza:
24%

Ne haragudjatok, hogy itt kérdezek, de nálunk a férjem kapja a gyed extrát, illetve Ő dolgozik. A családit Én kapom, de a férjem nevében nyilatkoztunk.

A kérdésem az lenne, hogy mi a max gyedet kapjuk, annak kb mennyi a havi SZJA-ja? Tudja esetleg valaki? Vagy hogy hol tudnám megnézni? Lebontva nem találtam eddig sehol, vagy csak simán mint 'munkabér' beírom egy kalkulátorba, és amit ott kiad?

De azt meg nem igazán tudom elhinni, mert aszerint havi 40+ az SZJA a gyed után, de annyit meg hogy adnának már vissza? :o

Köszönöm szépen!

2021. dec. 4. 09:20
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.

Én is úgy gondoltam, hogy mivel nem teljes évet dolgoztam, kevesebbet számolnak.

Mindent nekem utaltak (családi,gyed) tudom, hogy nekem nem kell igényelnem külön.

Kalkulátort kerestem a neten, csak nem találtam olyat, ami részletekre is kitér.

#Kedves 3. Neked is köszönöm az építő jellegű hozzászólást. Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar.

Ha ennyire tudni akarod a visszatérítés megy a gyerek számlájára, ugyan úgy, ahogy minden hónapban X összeg! Mi így csináljuk, más máshogy.. pont.

2021. dec. 4. 09:49
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

4-nek

A gyedből (is) 15% szja-t vonnak. Az, hogy a férjed mennyit fog visszakapni, a fizujától függ, de a bérlapján is rajta van, hogy eddig mennyi adót vontak tőle idén. Ezt fogja visszakapni, max 809 ezret.

2021. dec. 4. 10:05
 7/18 anonim ***** válasza:
51%

Köszönöm 6!

Viszont idén 3 helyen is dolgozott, a jelenlegi bérlapján azokkal együtt és a gyed levonással együtt szerepel?

2021. dec. 4. 10:18
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
A mostani bérlapján nem szerepelnek az előző munkahelyeken kapott fizuk. De ha fogod egyesével az összes bérlapját, akkor össze tudod adogatns a levont szja-t. Ha ez nincs 809 ezer, akkor az egészet vissza fogja kapni. A gyed szja-ja 35 ezer, szóval kb annyi jár vissza, amit a fizuból vontak (ha jól értem, hogy 2 gyerekre havonta kapja az adókedvezményt).
2021. dec. 4. 10:29
 9/18 anonim ***** válasza:

Próbáltam keresni, de olyan bonyolult és szerintem hiányos is, amiket kapott bérlapok, nem találok ilyen részt..

1 gyerekünk van (egy pocakban), és nem igényeljük havonta, egy összegben kapjuk májusban az adókedvezményt, ha ugyanarra gondolunk :)

2021. dec. 4. 10:35
 10/18 anonim ***** válasza:
33%
Csak így nagy vonalakban. Ha mondjuk bruttó 300 ezer a fizetése, abból 45 ezer szja-t vonnak. A gyedből 35 ezret, az összesen 80 ezer egy hónapban. Egész évben tehát 960 ezer szja-t fizet, ebből a visszatérítésnél megkap 809-et (ez a max). Az adóbevallásban pedig kérheti a maradék 150 ezret a gyerekek után.
2021. dec. 4. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!