Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kiabáltál utoljára a...

Miért kiabáltál utoljára a gyerekeddel?

Figyelt kérdés
2021. nov. 30. 17:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%

Mi sem kiabálunk. A legutolsó eset kb egy éve volt, az akkor másfél éves húgát lökte el a kádban az akkor 2,5 évesem, beütötte a fejét, le is merült a víz alá, nagyon megijedtem. Utána bocsánatot kértem tőle és elmondtam, hogy a saját tehetetlenségem miatt kiabáltam, nem őt akartam bántani.

Manapság már szólás nélkül bocsánatot kérnek, ha hibáznak. Nekem ez többet jelent annál, mint hogy kieresszem a hangomat minden indokolatlan helyzetben…

2021. dec. 1. 01:47
 12/20 anonim ***** válasza:
29%

A nem üvöltözős szülőknek minden elismerésem, hiába pontozgatják le itt őket, így kell normálisan kommunikációra tanítani a gyereket és nevelni.

Velem állandóan üvöltöztek a szüleim, ha volt valami, hát a jellemfejlődésben szart se segített, az biztos. Még mindig nem értem, hogy miért nem lehetett elmagyarázni valamit normálisan, hogy felfogjam mit tettem, ami rossz volt.

2021. dec. 1. 07:02
 13/20 A kérdező kommentje:
Ha szép szóval megértené a gyerek, hidd el, én se kiabálnék velük. Két gyerekem van, és már ha kérek valamit, akkor ösztönösen nagyobb hangerővel és nyomatékosítva kérem, mert ha kis szelíd, lágy hangon kérem, akkor az nem ér semmit.
2021. dec. 1. 07:14
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

12!

Senki nem azt írt, hogy állandóan üvöltözik a gyerekével, hanem már volt olyan helyzet, amikor kiabált vele. Az üvöltözés nekem nem egyenlő a kiabálással. Szerintem már mindenkivel előfordult egyszer-egyszer, hogy rá kiáltott a gyerekére, és nem azért mert nem volt kedve elmagyarázni, hogy miért rossz, amit csinált, hanem mert mondjuk olyan hajmeresztő dolgot készült csinálni, amitől a szülő is megijedt.

Például amikor a gyerek kitépi a kezét a tiédből és neki indul az autó útnak hiába fogom kedvesen kérni, hogy jöjjön vissza, nem érek vele semmit, mert ő meg fénysebbeséggel száguld éppen az út felé. Ilyenkor szerintem minden szülő kiabál és rohan a gyerek után. Amikor pedig lenyugodtak a kedélyek, akkor majd lesz lehetőség elmagyarázni, hogy ezt miért nem csináljuk, de addig előjön egy természetes reakció. És 1000 + 1 ilyen helyzet van. Ahogy én is írtam, ha a nagy megharapja a kicsit, akkor volt hogy kiabáltam, mert nem akarom, hogy durvább sérülés legyen, de sose ez volt a megoldásom a helyzetre, hanem leültettem őket, és megmutattam, hogy mit tett, és ez fáj a tesójának. Majd eljön az a pont, amikor ténylegesen megérti, de ha nem érek oda azonnal, akkor valószínűleg rákiabálok a nagyra, hogy azonnal hagyja abba.

2021. dec. 1. 07:37
 15/20 anonim ***** válasza:
73%
2-es vagyok. A lányom sehogy sem akarja megérteni, hogy a macskát nem úgy rángatjuk, mint a plüsscicát, és nem úgy játszunk vele, hogy csapkodjuk a bottal. Pedig nagyon értelmes, két szavas mondatokban beszél, stb. De egyszerűen ezt nem képes megérteni. Én kb csak a macska miatt kiabálok vele. Minden este lefekvéskor megbeszéljük, hogy mi volt ma: kedvesnek kell lenni a cicával, mert fél, és fáj neki és akkor mindig mondja ezeket, mindig szomorú fejet vág, érti. Ennek ellenére másnap ugyanúgy rángatja, Tök mindegy hányszor milyen szépen mondom neki. Na ilyenkor igenis rákiáltok, hogy engedje el a farkát...
2021. dec. 1. 08:04
 16/20 anonim ***** válasza:
75%
Amikor egy nehèz nap utàn 1,5 òra altatàs utàn is csak beszèlt. Az altatàs amùgy is sarkallatos pont nàlunk ès nem bìrtam. Pedig baromi türelmes vagyok. Ritkàn fordul elő, àltalàban tudom kezelni az indulataimat. De ilyenkor mindig bocsànatot kèrek ès elmagyaràzom, hogy nem rà voltam mèrges, csak nekem is nehèz ès eszköztelen voltam.
2021. dec. 1. 09:06
 17/20 anonim ***** válasza:
87%

Tegnap kiabáltam rá.

3,5 éves a lányom és egy fertőzött gyerek miatt karanténban vagyunk.

Folyamatosan a csivavánkat nyúzta.

Nem harap de amikor már a farkánál végighúzta a házban a kutya meg nyüszített az már sok. Csak rászóltam hangosabban.

Erre kb. 10 perc múlva belevágta a fürdővízbe a kutyát.

Ez már sok volt.

Majd amikor elmentem a hajszárítóért, hogy megszárítsam a kutyát arra mentem be, hogy ő már bevitte a mosókonyhába a kutyát és belerakta a szárítógépbe és elakarta indítani.

Itt már rákiabáltam.

Pont időben érkeztem.

Egyébként nem szoktam vele kiabálni. Megérti, ha rászólok de tegnap brutál eleven volt.

2021. dec. 1. 10:42
 18/20 anonim ***** válasza:
90%

Úgy szeretem hogy hogyha valaki már kiabált rá a gyerekére akkor az egy állandóan mindért ÜVÖLTÖZŐ barom lesz :D

El tudom képzelni pl az első válasz esetében is mikor a hirtelen megijedés közepén, végig vágott kézzel is nyugodtan fordul meg az anyuka és lágy hangnemben elkezdi hogy 'kislányom, azok csak munkagépek és nem szabad így ijesztgetni másokat mert ...'

Vagy mikor mindennap ugyanazt már 100x elmagyaráztad szépen de azért is.. biztos soha még egy hangemelés sem esik meg..

Nem kell mindenért kiabálni de bizony vannak esetek amikor bizony megemelkedik a hangszín.. és én nem tudom egyszerűen elhinni hogy van aki SOHA egy kicsit sem emelte még fel a hangját, mert itt még mindig nem arról van szó hogy akik itt már kiabáltak a gyerekkel azok mindennap minden sz*rért ráordítanak, hanem komoly esetekről. Igen, a macskatépése is az az 50. elmagyarázás után mert fáj neki is és ha egyszer megelégeli és odakap a gyereknek akkor az itt lévő mintaanyák lennének a legjobban felháborodva

2021. dec. 1. 10:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#18 vagyok, bocsi ez nem válasz volt a kérdésre de nem szeretem amikor azt mondják hogy hogyha valaki már életében kiabált rá gyerekre akkor az mindent úgy csinál és úgy nevel, közben meg csak tényleg olyan helyzetben fordul elő ami gáz, pl #11. válaszoló esetében
2021. dec. 1. 11:00
 20/20 anonim ***** válasza:
38%
Miért kell lepontozni azt aki nem kiabál a gyerekkel? Miért baj az ,ha valaki így is megtudja oldani? Szánalmas banda! Ki is lépek innen,undorító szakemberek vagytok
2021. dec. 1. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!