Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen körülményes, kínlódós...

Ilyen körülményes, kínlódós kisgyerekes anyukákat..vagy csak felénk van így?

Figyelt kérdés
Régebben főleg nagy adakozó voltam, van helyi anyuka csoport, gyakran raktam fel ingyen ruhákat (normálisak pl GAP, Ted Baker stb) vadonatúj Lupilu címkés nadrágokat stb, mindig kínlódnak, hogy érte kell jönni. Míg gyesen voltam jobban elviseltem a kínlódást, de mióta dolgozok unom.. legutóbb feltettem egy bontatlan Dentinoxot múlt héten, amiért most ölik egymást, ingyen.. persze nem tud érte jönni, mert neki kisgyereke van..mondom nekem is 😅 De neki nagyon kell,vigyem már el neki házhoz, elviszem, ki sem jön, postaládába dobjam be, mert alszik a gyereke. Másik, 2x hordott UGG csizmát (gyerek) ami nem olcsó tétel felrakok ingyen, mikor megírom hova kell érte jönni már variál, hogy inkább nem tudunk e félúton találkozni, mert neki kicsit messze lakunk. Már komolyan elveszik a kedvem attól, hogy bármit is odaadjak. Ismerősi körben nincs kisgyerek már, az összes nagyobb az enyémnél, de már lassan ott tartok hogy kidobom ami nem kell.
2021. nov. 29. 23:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én ezért adom inkàbb egy nagy pakkban, karitatív szervezetnek a kinőtt ruhàkat. Csak annyi a dolgom, hogy beviszem nekik, ők meg aranyosan megköszönik. Az osztogatásban nagyobb a rutinjuk, mint nekem, az biztos. :)
2021. nov. 30. 08:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez valahol szomorú. Én már ha potompénzért hirdetek is meg valamit odaírom, hogy házhoz kell jönni érte, nem tudok házhoz szállítani, ennyi. Szerintem a pofátlanság határát erősen súrolja, ha a igencsak jutányos áron, vagy akár ingyen felajánl valaki valamit és még én szívjak azzal is, hogy eljutassam neki. Hát tudod mikor... Ha kell neki, eljön érte. Ha nem, akkor majd lesz más, aki eltud jönni érte. Ha az sem, akkor leadom a védőnőnek, vagy valamilyen helyi segély szervezetnek.

Én örülnék, ha sokan lennénk olyanok, mint mi (ez de szép mondat :D). Hálózatban lehetne továbbadni mindent a gyerekek után, ami jó állapotú, alig használt. Én örömmel adnám és örömmel el is fogadnám, mégha el is kell menni érte. Egyszerűen nem értem hova tart a világ.

2021. nov. 30. 08:42
 13/22 anonim ***** válasza:
28%

Én is próbálkoztam a netes eladással párszor.

A babakocsit és a hintaszéket is felraktam. A babakocsi 3 funkciós volt átszámítva 80000 Ft-ért rendeltem újonnan és nyolc hónapot használtuk +babahordozó is volt hozzá, bélés télre, egy plüssös takaró meg egy pelenkázótáska gyárilag. Semmi hibája nem volt persze azt leszámítva, hogy a kavicsok nyoma meglátszott a kerekeken néhol de nem volt vészes...

Simán elment volna annyiért amennyiért vettem. A hirdetésben ezt feltüntettem persze ezt az apró "hibát"...

Egy csaj a párjával eljött megnézte és a 60000-es árból még 20000-et leakartak alkudni. Azért így is áron alul adtam mert tényleg semmi hibája nem volt. Ennyi ​pénzért nekem ajándék lett volna.

Erre nem elég, hogy ennyit leakartak alkudni még azt mondta a hapsi, hogy elvihetném őket haza mert most ők hogy vigyék el.

Azonnal elküldtem őket. Pofátlanok voltak nagyon.

A végén sikerült eladni egy normális házaspárnak 60000-ért. Eszükbe sem jutott alkudni. Nagyon örültek neki amikor meglátták, hogy milyen állapotban van és mennyi minden jár hozzá.

A hintával is hasonló volt a helyzet.

Azt 40000-ért vettem és 30000-ért raktam fel.

Semmi baja nem volt. Talán 2x használtuk. Állítható háttámla+etetőszék funkció, zenélt és rezgett is.

Ezt is sokallták akik rámírtak. A végén már eljutottunk odáig, hogy ingyen akarták elkérni.

Azóta is itt van. Úgy vagyok vele majd jó lesz az egyik ismerősnek ha lesz baba.

Mégegyszer nem adok el semmit.

2021. nov. 30. 10:30
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én örülnék mindennek, nem élünk mélyszegénységben de nem is kiugróan sok a keresetem, párom meg ráadásul épp munkanélküli :( Szóval én kb bárhova elmegyek mindenért hacsak nem tőlem 2 órás útra van, tudtok ilyen csoportokat ajánlani nekem? Megköszönném.
2021. nov. 30. 12:20
 15/22 Derjaderja ***** válasza:

6. Kis városrészben élünk, ha már beül az autóba a párom vmiért, akkor kb minden útba esik perceken belül (a bkv nagyon gyenge). Egyszerűbb, mint 2 kisgyerekkel igazodni, kiszámolni az altatást, sétàt, hogy itthon legyen mikor jönnek, es upppsz, egy órával előbb v később jön.

De én is pont emiatt nem adogatok mar így el semmit.

2021. nov. 30. 12:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert vannak pofátlanok inkább nem adjátok el? Ennyire nehéz valakit helyre rakni? Nekem ez nem okoz gondot, sőt szerintem természetes, hogy ha ingyen, vagy olcsón adok valamit megjelenik az a réteg aki pofátlanul viselkedik, egyáltalán nem érdekel, majd elviszi az aki érte jön, alkudni is nyugodtan lehet, csak általában nem nálam, nem annyira nehéz világosan megfogalmazni, hogy mit akarunk.
2021. nov. 30. 13:19
 17/22 A kérdező kommentje:
De az a baj nem az a réteg...tök normálisnak tűnő nők..
2021. nov. 30. 13:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Én amiket ingyen adnék azokat szép időben (esőben nyilván nem) leviszem szatyorban és a kukára akasztom. Van itt a közelünkben ruhagyűjtő konténer is de gyakran felfeszítik... Ezért feleslegesnek érzem, hogy elmenjek addig velük pedig kB 200 méter. De én emeletes házas övezetben lakom ahol sok ember fordul meg.

Volt egy kedves hölgy akinek nagy adag gyerekruhát adtam el, kB 50 km-re lakott és postán is jó lett volna neki, de mivel hétvégén mentünk kirándulni és útba tudtuk ejteni így elvittük házhoz. Ő mesélte hogy ki szokta akasztani szatyorban a kerítésre azokat a dolgokat, amire nekik nincs szükségük és estefelé sötétben el merik vinni, nappal nem nagyon, mert szégyellik😕

Esetleg még opció beadni ezeket a védőnőnek vagy biztos van valamelyik szervezet ott a közelben akik gyűjtenek 🙂

2021. nov. 30. 13:54
 19/22 anonim ***** válasza:
89%

Hiába vetted 80 ezerért, az használtan kb. a felet éri. Pl.: egy új kocsival ha csak kigurulsz a szalonbol, már zuhant az ára.

Ezt kellene megérteni, nem pedig pofátlanul drágán árulni valamit, aztán még panaszkodni. Örület, hogy mik vannak a netes adok-veszek oldalakon. Szinte új áron kínálják a használt cuccokat.

2021. nov. 30. 14:32
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálunk is így van. Már 6 éves a fiam, mikor összegyűlik egy nagy zsák kinőtt ruha, akkor elviszem egy útba eső ismerősömnek, aki kiválogatja/szétosztja. Nincs az a pénz, amiért most felraknám fb-ra, hogy ingyen elvihető, mert régen csináltam ilyeneket, persze MINDIG az volt, hogy nem tud érte jönni, vigyem el a világ végére, nem jött egyáltalán, nem a megbeszélt időpontban jött stb. Úgyhogy NEM! A kisruhák eladásával is sokszor volt gond, de nem ennyi.
2021. nov. 30. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!