Gyakorló Szülők! Helyeslitek azt, hogy a pedagógusok számára kötelezővé tették az oltást?
Az oltott páromat az oltott kollégái fertőzték meg, majd nem sokkal rá én is megbetegedtem, annak ellenére, hogy oltva vagyok...Tehát az oltott is fertőz, az oltott is elkapja, sőt, az oltott is kerülhet kórházba (én sem voltam messze tőle).
Innentől én azt gondolom, felesleges demonizálni az oltatlanokat, mert nem ők terjesztik elsősorban a vírust, hanem az oltottak is ugyanúgy, sőt, ők gyakran az enyhébb lefolyás miatt bátrabbak, kevesebb tünettel is mennek közösségbe és szórják ezerrel.
Úgyhogy azt gondolom, az oltásnak azon túl, hogy a saját életedet mented és kisebb eséllyel kerülsz kórházba, nincs vagy kevés a közösségi haszna (ezzel az ideállal uszítani ugyanakkor meglehetősen egyszerű). Valójában a társadalmi nyomás helyett az egészségügyet kéne gyorsan ráncba szedni, mert a MOK állásfoglalása szerint is a szakemberhiány és a még pályán lévő egészségügyisek iszonyatos leterheltsége és alulfizetettsége okoz krízist a covidosztályokon. Úgyhogy én nem az oltatlan tanároktól félteném a gyermekemet.
Mindezt írom úgy, hogy felvettem az oltást, fel fogom venni a harmadikat is, ráadásul átestem a víruson, amit nem kívánok senkinek.
Harmadik ismerősöm mondta, hogy az oltott tanár tesztje lett + és azért van az egész osztály karanténban (alsósok).
Senkinek sem tenném kötelezővé. Olvasva, hogy mennyi embernek lett valami mellékhatás az oltástól (akár csak apró kellemetlenség) nem hozhatunk senkit olyan helyzetbe, hogy neki egészségügyi károsodása legyen.
Látszik, hogy az oltás nem fékezi meg a vírus terjedését. Tehát e szempontból hasztalan.
Azt mondjátok meg, hogy amikor rendezvény van (foci stb.) Miért nincs ekkora szigorítás. Miért nem mondják, hogy járvány van, nincs ide-oda utazgatás, meg több ezer ember összeengefése?
Ezért hiteltelen. Ha az érdek úgy diktalja lehet "normális" életet élni, máskülönben oltass, oltass, oltass.
Miért nincs más lehetőség? Gyógyszer például? Ha az oltás csak a tüneteket csökkenti, akkor egy gyógyszer is megtehetné. Azt meg csak azt venné be, akinek szükséges.
Szerintem meg akkor fizessen az is az orvosi ellátásért, akinek van káros szenvedélye (cigizik, alkoholista). Aki elhízott és nem tesz ellene semmit. Aki felelőtlenségből fakadóan szenved balesetett.
Na ugye így már nem is olyan jó ötlet. Pedig ők még jobban terhelik a rendszert, mint az oltatalan, aki esetleg kórházi kezelésre szorul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!