Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekkel másfél szobás...

Gyerekkel másfél szobás lakás, vagy családi ház, de szülői segítséggel?

Figyelt kérdés

Kisbabánk lesz, jelenleg a lakásban élünk.

Egyetemistaként imádtam itt élni, a belváros szívében van, a Bazilika és a Széchenyi tér között. De másfél szobás, ami akkor nekem bőven elég volt, három embernek viszont pici szerintem...

Van egy külön hálószoba gardróbbal, egy nappali+étkező egyben és külön konyha, kamra. Sehogy nem lenne megoldható a babaszoba kialakítása.

Lenne lehetőségünk arra, hogy családi házba költözzünk, ahol több szoba/helyiség lenne, nagyobb terek és nem utolsó sorban udvar is. Viszont ez csak a szüleim segítségével megvalósítható.

Nekem a szívem jobban húz a ház felé, kicsit be is sokalltam már Pesttől az évek alatt és jobban vágyom a nyugira, csendre, zöldövezetre. Az otthonunk ugyanúgy maradna a főváros, de inkább a II., XI., XII. kerület. Párom nem akar költözni, mert hogy minek.

Csak én nem érzem ezt fairnek, mert én leszek "bezárva" a gyerekkel egy lakásba...

Mind a kettőnknek van autója, így a közlekedés nem jelentene gondot akkor sem, ha nem ennyire központi helyen laknánk.

2021. nov. 16. 14:13
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
30, az én párom is azt várja el tőlem, hogy gondolatolvasó legyek, bevallom nekem ez rohadtul idegesítő. Ha én el tudom mondani a másik embernek, hogy mi bánt, mit szeretnék, és még meg is kérdezem, hogy az ő oldaláról mi a nagy harci helyzet, akkor ne kelljen már találgatnom, hogy mi jár a fejében. Teljesen mindegy, hogy a kérdező nyomatja-e a saját verzióját, ha a párja csak annyit reagál, hogy "minek". Azért mert 10-ből 9 ember azt gondolja, hogy tudja mi jár a másik fejében, még egyáltalán nem biztos, hogy az úgy is van. Mondhatná például a kérdező párja a mert minek helyett, hogy szivem, ezért meg azért nem akarok családi házba költözni, vagy hogy nem akarom, hogy a szüleid vegyenek házat, hanem próbáljuk meg így, úgy, amúgy önerőből megoldani a házvásárlást. Vagy alternatív megoldást ajánlani, hogy költözzenek nagyobb lakásba az említett kerületekbe, ahol több a zöld, jobban ki tudnak járni a picivel. De ha a kérdező pontosan írta le a szitut, akkor ők ezt nem nagyon beszélték meg egymással. Egyszerűen kéne tudniuk nyíltan megbeszélni ilyen fontos dolgokat. Gyerekük lesz, könyörgöm 🤷‍♀️
2021. nov. 16. 19:18
 32/32 anonim ***** válasza:
80%
Tulajdonképpen mi itt a kérdés? Egyértelmű, ha a seggem alá akarnak tenni egy kertes házat (pláne Budán), jó hogy elfogadnám. És te már el is határoztad, hogy ezt a verziót választod. Ja, hogy a párod nem akarja ezt. Vajon miért? Valószínűleg azért, mert a te szüleid adnák a házat, és valószínűleg a te nevedre. És mert azt a környezetet szokta meg. Inkább az a kérdés, hogyan tudnád meggyőzni őt arról, hogy költözzetek oda. Ez jó kérdés valóban... Lehet, hogy sehogy...
2021. nov. 16. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!