Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekkel másfél szobás...

Gyerekkel másfél szobás lakás, vagy családi ház, de szülői segítséggel?

Figyelt kérdés

Kisbabánk lesz, jelenleg a lakásban élünk.

Egyetemistaként imádtam itt élni, a belváros szívében van, a Bazilika és a Széchenyi tér között. De másfél szobás, ami akkor nekem bőven elég volt, három embernek viszont pici szerintem...

Van egy külön hálószoba gardróbbal, egy nappali+étkező egyben és külön konyha, kamra. Sehogy nem lenne megoldható a babaszoba kialakítása.

Lenne lehetőségünk arra, hogy családi házba költözzünk, ahol több szoba/helyiség lenne, nagyobb terek és nem utolsó sorban udvar is. Viszont ez csak a szüleim segítségével megvalósítható.

Nekem a szívem jobban húz a ház felé, kicsit be is sokalltam már Pesttől az évek alatt és jobban vágyom a nyugira, csendre, zöldövezetre. Az otthonunk ugyanúgy maradna a főváros, de inkább a II., XI., XII. kerület. Párom nem akar költözni, mert hogy minek.

Csak én nem érzem ezt fairnek, mert én leszek "bezárva" a gyerekkel egy lakásba...

Mind a kettőnknek van autója, így a közlekedés nem jelentene gondot akkor sem, ha nem ennyire központi helyen laknánk.

2021. nov. 16. 14:13
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Igen, ráadásul Budapesten belül maradnánk, agglomeráción én is elgondolkoznék, hogy kell-e a napi szintű ingázás...

Sajnos az ingatlanárak az egekben vannak, még ha eladnánk a lakásomat, akkor is akkora hitel kéne egy kertes házhoz, amit kb életünk végéig fizethetnénk (kis túlzással). Ezért nem is értettem azt a kommentelőt, aki azt kifogásolta, hogy miért nem előbb költöztünk kertes házba, és utána vállaltunk gyereket... Szerintem nem sok huszonéves van olyan anyagi helyzetben, hogy csak úgy vásárolná a budai kertes házakat. Pont ezért kellene a szüleim segítsége.

2021. nov. 16. 16:30
 22/32 anonim ***** válasza:
68%

Én a kertesházat választanám. Babát várunk mi is, és pont azt érzem az utóbbi másfél évben, hogy a nem létező tököm tele van a belvárossal. Egyre romló közbiztonság, csövesek tonnaszámra, és még sorolhatnám.

Férjem szülei is segítettek annak idején neki a lakásvásárlásnál (már 4 éve volt ez) és egyáltalán nem szólnak bele semmibe. Pedig aztán az ő családjában mindenki mindent is jobban tud általában 😂 Felmerült a házvásárlás gondolata is, abban is segítenének az önerő egy bizonyos részével. Vannak ilyen szülők 🤷‍♀️

Ha a párod büszkeségből nem akarná elfogadni a házat (bár ha jól értem a másfél szobás lakás is a te tulajdonod, amit a szüleidtől kaptál), akkor beszéljétek meg velük, hogy esetleg havonta kamatmentesen törlesztetek nekik.

2021. nov. 16. 17:13
 23/32 anonim ***** válasza:
60%
Èn maradnèk lakàsban, es inkàbb egy kisebb nyaralòt kernèk. Ìgy nem lenne annyi kerti munka, hetkòzben nem kène sokat utazni, hètvègèn lenne hol szòrakozni. Hacsak nem dizetik majd a kertèszt meg a takarìtónőt is a szüleid
2021. nov. 16. 17:26
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a legnagyobb problémátok nem a kert hiánya, hanem a helyhiány. Egy nagyobb lakással is előrébb lennétek. Ez tetszene a párodnak? Kertes ház megfizethetőbb környéken?

Szerintem nem fair belekényszeríteni a párunkat valamibe, amit ő nem akar. Nyilván én is szívesen élnék 12. kerületi házban, de ha a párom nem akarja, vagy nem tudom mehfizetni, akkor keresünk kompromisszumot. Teljesen érhető, hogy nem akar elfogadni egy 150 milliós házat. A lakásod amúgy valószínűleg ér 40 milliót alsó hangon, ha gyűjtöttetek + felvesztek babavárót, akkor az kb 60. Esetleg megtartod és a törlesztőt a lakás kiadásából fedezed. Ebből azért vannak lehetőségek szülői segítség nélkül is nagyobb helyre menni.

2021. nov. 16. 17:27
 25/32 anonim ***** válasza:
56%
Fent tudnátok tartani a budai családi házat? Tulajdonjogok hogy lennének? Férjed is kapna tulajdont vagy csak te, esetleg csak a szüleid nevén lenne? Lehet ez is zavarná a férjed. Önerőből értél már el valamit egyáltalán?
2021. nov. 16. 17:42
 26/32 A kérdező kommentje:

Igen, elég sok mindent tettem már le az asztalra attól függetlenül, mert a családom támogatott mindenben. Pont ezért tarthatok ott, ahol. Nekik köszönhetően. :) Szerintem ebben semmi rossz, vagy lenézendő nincsen.

Nem jelentene problémát a fenntartása egy kertes háznak sem. Attól, mert rögtön nem tudnék önerőből házat venni, még jól keresek.

A ház 1/1 az enyém lenne, de most a lakás is csak az én tulajdonom, ebből sosem volt a páromnak problémája.

2021. nov. 16. 18:05
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Most így jobban belegondolva, lehet, hogy tényleg inkább csak egy nagyobb lakás kellene. Nekünk túl nagy kertünk van, romokban az egész, nem tudjuk gondozni, benőtte az akác, egy kis rész van lekerítve, ahol vagyunk, az nagyjából rendben van. Bármikor cserélnék egy nagy lakásra, mondjuk csak azért nem, mert ott meg a többi emberrel, szomszéddal kell megférni...
2021. nov. 16. 18:16
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
26# na szerintem ez a gond. Hogy arra nincs opció hogy kozos otthonotok lrgyen. Lehet nincs problemaja a te lakasoddal de ha hazba koltoztok szuloi segitseggel akkor tulajdonkeppen anyosek raknak ala egy hazat. Igaz nem jogilag de ott él. Es ha most koltoztok be gyerek mellett jó darabig nem koltoznetek el onnan. Lehet ő egy kozos otthont kepzelt el, amire gyujtotok kozosen. Azt is megertem hogy a 1,5 szobas lakas viszont kicsi. Nekem is az lenne. Azt nem lehet megoldani hogy a te reszed ugymond a szuleid alljak, a mar meglevo lakasod altal, es az ő resze hitel? Vagy torleszti az ő reszet anyoseknak? Valami hasonlot kene kitalalni.
2021. nov. 16. 18:40
 29/32 anonim ***** válasza:
74%
Csak én találom furának, hogy egy felnőtt ember 2 értelmes mondatot nem képes kinyögni, hogy miért nem akar valamit? Ha nyíltan kommunikálnátok egymással, akkor megkereshetnétek közösen a megoldást, nem itt a gyakorin kéne találgatnia vadidegen embereknek, hogy mi baja lehet a párodnak.
2021. nov. 16. 18:47
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
29 gondolom az van hogy a kerdezo nyomatja es nyomatja a verziojat. Es nem latja hogy a parjanak ez sz.r erzes. Elegge vilagos miert nem akar koltozni.
2021. nov. 16. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!