Nagy családdal Budapesten hová költöznél? (kb.3-4 gyerekkel) Családi ház, lakás, melyik kerület?
Hol lenne ideális lakni egy nagy családnak Budapesten?
Ha ti választhatnátok, hová mennétek?
Családi ház vagy emeleti lakás?
Fontos-e a külön szoba?
Kell-e kert, udvar, háziállat?
Melyik kerület alkalmas erre?
Minden vélemény érdekel! :)
Mi xv.keruletben lakunk, rakospalotan (kulvaros). Ket vyerekkel, panelba (fsz). Nekunk maximalisan megfelel, de en pl.ugyan itt nottem fel, csak kertes hazba. Hianyzik azert a kert, de nem volt feles 15-20 millionk, csak 12. Igy panelt vettunk, de nem bantuk meg.
Csendes, konnyen minden megkozelitheto.
Belvarosba 30 perc alatt bent vagyok egy busszal.
Van itt minden, amire szuksegunk van.
Pesten nalam csak a kul aros johetett szoba, amimor hazakoltoztunk. Es Budaert se vagyok oda .. ;/
Nálunk ugyan csak két gyerek van, és nincs is tervben több, de mi kertes házra vágyunk! Jelenleg a II.kerületben lakunk egy földszinti kertkapcsolatos albérletben. Imádjuk ezt a környéket, de itt még egy a mostanihoz hasonló kicsi lakást sem tudunk megvenni, nemhogy egy nagyobb kertes családi házat.
Egyelőre vívódunk, hogy ki merjünk-e költözni Buda környéki kistelepülésre (ahol nagyobb eséllyel tudunk megfizetni egy igényeinknek megfelelő házat) vagy keressünk itt lakást.
Nehéz, mert mindkét lehetőségnek meg van az előnye is és a hátránya is.
Ha nem lennének anyagi korlátaink biztosan budai kertes családi házat választanánk.
Engem is volt a családi ház, kert és nyugalom, (hogy nem hallom, ha a szomszéd elmegy wc-re), de akkor meg az utazás sok, és mondjuk ha a gyerekek fiatalok már, bejárni suliba, szórakozni, nem féltitek őket a sok utazástól? Mégiscsak Budapest, éjszaka... Ilyen gondolataim is vannak. Meg persze, bejárni dolgozni sem 20 perc. Mennyi idő nektek, míg beértek munkahelyre? Milyen előnyei vannak a családinak még a lakáshoz képest, a szomszédokon kívül, és a nagyobb téren kívül?
Nem nőtt meg drasztikusan a házimunkára fordított idő?
Kert rendbentartása? stb.?
Elso vagyok:
A ferjem es en is a 4.keruletben dolgozunk. Kocsival 10perc (se), busszal kb.15, ha csucsforgalom van.
Mogottunk mar Fot van, ami szinten nyugodt, sendes kornyek
En, mint irtam, ragaszkodtam a kulvaroshoz. Viszont nem tudnek tavolsagi busszal bejarni a varosba.. Nekem ez kulfoldon se mukodott, itthon se mukodne..
Szerintem elsonek a sajat igenyeiteket kell osszeirnotok es megnezni, anyagilag mennyi lenne ra. Utana korbe nezni.
ami azt illeti, mi jó sokáig a 4. kerületben éltünk...pest másik felén dolgozom...onnan bejárni pont ugyanannyi idő volt, mint onnan ahonnan most megyek. csak nem metróval járok a nyugatiig hanem vonattal.
a férjem 40 perc alatt van bent. én 55 perc alatt. én nem hinném, hogy egy belvárosi munkahely jobban megközelíthető mondjuk a 19,. kerületből vagy a 15.-ből.
De ha megtehetitek hogy pl. zuglóba vesztek házat, úgyhogy a 14. kerületbe dolgoztok, akkor nyilván én sem költöztem volna ki. De mi a pénzünkből vagy nagyon kicsi vagy nagyon leharcolt házat tudtunk volna venni pesten. Ezért döntöttünk úgy hogy ki költözünk, és akkor lesz mindenkinek külön szoba.
Ami a házimunkát illeti, az egész életünk megváltozott: eddig a hétvégéket a számítógép és a tv előtt töltöttük. Mivel konyhakert van, most szombat reggeltől vasárnap estig meló :) és imádom!!! remek érzés vasárnap este kiülni a teraszra, meginni egy sört és gyönyörködni a saját kertedben.
Nyilván ez nem mindenkinek a vágyálma, aki házba költözik, az felejtse el a tvt és az unatkozást mert mindig van mit csinálni :) maga a házimunka nem több, mert a ház nem sokkal nagyobb, főzni meg ugyanannyit kell. Viszont sokkal többet vagyunk levegőn, rengeteget spórolunk a konyhakerttel, és az egészségállapotunk is rengeteget javult mióta nem élünk a lakótelepen.
A gyerekek még nem utaznak iskolába, itt jó sulik vannak, általánosba ide fognak járni, mire gimibe mennek, addigra meg már utazhatnak egyedül. Miért félteném őket? itt 100-szor jobb a közbiztonság mint pest bármelyik kerületében.
Ez egy kis város, de mégis csak egy közösség. Az emberek figyelnek egymásra. És ez nem csak szöveg, így is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!