Egyedülálló, teljes munkaidőben dolgozó kétgyermekes anyaként szégyen, hogy gyakran szalad a háztartás?
Kit érdekel? Amit meg tudsz csinálni, azt megcsinálod. Ki fogja rajtad számon kerni?
Egy gyerekkel voltam egyedülálló anya, nálam mindig rend volt és főztem is rendesen, nem csak főzeléket, de nekem erre volt igényem és idom is. Ha nem lett volna idom, nyilván máshogy alakult volna. Amúgy a gyerekem segített a hazimunkaban: kicsiként elpakolni maga után, vagy mosogatás után, illetve szeretett porszivozni is.
Gyerek nelkul is szalad a haztartasom.
Egyebkent 6 eves gyerek mar simán rendet tarthat a szobájában, sepregetessel, mindennel együtt. Szennyest is válogathat, kiveheti, kiteregethet stb.
Vegig kell pl gondolni, hogy mennyi porfogo van a lakas tobbi reszeben, hogy ugy erzed mindig kosz van. Nalunk egyaltalan nem tunik fel, hogy piszok lenne. Pedig a takaritasom az egy hetvegi porszivozas, felmosas es wc es csap oblitesbol all. Meg elinditok 2-3 mosast. Sokszor mar pentek este elkezdem, hogy szombaton mar csak fozni kelljen, ami kitart hetfoig (marmint a kaja). Ennyi.
Amig te felmosol, a gyerek siman letorolheti a konyhapultot is, vagy egy nedves ronggyal vegig mehet az polcokon egy kis szekkel. Nyilvan nem 2-3 oran keresztul kell vele csinaltatni, meg nem tokeletes munkat kell elvarni, de a felig tiszta is jobb, mint a csupa kosz.
Én nem vagyok egyedülálló, mégis szalad néha...
Azt, aki ezért elítél, azt ne hívd meg vendégségbe :)
A gyerekeim érdemben nagyjából 5 éves koruk óta takarítanak, egyre többet is ér.
Főzeléket meg azért készítek, mert nem eszünk húst :)
Mindenkinek más az élete, de ne érezd rosszul magad emiatt! Próbáld picit élvezni, nem lesz semmi baja a gyereknek, ha ő is törli a port és együtt főztök, és akkor sem lesz baja, ha tojtok az egészre, leültök a kupi közepére és rendelsz egy pizzát!
Kitartás! :)
Egyedülálló vagyok, gyerekem sincs, de van, hogy egy héten hat napot dolgozom, nálam is szalad minden, nem érdekel.
Ne érezd, hogy meg kell felelned bárkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!