Gyerek mellett tényleg nincs idő hajmosásra meg szőrtelenítésre?
Ez csak attól függ, hogy áll hozzá az illetö!
Aki tényleg akarja, annak lesz ideje magára is.
Nekem érdekes módon jut.
Nem is értem.
Fürdeni kell minden nap. Ha már ott vagyok a kádban, akkor lehúzni a szőrt meddig tart pluszban? 2 perc?
A zuhany alatt megmosni közben a hajat szintén mennyi plusz idő?
Becsavarom törölközőbe, ha kicsit szikkad, utána megszárítom.
Oké, hajpakolás meg alapos kivasalás nem biztos, hogy van, de tiszta.
Hát ha nem ragaszkodik a fél-1 órás zuhanyzáshoz/fürdéshez, akkor meg lehet oldani.
Vannak napok, amikor nehezebben, vannak, amikor könnyebben, de meg lehet.
Első gyerekem az elején ha letettem, általában 5 perc múlva sírt, ha nem látott. Mellette nehezebb volt. Apuka vigyázott rá addig, vagy beraktam a fürdőszobába a gyereket is, vagy késő este intéztem, amikor rendesen elaludt.
#5 basszus, vétek a göndör hajat így megerőszakolni :( Elhiszem, hogy neked ez így jobban tetszik, csak na :D
Amúgy nem tudom, miért írják, heti 2x nettó fél óra szerintem mindenkinek jut újszülött mellett is bármire, nemhogy még nagyobb gyerek mellett. Akármennyire sírós, nehéz természetű, hasfájós az a baba, ennyit egyhuzamban csak alszik a nap egyes pontjain. Más kérdés, hogy ha végre van az embernek ennyi ideje, akkor azt erre használja-e, vagy más, hátramaradó teendőivel foglalkozik.
Nekem pl van időm, meg néha a kádban áztatós, könyvet olvasós "mini-wellnessre" is, nekem amióta elmúlt a gyermekágyi vérzés kb ez az elsődleges feltöltődési formám. 15 hónapos a manócskám, egyre több időm van mellette ilyesmire.
Egész életemben 2 naponta mostam hajat - mióta babám van, ez nem változott semmit sem. Kezdetektől fogva a babám szükségletei után prioritást élveztek az én szükségleteim is, aminek része a személyes higiénia. Az elején nehéz volt, akkor inkább nem ettem, de azért nem ez volt az általános jellemző.
Szerintem ez elsősorban hozzáállás kérdése. Akinek a 3 napos újszülöttel is az a legnagyobb baja, hogy van-e frissen szaggatott nokedli, annak nem biztos, hogy jut idő mosdásra, de ez legyen az ő baja.
Én sem értem azokat, akik ezt írják. Letusolni és hajat mosni 10 perc sincs, annyit talán apuka is tud vigyázni a gyerekre. És igen, akkor le lehet húzni éppen az ember lábát is borotvával.
Ém mondjuk sajna szőrös típus vagyok, gyantázni szoktam általában, mert nem bírja se a borotvát, se az epilátort a bőröm, az egy jó 1,5 órás procedúra, szóval igen, ilyen alapos szőrtelenízésre nincs mindig időm. De az átlagembernek szerintem ez sem probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!