Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a lányom...

Mit tegyek, ha a lányom folyamatosan zsarol az unokámmal: ha nem vogyázunk rá, akkor nem hozza ide?

Figyelt kérdés

Négy gyerekes anya vagyok. Az első gyerekem már nagykorú, családja van, van egy 1 éves kisunokám, akit mindennél jobban imádok.

A lányommal jó volt a kapcsolatom addig, amíg meg nem született a kicsi.

Amíg a gyermekágyas időszak volt, addig ott voltam vele a két nagyobb lányommal, segítettünk neki, mert nagyon csúnyán elintézték szülésnél. Igen am, csak hogy ezt a segítséget ő mai napig elvárja. Állandóan idehozza a kicsit, amivel nem is lenne semmi gond, de mindig itt vannak. Intézném a dolgaimat, de nem tudom, mert a kicsit mindig a kezembe nyomja. Annyit szokott csinálni, hogy bevásárol nekünk is, addig a kicsit itt hagyja, de ez is olyan, hogy se teregetni, se mosogatni nem tudok, mert a kicsi megy mindenfelé.

Egész nyáron az ment, hogy vagy a nagyobbik vagy a kisebbik lányomat mindig elcsalta fel a városba (vásárlással, stb.), hogy aludjanak nála. Szegényeknek a tökük tele volt azzal, hogy mindig a kicsire kellett nekik vigyázni.

Ha azt mondjuk, hogy nem, akkor nem hozza hónapokon keresztül és nem láthatjuk.

2021. okt. 24. 15:47
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
73%

Ne csinálj már úgy, mintha a kérdezőnek színtiszta 168 órája lenne! A kérdező alszik. Ha csak 6 órát is alszik egy nap, az 42. Az már csak 126 óra. Plusz még 100 dolgot csinál. A kérdező nem írta le, de lehet a férje már meghalt, vagy külön élnek, akkor a férje feladatát is el kell végeznie. És attól, mert valakinek tini gyerekei vannak, még ugyanúgy kell velük foglalkozni.

Nagyon örülök, hogy ilyen szipi-szupi családod van, de minden ember más és más. Fogd fel! Autistát nevelsz, neked tudnod kell.

2021. okt. 25. 07:43
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Pluszba még zsarolja a saját édesanyját meg nem viszi oda a gyereket, hogyha nem az van, amit őfelsége szeretne, ami nem a 168 órából 3 óra, hanem 126 órából 10-12 óra.

Persze hogy senki nem szereti, hogyha nem szeretetből, hanem kényszerből van valakivel, mert igenis ez kényszerítés, zsarolás a lány részéről.

2021. okt. 25. 07:45
 33/40 anonim ***** válasza:
74%

Én is megmondanám a lányomnak, hogy pl. heti 1x tudok rá vigyázni 1 órát. Nem fogja vinni egy ideig, de ne félj, később majd mégis viszi. Túl lusta. Persze, hogy ezzel zsarol: nem viszi 2 hétig/hónapig, aztán minden folytatódik tovább ugyanúgy.

Most a többieket szívatod.

2021. okt. 25. 08:51
 34/40 anonim ***** válasza:
74%

Milyen 168 óraból 3 órát?

7x8 óra alvás: 56 óra

5x9 óra munka: 45 óra

5x(2x30p) utazás: 5 óra

5x1 óra (reggeli készülődés, buszhoz kimenés): 5 óra

Ezek még mindig csak az alap dolgok, amiket a kérdező leírt, és már 111 óránál járunk, 57 óra maradt. A kérdezőnek van 3 gyereke, háza, vélhetőleg barátai, élete, víz-villany-gázszámlája. Megég csomó más dolog, amit el kell végezni, pluszba pihenni kell.

És a kérdezőre nem heti 3 órára van rábízva a gyerek, hanem 4x3 órára, plusz szabadnapjain is 5-6 órát ott van a gyerek.

Rossz példát hoztál fel a szüleidről, nagyszüleidről, mert neki nincs 3 kiskorú gyereke, ha "csak" munka van, úgy persze, hogy vigyáznának rá.

2021. okt. 25. 09:35
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

"Nekem például a heti 2-3 óra sem fér bele, pedig "csak" 8 órát dolgozom. A fent maradó időben a gyerekeimmel, a férjemmel és magammal foglalkozok. Nem a kérdező vállalta a gyereket. Nem neki kell pesztrálni, főleg nem a kiskorú gyerekeinek."

A 28as kommentelőre reagáltam. Az én rokonaim is dolgoznak(a birtokot ellátni is munka pláne 80asként, másik jár piacozni), írtam, hogy van, aki 12 órákat dolgozik naponta, nagyi meg van, hogy 6ot, van, hogy 14et egy nap, illetve de ott is van "gyerek" tizenévesek(másodunokatesó), illetve van öcsém is aki tanul még.

Oké, akkor mondjuk maradt kb hatvan órája, annak a heti 3 óra a HUSZADRÉSZE! az idejének! Meg kérlek, tinijei vannak.. és hogy jön az egészhez, hogy nincs ott a férje? Továbbra is áll, hogy rohadtul tojik az az unokára, ha az idejének egy aprócska kis szeletét is sajnálja rá, mert neki háza van(amit mentek segíteni festeni a lányáék baba mellett), meg számlája, meg tini gyerekei..

Lehet ám így hozzáállni, de azzal aki nem kíváncsi az unokájára, annak az unokája sem lesz kíváncsi rá és teljesen érthető, ha ez a gyerek anyjának rosszul esik, ezért pedig távolságot tart.

Vagy csak anyukának és a babának kell alkalmazkodnia a nagyi igényeihez? Mit gondoltok, ha havi 3 órát látja majd a nagyit, akkor hogy kell majd kicsikarni a gyerekből, hogy menni akarjon és kedves legyen egy számára idegennel és elviselje, hogy egy számára idegen "babosgassa"?(babáknál ugye egy hónap távolság rohadt sok) Teher lesz neki, illetve teher lesz az anyjának is a "hamis szeretet" és rávenni a kicsit arra, hogy menni akarjon a nagyihoz és elviselje az idegent. "Csak néha van igényem rátok, de akkor úgy teszek, mintha ti lennétek a világ közepe." De ugyanígy távolságtartó pofavizitre sem járkálok.. Oda megyek, ahol szeretnek, oda viszem a gyereket, ahol szeretik, és akit szeretsz, az nem havi pár órára kell neked és nem helyezel más dolgokat elé, mint számla meg ház meg mosogatnom kell.. Hát ebből én sem kérnék. Heti 3x3 óra nem sok. Én gyerek előtt foglalkoztam ennyit a rokonaimmal szedtem nekik a sok gyümölcsöt, ástam, metszettem, ültettem, tologattam a bútoraikat, szelektáltam a dolgaikat, vettem nekik ezt azt ami épp kellett, leutaztam egérfogáshoz csapdát venni, segítettem ezt meg azt a párkapcsolatom, barátaim, egyetem és munka mellett. Jelenlegi helyzetemben is segítek ahol tudok, amire épp futja az erőmből. Lehet nincs itthon elmosogatva, ha épp szőlőt kell szednem vagy megkérnek, hogy süssek nekik valamit, amit szeretnek, vagy ugorjak be az optikushoz, addig a gyerekem meg kergeti a tyúkokat a dédivel a kertben vagy épp hanyagolom arra a 2 órára(bevonom a feladatba), de nem nyafogok, mert nekem ez fontosabb és örülök, ha örülnek. Majd később mosogatok.

Lehet itt bizonygatni mennyi minden fontosabb a rokonoknál, de az emberi kapcsolatok kétirányúak, azzal vagyunk kedvesek, akik fontosak nekünk, akik kedvesek velünk és azok fontosak, akikkel van elég idő ahhoz, hogy kapcsolat alakuljon ki.. Kapcsolat nélkül nem őszinte a kedvesség és a fontosság.

Biztos jó élet "egyedül", ha csak a saját igényeidre koncentrálsz, de utólag már nem fogod tudni helyre hozni, ha esetleg máshogy gondolnád később.

Kisbabával minimum a heti 3 óra személyenként, hogy emlékezzen rátok. Ha rendes kapcsolatot is ki akarsz vele építeni, akkor több. Akár a tini gyerekeddel, a nagynénikkel együtt babázhattok közösen, akkor máris nem érzik magukat a gimisek elhanyagolva.

Szerintem normális dolgot "vár el" a lányod, csak rendszert kell bele vinni, ha te igényled, akkor pedig ritkítani rajta KICSIT.

Gyerekem barátnőjét gyakran a nagyik hozzák el suliból és estig náluk van, hetente náluk alszik(3 készlet nagyszülő van) pár napot, na azt én is sokallom, de így leosztva kb 5 órát van egy darab nagyszülővel egy héten, mindenkivel csinál valamit, el is szokott utazni velük kb 2 éves kora óta. Mind "követeli" magának a gyereket, mint nálunk, csak ott a szülők nem foglalkoznak vele és nem gond nekik, ha kevesebbet vannak vele, mint a nagyszülők összesen.. Van ilyen is, ez már a túlzás. Szerintem a mi életünk simán középen van, ahogy jelenleg a tiétek is.

2021. okt. 25. 10:13
 36/40 anonim ***** válasza:
71%

Én is vigyázok egy gyerekre heti 3-4 órát, ha egész héten nincs más dolgom, csak vakarni a p.nám otthon. De dolgozok, háztartást vezetek és van két gyerekem.

Tetszik vagy sem, egy nőnek meg egy férfinak mindig a saját gyerekei, saját családja az első, és pont. Ami nem mondható el a kérdező lányáról.

168 órából (ami nem 168 óra) heti 2-3x 3-4 órát odaviszi.

2021. okt. 25. 10:29
 37/40 A kérdező kommentje:

"Vagy csak anyukának és a babának kell alkalmazkodnia a nagyi igényeihez?"

Igen, mivel elsősorban az anyának meg az apának kell rendeznie a gyereket, nekik ez a feladatuk. Bárki más, aki vigyáz a gyerekre mindenféle juttatás nélkül, az SZIVESSÉGET TESZ.

2021. okt. 25. 11:50
 38/40 anonim ***** válasza:
97%

A szomszédomban is ez megy, folyton itt vannak az unokák. Nagyszülők már szenvednek (mi is...) mert a kölkök szó szerint tombolnak állandóan...persze szólni nem mernek így 4 ember mindennapjait cseszik el.

Nem is értem minek szül az ilyen ha nem szeretu6a gyerekeit.

2021. okt. 25. 13:09
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
Bezzeg amikor az anyós vagy az anyuka átjár heti egyszer hívatlanul, mekkora balhét tud csapni a fiatal pár, hogy márpedig nekik kell a magánélet, és milyen jogon szólnak bele bármibe is a szülők. Érdekes, olyankor mindenki a párt védi.
2021. okt. 25. 16:29
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
35ös nehogy már a kérdező legyen a hibás amiért a saját lánya lusta a gyerekkel lenni...
2021. okt. 25. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!