Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a lányom...

Mit tegyek, ha a lányom folyamatosan zsarol az unokámmal: ha nem vogyázunk rá, akkor nem hozza ide?

Figyelt kérdés

Négy gyerekes anya vagyok. Az első gyerekem már nagykorú, családja van, van egy 1 éves kisunokám, akit mindennél jobban imádok.

A lányommal jó volt a kapcsolatom addig, amíg meg nem született a kicsi.

Amíg a gyermekágyas időszak volt, addig ott voltam vele a két nagyobb lányommal, segítettünk neki, mert nagyon csúnyán elintézték szülésnél. Igen am, csak hogy ezt a segítséget ő mai napig elvárja. Állandóan idehozza a kicsit, amivel nem is lenne semmi gond, de mindig itt vannak. Intézném a dolgaimat, de nem tudom, mert a kicsit mindig a kezembe nyomja. Annyit szokott csinálni, hogy bevásárol nekünk is, addig a kicsit itt hagyja, de ez is olyan, hogy se teregetni, se mosogatni nem tudok, mert a kicsi megy mindenfelé.

Egész nyáron az ment, hogy vagy a nagyobbik vagy a kisebbik lányomat mindig elcsalta fel a városba (vásárlással, stb.), hogy aludjanak nála. Szegényeknek a tökük tele volt azzal, hogy mindig a kicsire kellett nekik vigyázni.

Ha azt mondjuk, hogy nem, akkor nem hozza hónapokon keresztül és nem láthatjuk.

2021. okt. 24. 15:47
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, légyszíves állj a sarkadra és fektesd le a szabályokat.

Próbáltam volna meg én bármelyik gyerekemet rálőcsölni anyámra megbeszélés nélkül, fordított is volna vissza gyerekestül. Pedig nagyon szereti az unokái, és neki már nincs kiskorú gyereke, ellenben egy hónappal ezelőttig dolgozott még (14 és 6 évesek a gyerekeim), vezető pozícióban, elfoglalt ember, és van saját élete is, nem az az egyetlen öröme, ha valakit tutujgathat.

Segít nekem így is eleget, tanfolyamra járok, heti kétszer jön a kicsire vigyázni, mert este érek csak haza olyankor, a férjem meg alapból is akkorra érkezik meg. Pedig 20 km-re lakunk egymástól anyámmal. De ezek mindig előre meg vannak beszélve, így alakítja ő is a dolgait, és olyan is volt, hogy egy hétig nem tudott jönni, akkor meg kellett oldanunk máshogy. De ilyen hülyeségekhez, hogy bevásárlás, sose jutott volna eszembe gyereket leadni neki, pláne, hogy ő is dolgozott még, neki sem volt korlátlan szabadideje.

Az ilyen embereknek megneznem, hogy tetszene, ha majd visszamennek dolgozni, és amellett valaki be akarná osztani az idejüket.

2021. okt. 24. 17:32
 12/40 anonim ***** válasza:
31%
Már értem miért tart ott az ország, ahol. Egy ilyen kérdéshez is annyi, de annyi érthetetlen hülye ír, hogy az nem igaz.
2021. okt. 24. 17:51
 13/40 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem a lányodnak tök igaza van, csak az időbeosztás nincs rendben, mi az, hogy heti többször órákat van veled a gyerek?

Egyébként nálad is van túlkapás, de nála több. Azon pl szabályosan megdöbbentem, hogy felháborodsz, hogy bevásárol nektek(gondolom fizet és házhoz viszi a holmit x tesóra!), addig neked unokáznod kell. Hát kérd meg, hogy ne vásároljon be! Vagy gondolod az lenne normális, hogy kisbabával órákat vásárolgat a nagyinak és a tesóinak??

Aztán másik túlkapásod, amit nem értek mit gondolsz, hogy átmegy hozzátok szívességből festeni a ti lakásotokat a párjával, és viszi a gyereket is, neked meg foglalkozni kell vele, amíg a két "fiatal" kifesti a lakásod, te meg ezért neheztelsz rá.. Mit vártál?? Hogy fizet bébiszittert azért, hogy a nagyinál és a tesóinál ki tudjanak festeni? Azért ne röhögtesd már ki magad!

Persze, te is anya vagy, de vagy ne támaszkodj ennyire a lányodra, vagy viseld el pár órát az unokát. Nekem úgy tűnik(abból amit írtál), hogy MIATTATOK megy oda, NEKTEK segíteni kisbabával, ami nagyon jófej dolog tőle, és nem tud addig segíteni, amíg vele van a gyerek. Tök érthető, hogy fessen egy egy évessel? Nem is lehet festékszagban.

Kérlek meséld el, ennél a két sztorinál mégis mit vársz tőle?

Azt teljesen megértem, hogy heti többször sok az együtt töltött idő, bőven elég lenne heti egyszer egy két órát, de nem azért megy, hogy neked segítsen? Mert olyat nem mesélsz, hogy ő elmegy mondjuk sétálgatni, barátnőzni(ami szintén normális lenne néha!), miközben te vigyázol a gyerekre. Csak olyat írtál, amiben nektek segít és a gyereket nem tudja hova rakni.

Nagyon sok az a heti több nap több óra, de ha neked segít, akkor talán megmondhatnád, hogy NEM KELL a segítség, megoldjátok egyedül, aztán csak akkor keressed, ha unokázni szeretnél.

Egyébként szerintem nagynénikkel havonta kb. két nap pár óra úgy oké, nagyival meg heti egyszer pár óra. 1 éves, jövőre mehetne bölcsibe simán. Még férje is van neki, gondolom őt nem meri kettesben hagyni a babával:)

2021. okt. 24. 18:16
 14/40 anonim ***** válasza:
20%

Elcsalta a közel nagykorú lányaidat? Elcsalta? 🤣🤣🤣 Miért, fogyatékosok, vagy mi? Ha nem akarnak, nem mennek. Ha akarnak, mennek. Tudják, hogy van ott egy egyéves. Ha meg azzal lehet őket odacsalni, hogy kapnak dolgokat, akkor ideje megtanulniuk, hogy valamit valamiért.

Azt se értem, hogy gondoltad, hogy majd ha festenek nálad a lányodék, addig mi lesz a kicsivel? Ő lesz a pemzli, vagy hogy gondoltad??

Ha túl sok az unokából, akkor meg még jó is, hogy egy darabig nem viszi, nem?

2021. okt. 24. 18:24
 15/40 A kérdező kommentje:

1. Senki nem kéri, hogy vásároljon be!

2. Két boltban eltölt 2,5 órát egy olyan boltban, ami gyalog 10 percre van, addig én pesztrálom a kicsit, szerinted segítség?

3. Festésnél senki nem kérte, hogy segítsenek. Kifestettünk volna mi, ők erősködtek.

4. Az tényleg segítség szerinted, hogy a gyerekkel 37-38 fokban kint vagyunk órákon keresztül egy nyűgös gyerekkel?

5. Nem én támaszkodom a lányomra, ő támaszkodik ránk. 9 órát dolgozok, fél 4-kor kelek, erre 5 órakor odahozza a gyereket 1-2 órára. Hétvégéken, szabadnapokon 5-6 órát ott van a gyerek.

Ő erősködik mindig, hogy bevásárol. Ha mondom, hogy nem kell semmi, akkor csak maguknak vásárol be, de akkor is otthagyja a kicsit. Ha azt mondom, hogy vigye magával, ne hagyja itt ilyen sok időre, mert nem haladunk a dolgunkkal, akkor 2-3 hétig vagy 2-3 hónapig nem hozza.

2021. okt. 24. 18:54
 16/40 A kérdező kommentje:

Nem, nem fogyatékosok, kösz a kérdést!

Ez mindig úgy van tálalva, hogy "Jaj, nyílt egy új üzlet!", "Gyertek, elviszlek titeket a nyíregyi plázába!", aztán a nagy vásárlásból annyi valósul meg, hogy tologatják a babakocsit meg szórakoztatják a kicsit.

2021. okt. 24. 18:57
 17/40 anonim ***** válasza:
32%

Ha neked nem kell, hogy vásároljon, vagy fessen, akkor miért nem mondod neki?

Van nagyszülői láthatás egyébként havonta kb két nap pár óra, ha jól érzem pont ennyire lenne igény, lehet ezt így is érvényesítettni!

Nem tudom egyébként miért gond, hogyha hetente több órát tehet, akkor két-három hetente viszi át. Meg amúgyis, te is mehetnél át, ha érdekel az unoka! Aktív nagyikhoz nem szokták házhozvinni..

Szerintem nyugodtan mondd meg, mit szeretnél, aztán átviszi hozzátok havi kétszer, te meg szépen átmész az unokádhoz a maradék időben, amikr látni szeretnéd(előre bejelentkezve!). Te szoktál egyébként hozzájuk átmenni az unokádért, vagy csak azt szeretnéd, hogy házhozszállítsák?

2021. okt. 24. 19:04
 18/40 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, akkor ne hozza. Igazából én a gyereket sajnálom, a leírás alapján ő mindenkinek nyűg. Persze elsősorban az anyjától gáz ez, mert igen, magának szül az ember.

Ültesd le a lányod, és mondd el neki normálisan, hogy heti 1x 2 órára szívesen látod a kislányt, ha kell segítség, előre megbeszélitek, és ha tudsz, segítesz, de neked is van még 3 gyereked, életed, munkád, nem tudsz minden szabad pillanatban neki ugrálni. Mivel elég hisztisnek tűnik, valószínű megsértődik, de úgyse fogja sokáig bírni, mert kelleni fog neki a segítség. A tesók se legyenek már kukák, mondhatnak neki nemet.

De a leírtak alapján nekem erős a gyanúm, hogy félreértitek egymást, és a lányod azt hiszi, hogy segít nektek, vagy legalábbis kompenzálja a szitterkedést.

2021. okt. 24. 19:06
 19/40 anonim ***** válasza:
79%
17es ha már a kérdező lánya lepasszolja a gyereket az a minimum hogy házhoz viszi.
2021. okt. 24. 19:08
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
Mindenben részt akar venni a lánya, csak addig se kelljen a gyerekével lennie. Az ilyennek hiába mondod, hogy ne jöjjön, egyszercsak beállít. Ha elküldöd megsértődik és fenyeget. Nehéz ügy, sok ilyet ismerek ahol egyszerűen nem mer szólni a nagyszülő, hogy túlmegy a dolog egy határon, mert akkor jön az eltiltás, meg a "nemszeretedazunokádat" szöveg. Pedig sajnos keményen bele kell állni, mert a szép szóból nem értenek.
2021. okt. 24. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!