Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert akarnak masodik gyereket...

Miert akarnak masodik gyereket azok, akik az elsonel is faradtak?

Figyelt kérdés

Nem vitainditasnak szanom, puszta kivancsisag. Miota nekem is van gyerekem tobb anyukat ismerek es mindig csodalkozom mert olyan mintha egyet is "megbantak" volna es megis mar terhesek a kovetkezovel. A megbanast nyilvan nem szo szerint ertem, de nem elik meg jol. Sokat panaszkodnak pl ferjukre, a gyerekre, a megvaltozott elethelyzetre hiszen sok lemondassal jar tudjuk. De en valahogy sziklaszilardan erzem hogy nem is lesz tobb mert en is igy elem meg semmivel nem csinalom jobban naluk.

De a munka is tobb veluk nem? Tobbfele kell szakadni. Nekem irrealis valahogy az, hogy ketto mellett tobb szabadido lesz. De javitsatok ki ha tevedek! Tenyleg erdekelne az hogy ahol ket gyerkoc van, nehezebb-e. Lehet en nem kalkulalok bele valamit az elkepzeleseimbe.

2021. okt. 21. 22:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Pont most beszéltünk erről a szomszéddal, hogy mennyire irigyel, hogy nàlunk kettő van.

Ő most a harmadikat neveli, de nagy a korkülönbség, olyan mintha egykéje lenne, rengeteg a meló vele, míg azt mesélte, hogy a két nagy lekötötte egymást.

Bár nem teljesen értek egyet, mert én kettő mellett érzem azt, hogy meghülyültem, egy mellett jól elvoltunk, de ha jó napunk van, tényleg jól elvannak és több szabad percem van.

2021. okt. 21. 22:19
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Jó, ha az embernek van testvére. Sokan úgy lehetnek vele, hogy „most pár évig nehezebb ugyan, de átesünk a nehezén egyszerre”. Aztán pár éves kor fölött meg eljátszik egymással a két gyerek, és elvannak ketten, akkor kicsivel több az időd.
2021. okt. 21. 22:20
 3/15 A kérdező kommentje:
2 igen ez az altalanos nezet en is igy tudom hogy ezert "eri" meg bevallalni meg egyet. De ez hany eves korukig elvezheto kb? Egy kiskamasz mar gondolom nem log a szulein. En egyke vagyok ugyhogy csak ezt a reszet ismerem a kepletnek. Valamiert nalam nem volt teso utani vagyakozas se de lehet azert mert nem lattam jo peldat baratnoimnek rossz volt a viszonyuk a testvereikkel. Vagy talan nem is erdekelt a fene se tudja mar de nem volt tema arra emlekeznek.
2021. okt. 21. 22:28
 4/15 A kérdező kommentje:
1 biztos van egy olyan korszak amikor osszeernek az igenyeik, kivancsi lennek ez atfedesben mikor kezdodik es meddig tart. Elmulik-e egyaltalan?
2021. okt. 21. 22:30
 5/15 anonim ***** válasza:
60%
Hát nekem egy van és egy is marad,de nem azért,mert fáraszt vagy bármi problémám lenne az életünkben,hanem,mert így szeretném. Én sem értem a két és többgyermekes anyukákat, apukákat, hogy miért panaszkodnak állandóan...elvégre ők akarták. Gondolhatták volna, hogy mivel jár 2 gyerek. Nyilván nehezebb lehet sokkal,de erre fel kell készülni lelkileg. Egy gyerektől meg pláne nem tudom, hogy hogyan lehet kikészülni. Mondjuk bevallom őszintén, hogy a lányom 2 év 8 hónaposan egy okos, szófogadó,kedves kislány és nincsen vele,se itthon se a bölcsiben semmi probléma. Ritka nagy szerencsém van vele. Tudom, hogy vannak problémás babák gyerekek,akik teljesen más személyiségűek, velük nyilván nehezebb lehet jóval,de azt nem értem,hogyha már az elsőnél is azt érzik, hogy fáradtak,hogy nehezen bírják minek kell több gyerek? Inkább akkor legyen egy és neveljék nyugodtan és aránylag kipihenten,mint kettő és abba h*lyüljenek bele a szülők.
2021. okt. 21. 22:35
 6/15 anonim ***** válasza:
31%

Azért, mert gondolkodásra képtelen, programozott egyedek.

Az például sokakban fel sem merül, hogy a gyerekvállalás egyáltalán nem kötelező, hanem választható opció.

2021. okt. 21. 22:39
 7/15 A kérdező kommentje:
5 es ha nem tudjak? Szerintem egy no se tudja milyen egy gyerekkel aztan mindenki raakarja beszelni meg egyre mert KELL testver. Es ha megmereszeli kerdezni miert? Az a valasz hogy kell, mert majd tud kire szamitani. Altalaban ez az indoklas. Amit ertek persze jo a testver de mindig csak ebbe a rozsaszin kodbe van burkolva ugyanugy mint a szuloseg hogy oke vannak nehez pillanatok a jok mellett. De milyen aranyban? Ezt senki se fejti ki. Tolem is szokta kerdezni kollega hogy na mikor jon a kovetkezo? Kis korkulonbseg legyen mert ugy lesz jo! Rohejes de mikor gyerektelen voltam a kutyat nem erdekelte akarok-e gyereket (pedig 30 felett voltam) de ezzel a tesokerdessel meg jonnek allandoan. Aztan latom az anyuka baratnomon hogy remego szajjal ahitattal kodos tekintettel meseli hogy jon a kisteso ugy hogy tegnap meg szinte sirt hogy megakar halni (tenyleg durva alvasmegvonas van naluk total megertem) es csak az jar a fejemben hogy dehat miert, ha nincs jol? Mert hogy ezzel nem javit a jelenlegi allapoton az biztos.
2021. okt. 21. 22:47
 8/15 A kérdező kommentje:
6 valoszinuleg egy gyereked sincs es ide anyukak jarnak beszelgetni. Nem ertem akkor(?)
2021. okt. 21. 22:54
 9/15 anonim ***** válasza:
82%

A nagyok ketten voltak 2év volt köztük, nem tudom mért, de valahogy nekem ez az ideális, ölték egymást, de mikor ott a második pár nap és nem is tudod milyen mikor egy volt.

Mondjuk ők kicsinek álom kölykök voltak 3 hótól átaludták az éjszakát, sosem éjszakáztam addig is csak enni keltek majd aludtak tovább.

Ők felnőttek, és a kicsi így olyan mintha egyke lenne. Nagyon eleven, nem egyszerű, de ha jönne örülnék még egy gyereknek.

Van amikor kikészít, de ha arra gondolok, hogy itt van, maga egy csoda, nem tudom elmondani milyen boldogság ő most a számomra.

2021. okt. 21. 23:16
 10/15 anonim ***** válasza:
43%
1 év van a 2 nagy közt, a kicsi kb fél éves korától sokkal könnyebb volt kettővel. Dupláztunk 3 évvel később. 😊
2021. okt. 22. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!