Engednétek az apának, hogy találkozzon a gyerekkel ilyen helyzetben?
A kislányom apja már a terhességem alatt elhagyott, mert meglepi volt a baba és ő nem akarta. Kislányom születése után fél évvel lett egy új párom, azóta velünk van, a kislányomnak ő az, akit apának hív, hiszen ő neveli gyakorlatilag majdnem születése óta.
A gyerek vérszerinti apja felkeresett nemrég, hogy akkor ő mégis szeretné része lenni a kislányunk(most másfél éves) életénenek. El is jött hozzánk, egy órát itt volt, játszogatott a gyerekkel. Aztán pár nappal később beszéltünk és azt mondta, hogy akkor ugye már megismerkedett a lányával, szóval elvinné egy napra, rendesen úgy, hogy ott alszik nála. Na már most szerintem ez baromira nem így működik, oké, hogy az ő gyereke is és joga van hozzá, de ez talán túl gyors. Meg is mondtam ezt neki, meg, hogy tőlem elviheti a jatszótérre vagy akárhova, de én is ott leszek. Nélkülem nem viheti a gyereket sehova, főleg így, hogy egyszer találkoztak. Azóta nem keresett. Ez már egy hónapja volt. Ugye jól csináltam? Néha úgy érzem, hogy ha az ottalvást nem is, de egy pár órát engednem kellett volna, hogy eltöltsön vele, mert így miattam sincs kapcsolata az apjával. A másik felem(vagy inkább kétharmadom), úgy érzi, hogy nagyon is jól cselekedtem. Megfordult a fejemben az is, hogy mi van ha el akarta rabolni a gyereket. Ha hagyom, hogy elvigye, lehet lelép vele. Persze tudom, túlgondolom, de sajnos sosem lehet tudni. Ha nem keres, akkor hagyjam annyiban vagy próbáljam meg mégegyszer, hátha lehet közte és a lánya között jó apa-lánya kapcsolat?
3 éves koráig el se viheti. Világosítsd fel!
(először nézz utána te!)
"3 éves koráig el se viheti. Világosítsd fel!(először nézz utána te!)"
Valóban, először nézz utána te, ugyanis nettó baromságot írtál. A láthatás nincs korhatarhoz közbe, minden esetben egyénileg ítél a bíróság.
A kérdés először is az, hogy van e apai elismerő nyilatkozat? Ha van, akkor oda kell adnod a gyereket, ugyanis ahh apa ugyanolyan jogaikkal bír, amíg nem volt gyermekelhelyezés, mint te.
Ha nincs apasági, akkor ő, mint apa nem létezik, így jogai sincsenek.
Mondjuk én adnék neki egy esélyt. A gyerek csak nyerhet azzal, ha többen szeretik. Elvinni nem engednem, ugyanúgy csinálnám, ahogy te. Illetve ha van apasági és nem lett elhelyezve a gyerek, azonnal indítanék egy pert, mert addig, amíg a gyereknek hivatalosan nem te vagy a gondviselője, amíg nincs nálad elhelyezve és nincs hivatalosan a kapcsolattartás megállapítva, addig semmivel sincs kevesebb jog a a gyerekhez, mint neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!