Anyukák, zavarna benneteket, ha pici kisbabát hamar látogatnák a rokonok?
Figyelt kérdés
Nővérem unokájának fog 1 hét múlva megszületni a babája. Mindenszentek előtt szoktam elmenni pár napra látogatóba a kereszfiamhoz és meg akartam nézni az első unokäját. De a lánya nem örül neki nem akarja hogy mennyek. Megbántott nagyon. Azt mondta nem érti miért nem tud mindenki várni és miért kell lesegetni egy újszülötet.2021. okt. 17. 19:04
11/31 anonim válasza:
Attol fugg, mennyire vagyunk joban azzal, akilatogatna. Egyik baratnomet a par oras picihez is odahivtam a korhazba az elsohoz, de ra sosem tekintettem vendegkent. Ha te vendeg minosegben vagy naluk, es nem ugy mennel, hogy viszel valamit, amirol tudod, hogy meg is ehetik, es szeretik is, es kb. csak beadod, a babat es az anyukat nem zavarod, az ugy rendben van. De nyilvan nem ez a helyzet, ha igy reagaltak, illetve te is a babat nezned meg. Ami persze valahol ertheto, manapsag ilyen pici gyereket alig latni igazan kozelrol, de ha napi kapcsolatban lennetek, akkor is mondhatnanak a latogatasi kerekemre nemet. En masodik gyerekkel az elso 4 hetben megkertem, hogy ne utazzanak ki hozzank, addig a ferjem volt otthon, csak utana jottek meg a nagyszulok es tesom is (es akkor meg nem volt covid, illetve mi messze elunk a csaladtol, aki jon, az egy hetre, de minimum tobb napra jon). Opcionak egy orszagban lakas eseten megadtam volna azt az idopontot, amikor setalni megyunk, de ugye az sem az elso 3-4 hetben van. Nemveletlenul hivjak gyermekagyas idoszaknak.
12/31 anonim válasza:
Ne is haragudj, de elég pofátlan vagy. Teljesen normális, hogy nem akarnak látogatót egy újszülött mellett, pláne ilyen taknyos-vírusos időszakban. Nem is értem, hogy gondoltad, hogy odaállítasz.
13/31 anonim válasza:
Igen,engem is nagyon zavart,a nagyszülőkhöz jó pofát vágtam,mert megértettem őket is,így itt voltak mire a férjem haza hozott bennünket, szigorúan egy órát maradtak,mert én is fáradt voltam,még 6 hétig volt gyermekágyi folyásom,fájt a mellem,sírt a gyerek.Semmi szükségem nem volt bámészkodókra,mindenki a kezébe akarta venni megvígasztalni,pedig csak a cicire meg nyugira volt szükségünk.Utána nem jöttek 3hétig,cserébe küldtünk képeket minden nap.Az összes többi rokontól,baráttól 6hetet kértünk. Megértették,tiszteletben tartották.Nem azért,de mit gondolsz,a friss szülők szeretnének egy vendéget körbeugrálni egy picibaba mellett? Szerintem nem.Inkább aludnának ők is egy fél órát amikor a baba alszik.Ebben a vírusos időszakban meg nem közeli családtagot nem is engednék.Nem csak a covidra gondolok,hanem bármilyen vírusra.
14/31 A kérdező kommentje:
Nem akartam én rosszat amig nővérem élt gyakran menntem hozzájuk pótmama voltam. Megöregetem, nagyon messzire költöztem vonattal 9 óra az ut. Majd 70 évesen nem mozgok oly könnyen régen nem voltak ilyen elzárkózottak kisbabával.
2021. okt. 17. 20:32
15/31 anonim válasza:
Régen nem volt covid...
Majd 70 évesen gondolom ráérnél máskor is menni...
16/31 anonim válasza:
Nézd, érthető, hogy kiváncsi vagy és nem úgy van, hogy csak úgy odaugrasz, majd amikor lehet látogatni. De azért bele kéne gondolni a leendő anya helyzetébe is. Nem véletlenül hívják “gyermekágynak” az első 6 hetet. Ilyenkor az anyukának az a jó, ha pihen. Már ha a baba hagyja. Ha akkor mész oda, amikor alszik a baba, a szülők pihenőidejéből veszel el. Ha épp éhes, akkor a szoptatásban zavarsz. Ha épp ordít, akkor már csak pont te hiányzol onnan. Szóval nem igazán van olyan szcenárió, ahol nem vagy útban.
17/31 anonim válasza:
Nem tudom, te régen merre éltél, felénk akkor sem volt divat az első 6 hétben látogatóba menni, csak a komatálat adták be. Látogatás 6 hét után volt. Legalább is felénk ez volt a módi.
18/31 anonim válasza:
Szerintem régen sem repestek az örömtől a friss anyukák, ha az első hetekben odatódult a nyakukra a pereputty, csak akkoriban még nem merték ezt úgy érvényesíteni mint ma.
19/31 anonim válasza:
Régen pont, hogy sokkal jobban betartották a gyermekágyi időszakot.Felénk legalábbis.A nagymamának nagyon felkelni sem engedte az anyukája,ők együtt laktak,a mama csak a babával foglalkozott,a dédim megfőzött,kimosott,vasalt.Nem járkált oda mindenki.Amúgy meg ha csak nem programcsászár lesz, akkor könnyen lehet,hogy meg sem lesz még az a baba addigra,vagy ha igen,simán lehet, hogy még a kórházban lesznek.
20/31 anonim válasza:
Ha ennyi idő az út, akkor eleve gondolom nem csak felugranál egy puszira, hanem ott ülnél órákat, tán még szállást is kérnél. Teljesen mindegy mi volt régen, most most van. Neked nincs ott keresni valód, nem vagy annyira közeli rokon, hogy odamenj. Mi nem világos? Értsd már meg, hogy kellemetlen lenne az anyának! Te nem vagy szempont, a baba és az anya az, akikhez mindenki alkalmazkodik. Utálom az ilyen követelőző vén qrvákat, mint amilyen te is vagy, még te vagy megsértődve, mert egy újszülött érkezése után nem rád kíváncsiak. Amíg pedig nem mész látogatóba, addig megtanulhatnád az írott kommunikációt az anyanyelveden, ha már 70 év alatt ez nem sikerült…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!