Harcolnátok úgy a gyerekeitekért úgy, hogy mindig megaláznak, lejáratnak, kihasználnak benneteket?
Van egy 12 éves fiam. Sokszor nem engedi a volt feleségem találkozni velem a gyereket, eltiltja tőlem.
A bíróság nem csinál semmit, pedig pereltem már nem egyszer és nem kétszer a láthatás miatt, amit rengetegszer megtagad tőlem.
Tegnap elmentünk kirándulni. Nyilván a volt feleségem szabályai szerint kellett volna elvinnem, reggel 10-kor odaadja a gyereket, majd délután 4-re vissza kellett volna vinnem. Csak az út másfél óra volt, most 2-3 óráért minek vigyem el? Mondtam, hogy biztos nem fogunk hazaérni 4-re, mert 2-3 óra alatt nem járjuk meg úgy, hogy kirándulunk, eszünk, pihenünk. El lett neki mondva. Azt mondta akkor, hogy jól van. Majd fél négykor felhív, hogy hol az istenbe vagyunk már. este 7-re vittem haza, ennek az lesz a következménye, hogy pár hétig nem fogja engedni a gyereket. A bíróság le se kakkantja, de azért tudnak intézkedni, hogyha nem fizetem a gyerektartást (amikor nem engedte x ideig látni a gyereket, azokra a hétvégékre, hétköznapokra levontam az összeget).
A gyereket mindig kifaggatja, akárhányszor elmenjünk valahova. A gyerek olyanokat is bevall, ami meg se történt - például hogy 196-tal motoroztunk. Csak az a baj, hogy én még 160-nal se merek menni motorozni, amikor egyedül vagyok, de ha ott ül a hátamnál a gyerek, akkor pláne nem megyek úgy, mint a szélvész.
A gyerek azért szokott hazudni rólam, meg akkor szokott hazudni rólam, amikor nem történt semmi. Nem szólok rá, vagy nem vitázok, veszekszek vele valamiért, nem ülök le vele tanulni, akkor szokott hazudni. Ha nem tud valami szaftos, engem rossz szülőnek beállító sztorit mesélni a gyerek, akkor megint csak eltiltja tőlem a gyereket.
A gyerek is úgy van tanítva, hogy használjon ki. Direkt a legdrágább kajákat, italokat rendeli, meg neki a legdrágább cipő kell, stb. Ha nem engedek neki, megint csak nem engedi.
1!
Jaj dehogynem. Megrendeli, mert úgy van vele, draga, biztos jó, aztán ott hagyja. Nem agysebeszet ám ez.
Kérdező!
Nem kell a legdragabbat megvenni. Nem kell kirándulni menni ha nem fér bele az időbe. Ha nem megy, hát nem megy. Enniy
Én nem tudom és nem is fogom megmondani neked, hogy mit tegyél, csak le szeretném írni az én szemszögemből a dolgot, valamilyen szinten a fiad szemével látom a problémát:
Én édesapámhoz kerültem, édesanyámat alig láttam. Ugyanez volt nálunk is. Apámnak mindent el kellett mesélnem, hogy mi volt anyámmal kapcsolatban. Mindig szaftos történetet kellett mondanom, mint a fiadnak. Jobban mondva nem én találtam ki, hanem apám. Például: lent voltunk vidéken, kekeckedtem a kacsákkal meg tyúkokkal és megharapott a kacsa. Apám rákérdezett, hogy anyám kutyája harapott-e meg. Nekem erre azt kellett válaszolnom, hogy igen. Ha nem azt mondtam, akkor megvert és lelkileg terrorizált. Majd ment mindig az anyám elleni lejárató kampány folyamatosan a családnak, rokonoknak, szomszédoknak, barátoknak. Olyan rosszul éreztem magam mindig. Én, hogy enyhítsem ezt a rossz érzést, elkezdtem anyámat eltaszítani magamtól, mert nem akartam, hogy a háta mögött a falu kibeszélje és nem bírtam, hogy újabb hazugságra kell rámondanom azt, hogy igen. Anyám egy darabig még jött, aztán feladta. Örültem volna neki, ha megtámadja a gyerekelhelyezési pert és harcol értem. Én legalábbis örültem volna neki.
Ha jó a kapcsolatod a gyerekeddel, és nem magától egy kis beképzelt majom, akkor szerintem harcolj a gyermekedért!
És akkor üljön otthon a gyerekével, mert a 'naccságosasszony' úgy rendelkezett, hogy délután négyre hozza haza a fiút?
Amúgy meg szerintem a nő is tudta, hogyha összesen 3 óra az út, akkor 3 óra alatt nem járják meg az utat, csak fogást akar találni a volt csávóján.
4!
Nem hat, a 10 éves is megteszi. Én is megtettem anno. Azt rendelsz, amit akarsz, mondta az apám. Hat én bélszín budapestet rendeltem. Próbált megygozni, hogy nem fog ízleni tudta hhogy se a marhahúst, se a májat nem szeretem- de én nem hagytam magam.
5!
Mert a 3 órás utazáson egy kirándulásért és az otthon ülés között semmi más lehetőség nincs?
Szerintem senkire nem tartozik az, hogy a kérdező miért vált el.
De lehet féltékeny, mert mondjuk a kérdezőnek lehet új párja van, ő meg nem talál magának párt. Vagy jobb helyzetben van anyagilag és ezt sajnálja tőle.
Ú ez nagyon komoly dolog, külföldön már büntetik, szülői elidegenítésnek hívják. Szegény fiúnak mosva van a feje rendesen.
Nagyon sajnálom, hogy ez a helyzet áll fent, borzasztó nehéz lehet. Én azt gondolom, józan emberi számítás szerint be fog nőni a feje lágya, és akkor már nem így fog viselkedni, nem hallgat az anyjára. Ezt nem azért csinálja, mert Önnek rosszat akar, hanem otthon meg akar felelni. Szerintem nem szabad feladni, mert mikor felnő, fontos lesz neki, hogy Ön ott volt-e mellette. Egy apát nem helyettesít semmi sem. Legalábbis nekem folytonos űr tátong a helyén. Szóval azt mondom, ha Ön egy normális gondolkodású valaki, ne hagyja azt a gyereket. Talán a volt feleség békíthető lenne valahogy? Csak azért, mert a viselkedésével a gyereknek árt, bárcsak megértené..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!