Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves koráig olvastatok...

Hány éves koráig olvastatok fel este a gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés
Ő mondta, hogy már nem szeretné vagy te hagytad abba? Mennyi idős volt?
2021. ápr. 20. 18:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sokáig felolvasott az apukánk, szerintem kisiskolás korunkban még végig, és ritkábban ugyan,de felső elején is. A legtöbb házi olvasmányt is ő olvasta fel (vagy később én a húgomnak). 11-12 évesek lehettünk amikor abbamaradt, szerintem egyszerűen csak elhagytuk ezt az esti rituálét,mi se igényeltük, ő se javasolta.
2021. ápr. 20. 19:13
 2/10 anonim ***** válasza:
95%
11 a lányom, mai napig olvasok neki. Igaz a kicsivel 8 éves, egy szobában vannak, s ő is igényli... Amíg kérik olvasok nekik majd
2021. ápr. 20. 19:16
 3/10 anonim ***** válasza:
97%
Szia! 12 és fél éves a nagyfiam, 10 a középső. Még olvasok nekik, pedig szerencsére ők is rengeteget olvasnak. A kicsi két éves, neki napközben olvasok sokat, most azon gondolkodom, neki hogyan tudnék esti mesét beiktatni. (Most ott játszik körülöttünk, míg a nagyoknak olvasok)
2021. ápr. 20. 19:24
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
11 a nagyobbik, még kéri, szereti. Most indiános regényeket olvasunk. Egyébként én is élvezem :) Sokszor a kötelezőket is így szoktuk kiolvasni. És néha ő is olvas a testvérének, ha én még szöszölök.
2021. ápr. 20. 20:29
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
10 éves lányomnak még olvasók este történeteket,mesét.
2021. ápr. 20. 20:38
 6/10 A kérdező kommentje:
A fiam 8 éves, még olvasunk, egyre hosszabb könyveket lehet már vele elkezdeni. Sajnos ő elég lusta maga olvasni, de az estét nem akarom még kiváltani. Akkor már ő is fáradt az olvasáshoz. Remélem, majd azért pár év múlva elkezd egyedül is olvasni alvás előtt :)
2021. ápr. 20. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:
5 évesen olvastam fel neki.
2021. ápr. 21. 11:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Az olvasáshoz nem elég ismerni a betűket, az egy készség, meg is kell rá érni, nem baj ha nyolcévesen még lusta a hosszú szövegekhez :) Sokkal fontosabb a veled eltöltött idő, a rituálé, a könyvek szeretete,és hogy a fantáziája van elég fejlett ahhoz, hogy el tudjon képzelni és élvezni tudjon egy történetet képi megjelenítés nélkül is.
2021. ápr. 21. 11:09
 9/10 anonim ***** válasza:
A 11 évesem már bőven olvas magának néha egész könyveket is 1-2 nap alatt (főleg, ha nincs kütyü jut eszébe...), ettől még igényli. Tényleg a szertartás benne a lényeg. Kicsit olyan ilyenkor, mintha nyári táborban lennénk, röhögcsélünk a sötétben :) Legjobban meg azt szeretik, ha fejből mesélek vagy olyasmit, amit épp akkor találok ki, és akkor ők is beleszólnak, hogy viccesebb legyen, vagy szoktam sztorikat mondani a saját gyerekkoromból (az egyszerűbb, mert nem kell gondolkodni :))
2021. ápr. 21. 11:27
 10/10 petra.kathleen ***** válasza:
91%

A nagyfiamnak kb 8 éves koráig, onnantól már magának olvasott. A kicsi még csak 5,neki olvasunk még természetesen.

Nekem apukám nagyon sokáig olvasott, pedig már ovis koromban tudtam olvasni, és később sokat olvastam magamnak is, de apukám imádott felolvasni, és nagyon jól tud előadni, jó volt hallgatni nagyon. Szerintem még 13-14 évesen is hallgattam, persze akkor már nem meséket, hanem regényeket olvasott fel.

2021. ápr. 21. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!