Este mennyivel a lefekvés előtt látjátok a fáradtságot a gyerekeiteken?
19 óra körül már álmos, akkor elviszem fürödni, aztán megissza a kakaóját és 19:50 körül már alszik is.
(1,5 éves a kisfiam)
8 körül fekszenek le aludni.
Attól függ, mit csináltak aznap, mert van, amikor már 5-kor fáradtak, de van, h még 8-kor sem látszik rajtuk semmi.
Értelmetlen lenne letenni két órával a tervezett lefekvés előtt. Garantált napirend felborulás lenne, ami senkinek nem jó.
A kérdésre válaszolva: az én gyerekemen szinte soha nem láttam a fáradság jeleit. Ha én nem fektetném, magától nem is feküdne le.
Egyszer kipróbáltuk meddig bírja, éjjel fél egykor mi dőltünk ki az apjával :D 3 éves volt ekkor és nem volt szokása délután aludni.
Amint látom a fáradtságot, én azon vagyok, hogy minél hamarabb ágyba menjenek, mindegy, hány óra van. A délutáni alvás sem mindig ugyanúgy jön ki, van, hogy egy gyerek hamarabb ébred, van, hogy később, van, hogy egyáltalán nem is tud valamiért elaludni, pl. mert előtte aludt 20 percet a kocsiban.
Tudom, hogy szentségtörés ilyesmit olvasni, különösen egy szuperanyunak, de a napirend, rutin, stb., nevezzük bárhogy, sajna addig működik percnyi pontossággal, amíg csak 1, max. 2 gyerek van, és nincsenek nagyobb gyerekek a családban, akiknek egészen más a napirendjük, mert mondjuk 6 és 8 között érnek haza, minden nap más időpontban és sosem egyszerre, és igénylik ők is az anyjukat. Utána csak nagyjából lehet tartani. Nem vagyunk programozható gépek, a gyerekek feltűnően jól viselik a rugalmasságot, különösen, ha az anya nem görcsöl rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!